Sluiten

Spaanplaat

Spaanplaat

9 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Merk
  •  
 • Productsoort
  •  
 • Breedte (mm)
  •  
 • Dikte (mm)
  •  
 • Lengte (mm)
  •  
 • Diverse soorten en maten spaanplaat

  Op zoek naar hoge kwaliteit spaanplaat voor jouw interieurproject of meubelstuk? Bij Baars & Bloemhoff vind je meubelkwaliteit spaanplaat in verschillende soorten, maten en diktes. De platen zijn ideaal voor allerlei constructieve toepassingen. Lees meer.

  Spaanplaat E1 meubelkwaliteit

  221222 K2 Spaanplaat P2 Meubelkwaliteit E1 305x125cm 28mm

  € 14,08  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Spaanplaat 250x125cm PEFC

  119173 K2 Spaanplaat E1 250x125cm 8mm

  € 7,71  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Spaanplaat V313 TF T&G 244x61cm PEFC

  119224 K2 Spaanplaat V313 TopFinish T&G 244x61cm 18mm

  € 14,69  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Spaanplaat V313 TF T&G 244x122cm PEFC

  119226 K2 Spaanplaat V313 TopFinish T&G 244x122cm 18mm

  € 14,69  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Wat is spaanplaat

  Spaanplaat is plaatmateriaal gemaakt van samengeperst hout. Dit zijn niet hele grote grove stukken, maar kleine stukjes, die we ook wel spaanders noemen. Vandaar ook de naam: spaanplaat. De stukjes hout worden bijeengehouden door een lijm of kunsthars. Hierdoor ontstaat een solide product dat geschikt is voor diverse toepassingen. Zo wordt het gebruikt voor betonbekistingen, binnendeuren, interieurafwerkingen, meubels en binnendeuren. Het materiaal is relatief goedkoop, waardoor het een geliefd materiaal is. Het product is bovendien verkrijgbaar in verschillende diktes.

  Eigenschappen van spaanplaat materiaal

  Spaanplaat is altijd opgebouwd uit kleine deeltjes hout – ofwel spaanders – en lijm. Deze worden onder hoge druk samengeperst. Dankzij deze samenstelling krijg je een robuuste, sterke plaat. Ideaal voor constructieve toepassingen. Een overgroot deel van de spaanders die voor spaanplaten worden gebruikt, is afkomstig uit restafval van houtzagerijen. Hierdoor is het een relatief duurzaam product.

  Doordat onze Spaanplaat standaard tweezijdig geschuurd wordt, kan het materiaal eenvoudig worden verwerkt. Een nadeel van Spaanplaat is echter dat het gevoelig is voor splinteren. Leg daarom bij de verwerking van dit product extra nadruk op de kantafwerking. Een geheel afgewerkte plaat bestellen is ook mogelijk, deze standaard of meubelkwaliteit spaanplaat leveren wij in dat geval direct uit voorraad.

  Overige bijzonderheden:

  • Ons spaanplaat heeft een persing van circa 630kg per m3 en voldoet aan E1-normering.
  • Andere maatvoeringen en diktes zijn ook leverbaar. Vraag onze productspecialisten naar de mogelijkheden.
  • Spaanplaat is ook leverbaar in vochtwerende en brandvertragend uitvoeringen.
  • Standaard wordt uit voorraad meubelkwaliteit spaanplaat geleverd.

  Spaanplaat leent zich perfect voor het maken van meubilair. Het materiaal is daarentegen alleen geschikt voor interieurtoepassingen in een droge omgeving. Op zoek naar spaanplaat met vochtwerende eigenschappen voor toepassing in vochtige ruimtes? Bekijk onze collectie vochtwerend spaanplaat.

  Liever een 'kant-en-klare' plaat met melamine of HPL toplaag? Bekijk dan ons assortiment aan gemelamineerd spaanplaat of Duropal werkbladen (HPL beplakt spaanplaat).

  Product Specificaties

  Afmetingen Dikte
  2550 x 1250 mm 16, 18 mm
  3050 x 1250 mm 10, 12, 16, 18, 22, 28, 38 mm
  Met MDF toplagen: 3060 x 1310 mm 18 mm

  Hoge kwaliteit spaanplaat in diverse diktes

  Bij Baars & Bloemhoff hebben we spaanplaat in allerlei diktes. Een van de meest populaire spaanplaat diktes is 18mm. Deze kan gebruikt worden voor diverse toepassingen. Denk onder meer aan meubelbouw en afwerking van het interieur. Spaanplaat van 18mm kan echter ook prima worden gebruikt voor het leggen van vloeren. Daarnaast hebben we ook dun spaanplaat van 16mm en 12mm in ons assortiment. Op zoek naar juist een dikkere plaat voor een extra stevige constructie? Dan kun je zelfs kiezen voor spaanplaat van 38mm dik.

  Spaanplaat koop je bij Baars & Bloemhoff

  Bij Baars & Bloemhoff kun je spaanplaten kopen voor een aantrekkelijke prijs en tegen goede voorwaarden. Zo bieden wij alleen spaanplaat aan van topkwaliteit. Zo weet jij altijd dat je een goed product in handen hebt. Ook draagt een groot deel van ons assortiment de 70% PEFC-claim. Zo weet je altijd dat je een product in handen hebt dat duurzaam is. Heb je nog specifieke vragen of wil je advies over het verwerken en toepassen van spaanplaat? Neem dan contact op met één van onze productexperts.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen