Sluiten

Viroc

VIROC is een cementgebonden vezelplaat, die door de toevoeging van kleurpigment zijn unieke betonlook en industriële uitstraling verkrijgt. Het materiaal is samengesteld uit naaldhoutvezels en cement, waardoor VIROC ook de eigenschappen van zowel hout als cement in zich heeft. Door de flexibiliteit van hout in combinatie met de sterkte van cement leent VIROC zich voor vele interieurtoepassingen.
Bekijk alle Viroc cement gebonden platen

Hoe verwerk je VIROC?

Voor het zagen van VIROC wordt een zaagblad van Tungsten staal aanbevolen door de fabrikant. Het gereedschap wordt snel bot, dus gebruik bij het zagen van VIROC alleen hardpoint gereedschap. We raden af om hiervoor diamantzagen te gebruiken.Verlijming van VIROC

VIROC kan op diverse ondergronden verlijmd worden. Wanneer je VIROC op een poreuze, zuigende ondergrond plakt, zoals gips, multiplex of vurenhout, is het belangrijk dat je de juiste methode hanteert. Dit zodat het vocht niet uit de kit wordt onttrokken en het zijn sterkte behoudt. De oplossing? Voorstrijken! Voorstrijken is het opheffen van lichte zuigingsverschillen bij diverse ondergronden zoals gips, beton, pleisterwerk, multiplex en vuren. Het voorstrijken geldt dan zowel voor de ondergrond als voor het VIROC zelf. Elke ondergrond is anders, dus we raden aan om een voorstrijk te gebruiken die geschikt is voor het te behandelen materiaal én de cementgebonden vezelplaat.

Let ook op bij verstek verlijming met PVAC-lijm (witte houtlijm): te veel houtlijm kan wat kleurverschil op het VIROC geven. Veeg lijmresten direct weg met een vochtige doek om dit te voorkomen.


Afwerken en schuren van VIROC

De platen Viroc kunnen ongeschuurd gebruikt worden, wat de pure en rauwe uitstraling geeft. Iedere plaat is uniek. Worden de platen wel geschuurd, dan haalt dit de houtvezel meer naar voren, waardoor er weer een compleet nieuw effect ontstaat. De keuze is aan jou.

Toepassing van VIROC

Viroc kan onbehandeld gebruikt worden, maar kan ook afgewerkt worden met verschillende producten, waardoor het in diverse situaties toegepast kan worden. Zo kun je denken aan wanden en plafonds, maar ook aan meubels en vloeren. Het materiaal kan met de juiste behandeling ook in natte ruimtes worden toegepast.

Materiaalsoort: Cementgebonden vezelplaat

Afmeting(en): 3000 x 1250 mm

Dikte: 12 mm (grijs en zwart) en 19 mm (grijs)

Bestel Viroc cementgebonden vezelplaten direct online

Download informatie Viroc

Meer downloads

Projecten met Viroc

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen