Sluiten

Baars & Bloemhoff publiceert eerste maatschappelijk jaarverslag

Als onderdeel van DSG publiceerde Baars & Bloemhoff op 1 mei haar eerste maatschappelijke jaarverslag. Dit rapport loopt vooruit op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die vanaf 2025 voor veel grote bedrijven geldt. Met dit verslag willen we klanten, leveranciers en partners inspireren op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen.

Onze duurzaamheidsstrategie draait om drie pijlers: assortimentklimaat en medewerkers. Het verslag toont de stappen die het afgelopen jaar zijn gezet om verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu, de maatschappij en onze medewerkers. Daarnaast benadrukt het verslag onze ambitie op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en ethisch ondernemen.

Bewerkingstool

 

DE BELANGRIJKSTE RESULTATEN

Houtresten recyclen met Wood Loop

In 2023 lanceerden wij met Koninklijke CBM en UNILIN Panels het keteninitiatief Wood Loop. Het doel is om houtrestanten bij kleine interieurbouw- en meubelbedrijven in te zamelen en te recyclen tot nieuwe platen. Met jaarlijks 635 kiloton houtgebruik in de Nederlandse meubelbranche is dit initiatief een belangrijke stap naar circulariteit. Wood Loop maakt het recyclen van MDF en spaanplaat eenvoudig en betaalbaar. Deze gezamenlijke inspanning bleek succesvol: begin dit jaar won Wood Loop de prestigieuze Circular Awards 2024.
Duurzame Waardeketen i.s.m. Building Balance

Bij Baars & Bloemhoff bouwen we samen met onze partners aan circulaire en biobased ketens. In 2023 sloten we ons daarom aan bij het initiatief Building Balance. Binnen dit initiatief werken we aan het project Tomatenloof Verbindt, dat tuinbouwreststromen omzet in plaatmateriaal. We hopen binnen een jaar de eerste biobased plaat te kunnen leveren en zullen als Baars & Bloemhoff onze klanten ondersteunen in het werken met biobased materialen.

“DSG wil inspireren op duurzaamheid. Dan moet je verder gaan dan wet- en regelgeving en als rolmodel willen fungeren. Een aantal bedrijven uit de branche heeft Baars & Bloemhoff gevraagd om mee te denken over hún duurzame ontwikkelingen. Zo steunen we nu al de business met duurzame oplossingen door op te treden als conceptueel kennispartner.”
 
 – Remko Roest, Projectmanager Duurzaamheid bij Baars & Bloemhoff

Samen bereiken we meer dan alleen

Samen bereiken we meer dan alleen, dáár geloven wij in. Daarom willen we als Baars & Bloemhoff samen met onze klanten, partners en collega’s de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector versnellen. Ons maatschappelijk rapport is dan vooral ook een oproep om met elkaar het gesprek aan te gaan rondom duurzaamheid.

 
Mederwerkers

Samenwerken?

Ben jij op zoek naar een kennispartner op het gebied van duurzaamheid? Neem dan contact op met Remko Roest, Projectmanager Duurzaamheid bij Baars & Bloemhoff.

Neem contact op

 

Onze duurzaamheid thema's

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen