Sluiten

Lakdraagfolie MDF

Lakdraagfolie MDF

6 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Merk
  •  
 • Productsoort
  •  
 • Breedte (mm)
  •  
 • Dikte (mm)
  •  
 • Lengte (mm)
  •  
 • MDF met lakdraagfolie

  MDF met een makkelijk en snel schilderbare toplaag van lakdraagfolie. Bij Baars & Bloemhoff vind je een zorgvuldige selectie aan hoge kwaliteit platen voor diverse toepassingen binnen de interieur- en meubelbouw. Door gebruik te maken van MDF Lakdraagfolie, ook wel grondeerfolie, bereik je op een snelle en efficiënte manier een hoogwaardige afwerking. Lees meer.

  MDF wit V313 305x122cm PEFC

  174846 K2 Prima prime MDF V313 wit gegrond 305x122cm 18mm

  € 28,08  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  MDF wit 244x122cm PEFC

  174834 K2 Prima prime MDF wit gegrond 244x122cm 18mm

  € 21,11  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  MDF wit 305x122cm PEFC

  174838 K2 Prima prime MDF wit gegrond 305x122cm 18mm

  € 21,11  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  MDF platen met lakfolie direct uit voorraad leverbaar

  In ons assortiment vind je MDF met lakfolie in diverse diktes en afmetingen. Zo ook de veelgevraagde platen van 18 mm dik in de standaard afmetingen van 2440 mm en 3050 mm x 1220 mm (hxb). De platen hebben een persing van circa 650kg/m3 en zijn uitsluitend verkrijgbaar in de kleur wit. Een groot deel van onze MDF grondeerfolie platen is bovendien direct uit eigen voorraad leverbaar. Bestellen is eenvoudig. Login, kies de gewenste dikte en afmeting, vul het benodigde aantal m2 in en bestel jouw plaat direct (snel en makkelijk) online. Voor voorraadartikelen geldt: "Voor 17:00 uur besteld is de volgende leverdag in huis".

  Andere afmetingen nodig voor een specifiek interieurproject of meubelstuk? Met onze bewerkingstool laat je de gewenste lakfolie plaat eenvoudig zagen tot een paneel op maat.

  Eigenschappen van MDF lakdraagfolie

  MDF met Lakdraagfolie bestaat in de kern uit fijne houtvezels en kunsthars die worden samengeperst tot een homogene plaat. Daarnaast is het MDF altijd tweezijdig voorzien van een lakdraagfolie. De folie fungeert daarbij als een gladde, overschilderbare witte grondlaag. Hierdoor wordt het in de praktijk ook weleens grondeerfolie genoemd.

  De voordelen van MDF met grondeerfolie:

  • MDF tweezijdig voorzien van een overschilderbare folie.
  • Perfect voor lakken, schilderen en spuitwerk zonder te gronden.
  • Vochtwerende en brandvertragende varianten beschikbaar.
  • Realiseer snel een hoge kwaliteit afwerking.

  Op zoek naar vergelijkbare eigenschappen maar dan met een structuur of houtnerf? Bekijk ook ons assortiment aan gelakt en beplakt plaatmateriaal. Wil je maar één zijde voorzien van lakwerk? Dan is eenzijdig wit gemelamineerd spaanplaat of MDF een goed alternatief.

  Lichtgewicht, vochtwerend of brandvertragend MDF met lakdraagfolie

  Heb je een klus waarbij er speciale eisen aan het MDF worden gesteld, bijvoorbeeld voor een toepassing in een badkamer of keuken? Een V313 MDF plaat met vochtwerende kern, voorzien van lakdraagfolie biedt dan uitkomst. Ook brandvertragend MDF is beschikbaar in een variant met lakdraagfolie. Voor lichtgewicht oplossingen kun je gebruikmaken van FINSA Greenpanel MDF met grondeerfolie. Door het HDF-raster is dit materiaal bovendien erg stabiel en heeft het een hoge dichtheid.

  Varianten van MDF Lakdraagfolie met vochtwerende of brandvertragende eigenschappen hebben een hogere persing van ongeveer 720kg/m3.

  MDF lakdraag- of grondeerfolie toepassingen

  Door het gladde oppervlak leent MDF Lakdraagfolie zich perfect voor lakken, schilderen en spuitwerk. Gronden is niet nodig, omdat de lakdraagfolie de zuigende werking van de MDF plaat vermindert. Dit maakt het een ideaal basismateriaal voor interieurtoepassingen in een droge omgeving, zoals kasten en ander meubilair. MDF Lakdraagfolie is beschikbaar in verschillende kwaliteiten, die elk hun eigen voordeel hebben. Het verschil zit hem met name in de impregnatie van de folie wanneer deze op het MDF wordt geperst.

  Kantafwerking van MDF lakdraagfolie

  De kanten van MDF kun je het beste eerst voorzien van een sealer om vervolgens een grondlaag en een toplaag aan te brengen. We raden aan om het oppervlak te schuren met minimaal korrel 150, voordat je de volgende laklaag aanbrengt. Wil je in één keer klaar zijn voor de definitieve afwerklaag? Kies dan voor een afwerking met grondeerband, zodat de MDF plaat snel rondom voorzien is van een overschilderbare laag.

  Ontdek de lakfolie platen van Finsa en Topan

  In ons assortiment vind je lakfolie MDF van de merken Finsa en Topan. Topan MDF Lakdraagfolie is voorzien van een dekkende witte folie. Dit maakt het materiaal geschikt voor hoogglans lakwerk en bereik je ook met spuiten of verven snel een dekkend resultaat. FINSA MDF Lakdraagfolie heeft juist een meer open structuur. Hierdoor hecht verf of lak snel en vergt spuitwerk minder voorbereiding dan wanneer het MDF nog gegrond moet worden. Een nadeel is dat vuil sneller zichtbaar is op onafgewerkt FINSA MDF Lakdraagfolie. Zowel de platen met lakdraagfolie van FINSA als van Topan zijn 100% PEFC gecertificeerd.

  MDF met lakdraagfolie koop je bij Baars & Bloemhoff

  Baars & Bloemhoff is dé specialist op het gebied van plaatmateriaal in Nederland. Al meer dan 50 jaar kunnen specialisten in de meubelmakerij, interieurontwerp en afbouw bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan platen, toebehoren, advies en inspiratie. Zo ook voor het bewerken en toepassen van MDF lakdraagfolie. Wij streven ernaar de platenindustrie iedere dag weer een stukje beter, makkelijker, transparanter en duurzamer te maken. Vragen of opmerking? Neem contact op met onze klantenservice.

  Waarom je bij ons je bestelling plaat(st):

  • Expert in plaatmaterialen sinds 1972.
  • Uitgebreid aanbod (meer dan 3.000 platen) waarvan een groot deel op eigen voorraad.
  • Snelle levering. Voor 17:00 uur besteld, volgende leverdag in huis (indien op voorraad).
  • Vijf Broeinest locaties voor inzage, inspiratie, advies en training over verschillende materialen.
  • Uitgesproken ambities op het gebied van duurzaamheid en transparantie over impact.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen