Sluiten

Duurzaamheid bij Baars & Bloemhoff

Baars & Bloemhoff gaat versnellen op het gebied van duurzaamheid. Als onderdeel van DSG werken we samen aan een ambitieuze duurzaamheidstrategie. We maken de impact van ons assortiment steeds beter inzichtelijk en we voegen continu duurzame en circulaire materialen en producten toe. Daarnaast werken we samen met onze ketenpartners aan het verkleinen van de klimaatimpact van ons bedrijf. Met ruim 60 medewerkers, verspreidt over vijf locaties in het land, staat medewerkerswelzijn, ontwikkeling en werkplezier daarbij centraal. Baars & Bloemhoff wil bovendien de eerste zijn in de interieur bouwbranche die volledig transparant communiceert over de duurzame ambities en gemaakte impact.

Waar zetten we op in?

Duurzaamheid is keuzes maken. We hebben gekozen om ons in de strategie periode 2021-2025 in te zetten op de volgende thema’s:

Assortiment

1. Assortiment

We verduurzamen continu het assortiment en de aangeboden diensten. We willen zoveel mogelijk aantoonbaar duurzame, circulaire en biobased alternatieven opnemen en onze verspilling minimaliseren. Zo verkleinen we de milieu-impact van onze producten en diensten.
Klimaat

2. Klimaat

We willen de directe impact die het bedrijf heeft op het klimaat drastisch verkleinen. We willen bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs en helpen de klimaatopwarming te beperken.

Mederwerkers

3. Medewerkers

Ons streven is betrokken en gemotiveerde werknemers, die met plezier naar hun werk gaan. We willen het welzijn van medewerkers vergroten en zorgen voor een inclusieve werkcultuur, met een plek en stem voor iedereen.Wat is van belang?

Naast het opstellen van deze ambities hebben wij onze belangrijkste stakeholders gevraagd wat zij verwachten van duurzaamheid binnen ons bedrijf. Het resultaat kun je terugvinden in de Materialiteitsmatrix. Daarnaast blijven we constant in gesprek met onze stakeholders om te toetsen of alle acties succesvol verlopen. Zo blijven we ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de sector.

Download Materialiteitsmatrix


Transparantie

We willen graag inspireren in duurzaam ondernemen. We maken het mogelijk gemakkelijk een duurzame keuze te maken en pakken daarnaast ook onze eigen verantwoordelijkheid. We kunnen daarin pas echt succesvol zijn als onze stakeholders – van klant tot partner tot medewerker – goed inzicht hebben in wat onze ambities zijn en welke impact wij daadwerkelijk maken.

Verduurzamen: wie horen daarbij

Een duurzame bedrijfsoperatie, laat staan een hele sector in beweging zetten, krijg je niet alleen voor elkaar, daar heb je partners voor nodig. Zo zijn we reeds partner bij het Urban Mining Collective, het INSIDE/INSIDE platform, hebben we afgelopen jaar samengewerkt met Circo en zijn we gestart met Wood Loop.

In de toekomst willen we nog meer duurzame partnerschappen aangaan met klanten en leveranciers. Zo zijn we erg geïnteresseerd in nieuwe partijen die met innovatieve, circulaire en duurzame materialen, producten en concepten de markt betreden.

Duurzaam bouwen?!

Samen bouwen aan beter. Dat doen we bij DSG al meer dan 95 jaar. Met haar groothandel formules is DSG de toeleverancier van bouwend Nederland. Ook vanuit DSG willen wij samen met klanten, leveranciers en partners de transitie naar een duurzame en circulaire economie helpen versnellen. Benieuwd naar de eerste resultaten? In deze video laten onze collega's zien waar wij aan werken en wat wij al hebben bereikt.

Mederwerkers

Samenwerken?

Zou jij in je duurzame initiatief met ons willen samenwerken? Neem dan contact op met onze Duurzaamheidsmanager Remko Roest.

Neem contact op

 

Onze duurzaamheid thema's

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen