Sluiten

Multiplex

Multiplex

37 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Merk
  •  
 • Productsoort
  •  
 • Breedte (mm)
  •  
 • Dikte (mm)
  •  
 • Lengte (mm)
  •  
 • Houtsoort
  •  
 • Multiplex platen

  Als het gaat om stevig plaatmateriaal voor zowel constructieve als decoratieve toepassing dan is multiplex vaak een goede keuze. Multiplex platen zijn bijzonder stevig, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Daarom is het een bijzonder populair materiaal onder interieurprofessionals en meubelmakers voor bijvoorbeeld wanden, daken, vloeren en meubels.

  Bij Baars & Bloemhoff hebben we een breed aanbod aan multiplex platen, waaronder in verschillende soorten, afmetingen en diktes. Bekijk hieronder ons volledige assortiment of lees meer.

  Populieren multiplex 250x122cm PEFC

  117461 K2 Populieren multiplex b/bb mr 250x122cm 18mm

  € 26,99  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Berken Multiplex CP/CP

  166131 FM Berken cp/cp 244x122cm 18mm 13-laags

  € 41,48  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Berken Multiplex B/BB

  166129 FM Berken b/bb 244x122cm 18mm 13-laags

  € 79,02  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Buigtriplex 5mm dwarsfineer PEFC

  389630 K2 buigtriplex hardhout dwars 3-lgs wbp BB/CC 122x244cm 5mm

  € 16,11  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Radiplex SQ B/C WBP 244x122cm FSC

  315470 FM Radiplex B/C sq wbp 244x122cm 18mm

  € 19,45  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Okoume multiplex 250x122cm FSC

  178268 FM Okoume multiplex wbp komo 250x122cm 18mm

  € 38,15  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Vuren underlayment T&G 244x122cm PEFC

  165301 K2 Fins Vuren multiplex II/III t&g 244x122cm 18mm

  € 20,52  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Populieren multiplex 310x153cm PEFC

  150139 K2 Populieren multiplex b/bb mr 310x153cm 18mm

  € 33,97  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Okoume multiplex 310x153cm FSC

  178276 FM Okoume multiplex wbp komo 310x153cm 18mm

  € 45,51  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Wat is multiplex? 

  Multiplex platen worden gemaakt door meerdere lagen fineer van dezelfde dikte kruislings op elkaar te verlijmen. Hierdoor krijgen de multiplex platen extra stevigheid. Ook zorgt deze verlijming ervoor dat de platen minder snel zullen kromtrekken. De lagen in een plaat multiplex hebben altijd een oneven aantal, zodat de bovenste en de onderste laag fineer dezelfde nerfrichting hebben. 

  Door de stevigheid worden multiplex platen vaak als constructiemateriaal toegepast. Maar vanwege het natuurlijke uiterlijk en de stoere uitstraling van de kopse kanten worden deze ook vaak in het zicht gelaten. 

  Multiplex platen zijn er in verschillende houtsoorten, kwaliteiten en verlijmingen. Dit zegt niets over de stevigheid van de plaat, maar wel over de toepassing. De kwaliteit wordt aangegeven met letters en gaat over de buitenste fineren van het multiplex.  

  Soms is de ene zijde wat mooier dan de andere zijde. Sommige platen hebben twee kwalitatief gelijke zijden. Wil je meer weten over kwaliteit van hout fineren? Onze fineerspecialist vertelt je er hier meer over. 

  De voordelen van multiplex 

  Vanwege de kruislings verlijmende lagen zitten er veel voordelen aan het gebruik van multiplex: 

  • Sterker en stijver dan veel andere houten plaatmaterialen, zoals MDF of spaanplaat 
  • Licht in vergelijking tot de grote draagkracht 
  • Verkrijgbaar in veel verschillende diktes en afmetingen 
  • Minder werking van het hout dan massief hout
  • Eenvoudig en op veel manieren te bewerken 
  • Gemakkelijk te behandelen glad oppervlak

  Vanwege de verlijmde fineerlagen is multiplex zonder behandeling van de kopse kanten minder goed bestand tegen vocht dan massiefhout. Om dit te voorkomen kun je een randsealer gebruiken om intrekken van vocht te voorkomen. 

  Multiplex met de juiste afmetingen voor jouw project 

  Je wilt natuurlijk dat jouw constructiematerialen direct op maat zijn voor jouw interieurproject. Gelukkig is met multiplex die kans groot, omdat wij zeer veel diktes en afmetingen in ons assortiment op voorraad hebben.  

  • Natuurlijk hebben we een groot aantal multiplex platen van 18mm dik, die veel worden gebruikt in interieurs. Maar er is meer te kiezen als het gaat om dikte, want je vindt hier platen van 4mm tot wel 40mm.

  Ook in de lengte en breedte zijn er verschillende opties. Qua breedte kan je kiezen uit de volgende maten, afhankelijk van de houtsoort: 

  • 1220mm 
  • 1305mm 
  • 3050mm

  Voor de lengte heb je de keuze uit vier maten: 

  • 1300mm 
  • 2440mm 
  • 2500mm 
  • 3050mm

  Bekijk de filteropties links voor het volledige overzicht en om snel de afmetingen en plaatdikte van jouw voorkeur te vinden. 

  Multiplex op maat bewerken 

  Zitten de juiste afmetingen voor jou er toch niet tussen? Geen zorgen, want wij kunnen multiplex eenvoudig voor je op maat zagen. Bezoek onze bewerkingspagina voor alle opties en om jouw aanvraag door te geven. 

  De verschillende soorten multiplex in ons assortiment 

  Een voordeel van multiplex dat nog niet aan bod is gekomen, is de grote variatie aan houtsoorten. Je hebt bij ons de keuze uit de volgende soorten die ideaal zijn voor toepassing voor interieurwerk: 

  De verschillende soorten fineer zijn er in meerdere maatvoeringen, diktes en varianten. Kies de variant die het best past bij jouw project, zoals B-fineer voor transparante afwerking, BB-fineer met gepropt en gevoegd oppervlak en CP-fineer voor plak- en perswerk. 

  Zitten er in jouw interieurproject veel rondingen? Kies dan voor buigtriplex. Dit plaatmateriaal, ook wel buig multiplex genoemd, is opgebouwd uit 3 dunne lagen fromager hout. De platen zijn verkrijgbaar in een dwars- of een langsfineer variant. Je maakt je keuze op basis van de richting waarin je gaat buigen. 

  Toepassingen van multiplex voor interieur 

  Ons multiplex is uitermate geschikt voor constructieve toepassingen bij interieurprojecten, vanwege de uiterst sterke en stijve structuur. Sommige varianten zijn vooral geschikt als onderliggende constructie, terwijl andere ook decoratief goed tot hun recht komen. Een aantal van de populairste toepassingen van multiplex zijn: 

  • Tussenwanden 
  • Badkamermeubels 
  • Keukens
  • Kasten, bedden, bureaus 
  • Deurplaten (Okoumé) 
  • Boeiboorden (Ecopaint)

  Watervast multiplex 

  Houd bij het kiezen van jouw multiplex rekening met de aard van je project. In badkamers of keukens is het bijvoorbeeld verstandig om watervast verlijmd multiplex te gebruiken. Ons berken en vuren multiplex is WBP (Water Boiled Proof) verlijmd en daarmee beter bestand tegen vocht. De populieren platen zijn daarentegen minder goed bestand tegen vocht. 

  Decoratief multiplex 

  Geef het multiplex een decoratieve afwerking met bijvoorbeeld verf of lak of laat de natuurlijke uitstraling van het hout naar voren komen. Ook kan je de platen voorzien van decoratief HPL voor een unieke stijl. Bekijk ons assortiment voor multiplex platen die al van een HPL voorzien zijn. (Colorply/ Berken multiplex HPL beplakt) 

  Multiplex of MDF? 

  Multiplex en MDF (Medium Density Fibreboard) zijn beide goed bewerkbare platen gemaakt van hout. Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen de twee plaatmaterialen.  

  De verschillen tussen multiplex en MDF 

  Multiplex bestaat uit kruislings op elkaar gelijmde lagen fineer en MDF is juist opgemaakt uit samengeperste fijne houtvezels en kunsthars. Die verschillen in structuur hebben ook hun uitwerking op de stevigheid van de materialen. 

  Multiplex is dankzij de kruislings verlijmde lagen bijzonder sterk en goed te gebruiken als drager. MDF is daarentegen zachter en zal sneller buigen onder druk. Bovendien kan het met boren of schroeven splijten aan de randen en bij vocht en hitte kan het materiaal uitzetten.  

  Zoek je dus een stevige constructie? Kies dan de betrouwbaarheid van multiplex. Voor lichtere objecten die niet zelfdragend zijn, kan MDF een goede optie zijn. Bepaal goed welk materiaal het best is voor jouw project. Onze experts voorzien je desgewenst graag van advies. Neem daarvoor contact met ons op of met jouw Baars & Bloemhoff vestiging.   

  Bestel jouw multiplex platen bij Baars & Bloemhoff 

  Als professional op het gebied van interieur wil je natuurlijk materiaal dat precies voldoet aan jouw eisen en die van jouw opdrachtgever. Bestel daarom je multiplex bij Baars & Bloemhoff. Bij ons profiteer je van persoonlijke service, een groot aanbod en snelle levering. Maak gebruik van de filteropties links in het scherm en kies jouw ideale product.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen