Sluiten

VIROC cementgebonden vezelplaat

VIROC cementgebonden vezelplaat

2 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Merk
  •  
 • Productsoort
  •  
 • Breedte (mm)
  •  
 • Dikte (mm)
  •  
 • Lengte (mm)
  •  
 • Kleurnaam
  •  
 • Cementgebonden platen van VIROC

  Op zoek een decoratieve plaat met de uitstraling van industrieel beton maar de veelzijdigheid van hout? Dan zit je goed met de cementvezelplaten van het merk Viroc. Deze platen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerde houtvezels in combinatie met cement en bieden hierdoor het beste van beide. Cementgebonden platen zijn sterk, stootbestendig, gemakkelijk te bewerken en zien er dankzij de betonlook geweldig uit. Niet gek dus dat ze binnen de interieurbouw voor diverse toepassingen worden gebruikt. Lees meer.

  Viroc Cementgebonden Vezelplaat

  316611 Viroc Brut Grijs 3000x1250x12mm

  € 40,33  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Viroc Cementgebonden Vezelplaat

  316612 Viroc Brut Zwart 3000x1250x12mm

  € 48,40  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Wat zijn cementvezelplaten?

  Cementvezelplaten - ook wel cementgebonden (vezel)platen - zijn stevige platen vervaardigd uit FSC-gecertificeerde houtvezels, cement, water, watergas en pigment. Op het oog zien deze platen eruit als industriële betonplaten en ook op het gebied van tast komen ze aardig in de buurt. Mede hierdoor zijn ze erg geliefd bij interieurontwerpers en meubelmakers. Cementgebonden vezelplaten zijn dankzij de toevoeging van cement behoorlijk sterk, slagvast en stootbestendig. Bovendien zijn ze zeer veelzijdig toepasbaar en met de juiste gereedschappen goed te bewerken.

  Eigenschappen van VIROC cementgebonden platen:

  • Dankzij de combinatie van hout en cement erg sterk en bestand tegen stoten.
  • Makkelijk te bewerken: goed te verzagen, boren en eventueel schuren.
  • Afhankelijk van de dikte van de plaat uitstekende akoestische eigenschappen.
  • Waterbestendig en schimmelwerend: (met coating) goed toepasbaar in vochtige ruimtes.
  • Goede isolerende eigenschappen (tegen zowel kou als warmte).
  • Milieuvriendelijk: geen giftige stoffen gebruikt en recyclebaar.
  • Brandwerend: vertraagt de verspreiding van brand.

  Toepassingen van Viroc plaatmateriaal

  De cementgebonden houtvezelplaten van Viroc kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt. Zo worden ze onder meer constructief toegepast voor het realiseren van industriële vloeren, wanden en plafonds. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor het maken moderne meubelen, waaronder kasten, tafels of bureaus.

  De platen zijn te verkrijgen in diverse kleuren, maar de populairste kleuren zijn toch wel zwart en grijs. Dat is dan ook de reden dat wij met name deze kleuren hebben opgenomen in ons assortiment. De Viroc cementgebonden vezelplaat heeft in beide kleuren een bijzonder stoere, decoratieve uitstraling. Daarnaast zijn ze goed te combineren met andere materialen zoals een Eiken fineer, Solid Surface of Fenix HPL.

  Alhoewel de platen in theorie onbehandeld toegepast kunnen worden, raden wij aan om een beschermende coating aan te brengen. Door bijvoorbeeld een verf, vernis of olie te gebruiken blijven cementvezelplaten langer mooi en zijn ze in onze ervaring beter bestand tegen water. Zeker wanneer de platen gebruikt worden in vochtige ruimtes adviseren wij deze te behandelen met een coating.

  Cementplaten bewerken en afwerken

  Viroc cementgebonden platen zijn eenvoudig te bewerken. Je kunt de platen zagen, boren, frezen, slijpen, schaven en schuren. Het is wel van belang dat je tijdens het bewerken de plaat goed ondersteund. Anders heb je kans dat deze doorbuigt en breekt. Het is ook belangrijk dat je bij zagen gebruikmaakt van een zaagtafel die goed stabiel staat en niet trilt. Voor het zagen van Viroc platen raden wij aan om gebruik te maken van een zaagblad van Tungsten of wolframstaal. Andere gereedschappen kunnen namelijk snel bot worden. Gebruik alleen hardpoint-materialen. Het gebruik van een diamantzaag raden wij af.

  Verlijmen op poreuze ondergronden

  Viroc kan op diverse ondergronden verlijmd worden. Wanneer je Viroc platen op een poreuze of sterk zuigende ondergrond plakt (zoals gips, multiplex of vurenhout) dan is het belangrijk dat je deze eerst behandelt met voorstrijk. Dit zodat het vocht niet uit de kit wordt onttrokken en het zijn sterkte behoudt. Ga je cementvezelplaten verlijmen met een witte houtlijm? Dan is het van belang dat je de overtollige houtlijm direct wegveegt. De overtollige witte houtlijm kan er namelijk voor zorgen dat er wat verkleuringen zichtbaar worden.

  Opschuren tot de houtvezels

  Standaard worden cementvezelplaten geleverd met een ruwere kant en een iets gladdere kant. Welke kant jij graag gebruikt is aan jou en de gewenste look of feel. De platen hebben allemaal een uniek patroon en je kunt ze direct zonder verdere afwerking gebruiken. Het is echter ook mogelijk om de platen op te schuren. Door dit te doen haal je de houtvezels meer naar voren. Je kunt hier leuk mee experimenteren en kiezen voor bijvoorbeeld licht opgeschuurd, tot volledig opgeschuurd.

  Doordat cementgebonden platen uit samengeperste houtvezels bestaan hebben ze aan de binnenkant een grove structuur. Om deze reden kun je beter geen gebruik maken van normale schroeven. Deze blijven niet goed zitten. Maak in plaats daarvan gebruik van spaanplaatschroeven of speciale cementplaatschroeven.

  Voorzichtigheid tijdens montage

  Let op! Doordat er gebruik is gemaakt van cement in combinatie houtvezels, kan de plaat breekbaar zijn. Een zorgvuldige en voorzichtige montage is daarom van groot belang. Zorg ervoor dat de Viroc cementvezelplaat niet valt en dat deze tijdens verplaatsen niet stoot tegen andere harde materialen. Voor montage raden wij aan om dit te doen met twee personen. De plaat kan vanwege het cement namelijk relatief zwaar zijn.

  Cementgebonden platen koop je bij Baars & Bloemhoff

  Baars & Bloemhoff is dé specialist op het gebied van plaatmateriaal in Nederland. Al meer dan 50 jaar kunnen specialisten in de meubelmakerij, interieurontwerp en afbouw bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan platen, toebehoren, advies en inspiratie. Zo ook voor het gebruik van en advies over cementvezelplaten. Wij streven ernaar de platenindustrie iedere dag weer een stukje beter, makkelijker, transparanter en duurzamer te maken. Vragen of opmerking? Neem contact op met onze klantenservice.

  Waarom je bij ons je bestelling plaat(st):

  • Expert in plaatmaterialen sinds 1972.
  • Uitgebreid aanbod (meer dan 3.000 platen) waarvan een groot deel op eigen voorraad.
  • Snelle levering. Voor 17:00 uur besteld, volgende leverdag in huis (indien op voorraad).
  • Vijf Broeinest locaties voor inzage, inspiratie, advies en training over verschillende materialen.
  • Uitgesproken ambities op het gebied van duurzaamheid en transparantie over impact.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen