Sluiten

Betonplex

Betonplex

6 artikelen
Filter resultaten

Verfijn resultaten

 • Merk
  •  
 • Productsoort
  •  
 • Breedte (mm)
  •  
 • Dikte (mm)
  •  
 • Lengte (mm)
  •  
 • Betonplex platen

  Op zoek naar betontriplex of -multiplex plaatmateriaal? In ons assortiment vind je hoge kwaliteit betonplex van berken- en populierenhout in diktes van 9 mm, 12 mm en 18 mm. betonplex is krasvast, slagvast, (met de juiste afwerking) watervast, heeft een compleet eigen look en feel en is desgewenst beschikbaar met antislip patroon. Dankzij deze eigenschappen is betonplex veelzijdig bruikbaar voor diverse toepassingen binnen de interieur- en meubelbouw. Lees meer.

  Berken betonplex 125x250cm FSC

  166172 FM Berken betonplex donkerbruin 120gr 125x250cm 18mm

  € 36,63  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Berken antislip betonplex 250x125cm FSC

  166264 FM Berken betonplex 120gr 1-zijdig antislip 250x125cm 18mm

  € 53,01  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Berken antislip betonplex 153x305cm FSC

  166267 FM Berken betonplex 120gr 1-zijdig antislip 305x153cm 18mm

  € 67,76  ⁄ M2 - Bruto adviesprijs
  st

  Wat is betonmultiplex?

  Betonplex is een multiplex met decoratieve en sterke constructieve waarde. Dit komt doordat de kern van deze plaat is voorzien van een zwarte of bruine coating met een zeer constante kwaliteit. Deze speciale coating maakt het materiaal bovendien slijtvast.

  Net als normale multiplex is betonmultiplex opgebouwd uit meerdere fineerlagen die met elkaar zijn verlijmd. Doordat deze lagen kruislings zijn verlijmd ontstaat er een sterke en stabiele plaat. Hierdoor buigt multiplex ook nauwelijks door. De toplagen van betonmultiplex zijn voorzien van een fenolharscoating. Daarbij is al ons betonplex standaard WBP, ofwel exterieur, verlijmd. Hierdoor is de plaat niet alleen krasvast maar ook *watervast. Dankzij de coating kan beton zich bovendien niet hechten aan de plaat wanneer je deze gebruikt als betonbekisting. Daarbij zijn betonplex platen slagvast en goed bestand tegen slijtage. Het materiaal kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden en is bovendien eenvoudig schoon te maken.

  *Let op: de open randen van betonplex zijn niet watervast. Als je de platen buiten of in vochtige omgevingen wilt toepassen is het van belang dat je deze afwerkt.

  Betonplex toepassingen: van betonbekisting tot interieurbouw

  Van origine wordt Betonplex gebruikt voor betonbekistingen. Daarentegen leent het materiaal zich door haar bijzonder gladde oppervlak voor vele andere toepassingen. Mede hierdoor is het erg geliefd in de interieurbouw. Het kan niet alleen worden toegepast als wandafwerking, tussenwand of werkblad maar is net zo goed te gebruiken als kopschot in een vrachtauto of bedrijfswagen. Betonmultiplex platen worden daarnaast gebruikt voor o.a. dierenverblijven, aanhangers en wachtruimtes. De voornaamste toepassing van betonplex blijft echter het maken van betonbekistingen. Door de speciale coating hecht het beton zich niet aan de platen. Hierdoor kun je deze naderhand, nagenoeg weer schoon verwijderen.

  Tip: betonplex valt ook goed te verven. Het is wel van belang om van tevoren de platen te schuren zodat de verf goed hecht.

  Diverse soorten betonplex uit voorraad leverbaar

  Bij Baars & Bloemhoff hebben we meerdere soorten betonplex op eigen voorraad beschikbaar. Zo kun je afhankelijk van de toepassing kiezen uit betonplex van populieren- of berkenhout, in verschillende kleuren en diktes en met óf zonder antislipmotief.

  Berken of populieren betonplex?

  In ons assortiment vind je populieren en berken betonplex. Populier is een veel zachtere houtsoort dan berken. Hierdoor is populieren betonmultiplex ook een stuk minder sterk dan de berken variant. Ga je het betonplex gebruiken als betonbekisting? Dan is het van belang hier rekening mee te houden. Populieren betonplex is namelijk vooral geschikt wanneer er geen hoge eisen aan het beton worden gesteld en de repetitiefactor niet van groot belang is.

  Berken betonmultiplex daarentegen is ons meest hoogwaardige betonplex. Deze veel gebruikte sterke betonmultiplex (ca. 675 kg/m3) is opgebouwd uit dunne berken fineren. Het dekfineer is van een gesloten BB/BB-kwaliteit en voorzien van een donkerbruine of zwarte fenolfilm.

  Goed om te weten: al ons betonplex is FSC® Mix 70% gecertificeerd. Zo weet je zeker dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bronnen.

  Fortodeck betonplex met antislipmotief

  Antislip betonplex is aan één zijde voorzien van een antislipmotief. Hierdoor heb je veel meer grip als je op de plaat staat. Dit type betonmultiplex wordt vooral toegepast in de carrosseriebouw. Zo zie je het bijvoorbeeld veel terug als vloer voor vrachtwagens, bedrijfswagens en aanhangers. Betonplex met antislipmotief wordt echter ook veel gebruikt voor steigers en tribunes. Vooral berken betonplex is hier vanwege de sterkte goed voor geschikt. In ons assortiment vind je onder meer antislip betonplex van het merk Fortodeck. 

  Bruin en zwart betonplex

  Zowel ons normaal als antislip betonplex plaatmateriaal is standaard te bestellen in meerdere kleuren waaronder zwart, bruin en lichtbruin. Andere kleuren zijn afhankelijk van de gekozen plaat eventueel op aanvraag beschikbaar. Eveneens betonplex met een zwaardere antislipcoating (van bijvoorbeeld 220 gr/m2).

  Betonplex van 9, 12 en 18 mm dik

  Wij verkopen betonplex platen in verschillende diktes. Zo ook in de populaire dikte van 18 mm. Dit is bovendien onze stevigste plaat. We hebben echter ook betonplex van 12 mm en 9 mm in ons assortiment. De dikkere platen zijn beter geschikt voor constructieve toepassingen en de dunnere platen juist meer voor decoratieve toepassingen. Al onze platen zijn daarbij 125 x 250 cm. Met onze handige bewerkingstool kan je ze echter ook precies op maat laten zagen en desgewenst gelijk laten afwerken.

  Belangrijk: De randen van onze betonplex platen zijn voorzien van een transportverf om vochtopname tijdens opslag en transport te beperken. Het is echter geen definitieve randafwerking. Vul daarom de schroefgaatjes en eventuele gebreken in de randen en gebruik hiervoor een geschikte randsealer.

  Product Specificaties

  Afmetingen Dikte
  1250 x 2500 mm Berken ODEK 9, 18 mm
  1250 x 2500 mm Russisch Berken 18 mm
  2500 x 1250 mm Populieren 18 mm
  2500 x 1250 mm Indonesisch 4, 9, 12, 15, 18 mm
  3000 x 1500 mm Indonesisch 18 mm

  Betonplex platen koop je bij Baars & Bloemhoff

  Baars & Bloemhoff is dé specialist op het gebied van plaatmateriaal in Nederland. Al meer dan 50 jaar kunnen specialisten in de meubelmakerij, interieurontwerp en afbouw bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan platen, toebehoren, advies en inspiratie. Zo ook voor het gebruik van en advies over betonplex. Vragen of opmerking? Neem contact op met onze klantenservice.

  Waarom je bij ons je bestelling plaat(st):

  • Expert in plaatmaterialen sinds 1972.
  • Uitgebreid aanbod (meer dan 3.000 platen) waarvan een groot deel op eigen voorraad.
  • Snelle levering. Voor 17:00 uur besteld, volgende leverdag in huis (indien op voorraad).
  • Vijf Broeinest locaties voor inzage, inspiratie, advies en training over verschillende materialen.
  • Uitgesproken ambities op het gebied van duurzaamheid en transparantie over impact.

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen