I.v.m. de overgang naar onze nieuwe telefooncentrale, zijn wij wellicht tijdelijk minder goed bereikbaar. We hopen snel weer volledig bereikbaar te zijn. Excuses voor het ongemak. 
Sluiten

Houtlijm

Houtlijm

19 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Merk
  •  
 • Productsoort
  •  
 • Houtlijm voor professionals

  Op zoek naar professionele houtlijm voor jouw interieurproject of meubelstuk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Baars & Bloemhoff hebben we een ruim assortiment aan houtlijmen van topkwaliteit. Zo ook D3 en D4 (watervaste) houtlijm van merken als Bijlard, Griffon en Jowat. Lees meer.

  Wanneer gebruik je houtlijm?

  Wellicht een open deur maar alleen wanneer je hout met hout wilt verbinden, is houtlijm de juiste keuze. Houtlijm is een verbindingsmiddel dat wordt gemaakt van natuurlijk of synthetische grondstoffen. Houtlijm werkt daarbij altijd het beste als je twee materialen die van hout zijn gemaakt met elkaar verlijmt. Denk bijvoorbeeld aan triplex of multiplex met fineer. Binnen de wereld van professionele houtlijmen is er echter volop keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houtlijm met of zonder waterbestendige eigenschappen, voor toepassing in droge of juist vochtige ruimtes.

  Tip: Wil je een extra sterke verbinding? Combineer dan houtlijm met spijkers of schroeven. Is dit niet persé nodig, gebruik dan alleen houtlijm voor een bijna onzichtbare verbinding.

  Verschillende soorten houtlijm

  Binnen de professionele houtlijmen heb je verschillende soorten met elk weer andere eigenschappen voor specifieke toepassingen. Zo kun je o.a. kiezen uit epoxy-lijm, PU-lijm en SMP-lijm. De bekendste en meest gebruikte soort is toch wel PVA en PVAC houtlijm. Dit is de veelal bekende witte lijm. De lijm is wit van kleur wanneer deze wordt aangebracht, maar zal na uitharden kleurloos worden. Bij dit product ontstaat een zeer sterke verbinding tussen twee stukken hout doordat het water in het hout wordt geabsorbeerd. Wanneer er een goede lijmverbinding ontstaat, zal deze verbinding sterker zijn dan het hout zelf.

  Watervaste houtlijm

  Niet alle houtlijmen zijn standaard watervast. Als je watervaste houtlijm nodig hebt is het dus van belang om de juiste type te kiezen. De mate waarin houtlijm watervast is wordt bepaald door de belasting van water die het product aankan. Deze belasting wordt aangeven met een D1, D2, D3 of D4 aanduiding op de verpakking. Hieronder meer over de verschillende classificaties in watervastheid.

  D1 houtlijm

  Houtlijm met D1 classificatie is eigenlijk alleen bruikbaar voor binnentoepassingen. Denk hierbij aan houten meubels zoals een kast of tafel. De lijm is namelijk slecht tot niet bestand tegen vocht en het vochtpercentage mag dan ook niet hoger zijn dan 15%. Wanneer de lijm echter droog blijft, ontstaat er een zeer krachtige verbinding.

  D2 houtlijm

  Net zoals het D1-type is houtlijm D2 ook alleen geschikt voor binnentoepassingen. D2 houtlijm is echter beter bestand tegen vocht dan het D1-type. Hierdoor kan de lijm ook worden toegepast in vochtige ruimtes, mits er voldoende ventilatie is. Zo kun je het bijvoorbeeld prima gebruiken in toiletten, badkamers en keukens. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon toepasbaar in droge ruimtes.

  D3 houtlijm

  Houtlijm D3 is een watervaste houtlijm. Niet alleen valt dit product goed te gebruiken in vochtige ruimtes binnen maar onder bepaalde voorwaarden kan het ook goed buiten worden toegepast. De belangrijkste voorwaarden zijn dat er geen constante waterbelasting is en dat het niet continue wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Zo kun je D3 houtlijm bijvoorbeeld prima gebruiken voor buitenmeubels onder een veranda. Hier kan het hout wel vochtig worden maar wordt het niet continu blootgesteld aan de elementen. Ook kan de houtlijm prima gebruikt worden in vochtige binnenruimtes zoals de badkamer.

  D4 houtlijm

  Ben je op zoek naar een echt watervaste houtlijm? Dan is D4 houtlijm de juiste keuze. Deze lijm is bestand tegen directe invloed van diverse weersomstandigheden en continue waterbelasting. Houtlijm D4 wordt dan ook het meest gebruikt voor diverse buitentoepassingen, waaronder meubilair dat niet onder een afdak staat.

  Houtlijm voor buitengebruik

  Als je op zoek bent naar een houtlijm voor buitengebruik, dan kun je zoals je hierboven kan lezen het beste kiezen voor een houtlijm met D3 of D4 classificatie. Let er wel op dat wanneer je kiest voor een D3 lijm dat het materiaal echt beschut moet staan.

  De droogtijd van houtlijm

  De droogtijd van houtlijm kan verschillen per soort. Zo heb je sommige lijmen die een droogtijd hebben van enkele minuten. Andere lijmen moeten wel tot 24 uur drogen voordat het lijmpunt weer kan worden belast. De droogtijd van houtlijm is afhankelijk van verschillende factoren. Denk onder meer aan de houtsoorten die je verlijmt, de temperatuur en de vochtigheid. De droogtijd van lijm wordt altijd duidelijk aangegeven op zowel de verpakking als op onze productpagina's.

  Houtlijm koop je bij Baars & Bloemhoff

  Professionele houtlijm kopen voor een aantrekkelijke prijs? Dan zit je goed bij Baars & Bloemhoff. Of je nu op zoekt naar lijm van Griffon, Bijlard of Jowat, wij hebben het razendsnel voor je in huis. Ook voor de verschillende types zoals houtlijm D4, of houtlijm D3 moet je bij ons zijn. Naast een mooi assortiment aan verschillende lijmen, kun je daarnaast ook terecht voor allerlei houten plaatmaterialen, waaronder MDF, Multiplex, fineer en massief hout. We hebben daarbij uitstekende leveringsvoorwaarden. Bestel jij bijvoorbeeld op een werkdag voor 17:00 uur? Dan heb je jouw materialen de volgende leverdag in huis.

  Waarom je bij ons je bestelling plaat(st):

  • Expert in plaatmaterialen sinds 1972.
  • Uitgebreid aanbod (meer dan 3.000 platen) waarvan een groot deel op eigen voorraad.
  • Snelle levering. Voor 17:00 uur besteld, volgende leverdag in huis (indien op voorraad).
  • Vijf Broeinest locaties voor inzage, inspiratie, advies en training over verschillende materialen.
  • Uitgesproken ambities op het gebied van duurzaamheid en transparantie over impact.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen