Sluiten

Berken multiplex

Berken multiplex

2 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Productsoort
  •  
 • Breedte (mm)
  •  
 • Dikte (mm)
  •  
 • Lengte (mm)
  •  
 • Berken Multiplex

  Als je op zoek bent naar constructief plaatmateriaal, zit je al gauw goed met berken multiplex. Dankzij de lichte lagen berkenfineer heeft dit materiaal een hoge kwaliteit, stabiliteit en duurzaamheid. Bekijk ons assortiment berken multiplex van B/BB en CP/CP kwaliteit, of lees meer over de eigenschappen en mogelijke toepassingen voor jouw interieurproject.

  Berken Multiplex CP/CP

  166131 FM Berken cp/cp 244x122cm 18mm 13-laags

  € 41,48  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Berken Multiplex B/BB

  166129 FM Berken b/bb 244x122cm 18mm 13-laags

  € 79,02  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Wat is berken multiplex?

  Berken multiplex wordt gemaakt van meerdere platen berkenfineer die kruislings en watervast (WBP) zijn verlijmd. Door deze opbouw is dit plaatmateriaal sterker dan massiefhout. Bovendien is berken multiplex harder dan andere soorten multiplex, zeer schroefvast en eenvoudig te verwerken.

  Je kan berken multiplex op verschillende manieren toepassen in interieurs. Zo kan je het schilderen, beplakken met HPL of enkel afwerken met een blanke lak. Bedenk goed welke fineerkwaliteit het meest geschikt is voor de gewenste toepassing. Wij helpen je hier op weg met advies.

  Kant-en-klaar afgewerkt berken multiplex

  Op deze pagina kan je onbehandelde panelen berken multiplex kopen, maar als je de voorkeur geeft aan kant-en-klaar plaatmateriaal zit je nog steeds goed bij Baars & Bloemhoff. In ons assortiment bieden we zowel gelakt berken multiplex als met HPL beplakt berken multiplex van het merk Colorply. Deze materialen zijn direct decoratief toe te passen, waarmee je kostbare tijd bespaart.

  Berken multiplex van verschillende kwaliteiten

  Berken multiplex is beschikbaar in verschillende kwaliteiten fineer, aangeduid met de letters B/BB, BB/BB of CP/CP. Welke kwaliteit je het best kunt gebruiken voor een project, hangt af van de toepassing die je voor ogen hebt.

  B/BB

  Zoek je berken multiplex van de hoogste kwaliteit, dan kan je het best B/BB-platen kopen. Dit materiaal heeft een mooi topfineer die het zeer geschikt maakt voor decoratieve interieurtoepassingen met een transparante afwerking. Hierbij wordt vaak gekozen voor een blanke lak, maar je kan het ook behandelen met olie of was. In het B-fineer zijn natuurlijke kleurvariatie en kwasten tot 6mm toegestaan.

  BB/BB

  Multiplex met berken fineer van BB-kwaliteit is gepropt en gevoegd. Bij deze kwaliteit zijn kwasten tot 6 mm toegestaan. Daarnaast is een beperkt aantal kwasten tot 25 mm toegestaan. BB/BB berken multiplex zit qua kwaliteit tussen B/BB en CP/CP in.

  CP/CP

  Als je niet van plan bent het berken multiplex zichtbaar toe te passen, dan zijn platen van CP/CP-kwaliteit het meest geschikt. Kwasten en proppen zijn hier namelijk toegestaan en er zitten vaker verkleuringen in één plaat dan bij B/BB- en BB/BB-fineer. Daarom is CP/CP berken multiplex ideaal als drager voor HPL en andere decoratieve materialen.

  Afmetingen berken multiplex

  Het Russisch berken multiplex in ons assortiment is in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar.

  Diverse maten en diktes, waaronder 9, 12 en 18 mm

  Multiplex met B/BB-kwaliteit berken fineer is uitsluitend beschikbaar met maatvoering 244x122 cm. Daarnaast heb je keuze uit de volgende diktes: 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 30, en 40 mm.

  Berken multiplex met CP/CP-fineer is zowel verkrijgbaar in 130x305 cm en 244x122cm. Ook hier is er ruime keuze in dikte: 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30 en 40 mm.

  Berken multiplex op maat

  Om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met jouw multiplex, is het natuurlijk handig als de platen al de gewenste afmetingen hebben. Daarom kan je bij Baars & Bloemhoff het berken multiplex vooraf op maat laten zagen. Wil jij dit ook? Bekijk onze bewerkingsmogelijkheden.

  Product Specificaties

  Afmetingen Dikte
  2440 x 1220 mm CP/CP 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 40 mm
  1300 x 3050 mm CP/CP 9, 12, 15, 18, 24, 27, 30, 40 mm
  2440 x 1220 mm B/BB 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 30, 40 mm
  2440 x 1220 mm 2-zijdig HPL W410 VV 9, 15, 18 mm
  3050 x 1300 mm 2-zijdig HPL W410 VV 15, 18 mm

  Berken of populieren multiplex?

  Twijfel je nog tussen berken en populieren multiplex voor jouw project? Beide houtsoorten worden veel gebruikt in constructieve toepassingen, maar er zijn ook verschillen waar je rekening mee moet houden. Berken multiplex is sterker dan populieren. Daarnaast is populieren zachter hout, waardoor je het minder gemakkelijk glad kan maken dan berken.

  Een voordeel van populieren multiplex is dat het lichter en dus makkelijker te hanteren is dan berken. Vooral bij constructies met een zware belasting van het materiaal, is berken multiplex de betere keuze. Onze experts staan je graag bij met advies om je te helpen kiezen. Neem contact op met jouw Baars & Bloemhoff vestiging.

  Bestel berken multiplex voor jouw project bij Baars & Bloemhoff

  In het assortiment van Baars & Bloemhoff vind je Russisch berken multiplex van verschillende kwaliteiten en in vele diktes. Selecteer jouw gewenste fineerkwaliteit en afmeting en bestel het plaatmateriaal eenvoudig online. Wij zorgen dat het zo spoedig mogelijk wordt geleverd, zodat je het snel kan toepassen voor jouw interieurproject.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen