Sluiten

Duurzaamheidsthema | Assortiment

We verduurzamen continu het assortiment en de aangeboden diensten. We willen zoveel mogelijk aantoonbaar duurzame, circulaire en biobased alternatieven opnemen en onze verspilling minimaliseren. Zo verkleinen we de milieu-impact van onze producten en diensten.

Duurzaam assortiment

In ons assortiment beschikken we over een groeiend aandeel aan duurzame en circulaire materialen en producten. Zo wordt het steeds makkelijker een duurzame keuze te maken.

Wat doen we nu al?

We laten zien welke duurzaamheidscertificaten een product heeft. Bekende certificaten zijn het Forest Stewardship Council (FSC) of het Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) op onze houtproducten. Daarnaast zijn er Cradle to Cradle certificaten te vinden en is er bij verschillende producten een EPD of LCA beschikbaar. Bekijk hier een overzicht van verschillende certificaten.

Daarnaast hebben we gekozen voor Prezero als hun afvalverwerker vanwege hun toewijding aan duurzaamheid en efficiënte afvalverwerking. Prezero staat bekend om hun innovatieve oplossingen en focus op recycling, wat perfect aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen van DSG. Met deze samenwerking streeft DSG naar afvalreductie en een steeds hoger percentage op recycling.

Wat zijn we van plan?

Als eerste willen we echt duurzame en innovatieve materialen en leveranciers een kans geven op de markt. We speuren continu de markt af naar nieuwe natuurlijke (biobased) materialen. Deze hebben namelijk in de regel een lagere milieu impact. Duurzame producten kunnen een bijdrage leveren aan een hogere BREEAM-NL classificering*. Ligt jouw focus op de mensen, werk dan met WELL Building Standards**.

Als tweede gaan we ervoor zorgen dat er op een toegankelijke manier inzicht is te krijgen over de herkomst van een product. Zo maken we het gemakkelijk voor de klant en kunnen zij dit meenemen in de keuze.

Als derde zullen we het aandeel van reeds bestaande producten in ons assortiment dat een Life Cycle Analyses (LCA) heeft, vergroten. LCA’s zijn de beste manier om de duurzaamheidsperformance van een product in kaart te brengen. We werken hierin nauw samen met onze leveranciers, om uiteindelijk onze klant echt te kunnen helpen met de duurzame keuze.

*BREEAM-NL is een certificeringmethode voor de duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode worden projecten beoordeeld op integrale duurzaamheid. Lees hier meer over BREEAM-NL

**De WELL Building Standard bevat prestatie-eisen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving voor de mens.Verspilling

Verspilling gaat onder andere over het minimaliseren van reststromen, tegengaan van derving en het gebruik van (onnodig) verpakkingsmateriaal. Hieronder valt bijvoorbeeld een verbod op single use plastics op onze kantoren. We houden onze eigen organisatie continu onder de loep om verspilling te reduceren en waar mogelijk milieuvriendelijkere oplossingen toe te passen. Daarnaast willen we onze klanten helpen met het behalen van hun verspilling reductie targets, door slimme diensten aan te bieden.

Wat doen we nu al?

In de ideale situatie zijn alle verpakkingen circulair of herbruikbaar, maar dat is op dit moment nog niet mogelijk. We kunnen wél eerste stappen zetten richting die ideale situatie. Met succes hebben we de herbruikbare strijkers geïntroduceerd die tussen de pakken plaatmateriaal worden gestapeld. Kleingoed (lijm, oliën, gereedschap) verzonden we voorheen in een gebleekte witte doos. We zouden daar in de plaats van graag retourkratten gebruiken. Onder het motto ‘Bakkie doen?’. Dit initiatief willen we 2023 geïntegreerd hebben.Wat zijn we van plan?

De ambitie is om het gemiddelde recycling percentage te verhogen tot 90% in 2025. We hebben een inventarisatie gemaakt van alle verpakkingsmaterialen die wij zelf in ons logistieke proces toevoegen. We willen een pilot starten waarbij de monsters in een retourenvelop worden verstuurd. Hetzelfde geld voor de plastic omsnoerbanden om de pallets. We streven ernaar deze zo veel mogelijk vervangen door een herbruikbaar alternatief. Het doel is om alle ideeën die nu nog in de kinderschoenen staan, in 2025 te hebben geïmplementeerd. 

Onze duurzaamheid thema's

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen