Sluiten

MDF Lakdraagfolie

MDF en lak- of spuitwerk; een ideale combinatie als de plaat goed gegrond wordt. Door gebruik te maken van MDF Lakdraagfolie bereik je op een snelle en efficiënte manier een hoogwaardige afwerking. Ontdek hoe je MDF tot in de puntjes afwerkt en welke ondergrond zich het beste leent voor spuiten, lakken en schilderen.

PRODUCTIE EN PERSING VAN MDF LAKDRAAGFOLIE

MDF Lakdraagfolie bestaat in de kern uit fijne houtvezels en kunsthars die worden samengeperst tot een homogene plaat. De platen hebben een persing van circa 650kg/m3. Daarnaast is het MDF altijd tweezijdig voorzien van een lakdraagfolie. De folie fungeert als een gladde, overschilderbare witte grondlaag. Wil je maar één zijde voorzien van lakwerk? Dan is eenzijdig wit gemelamineerd MDF een goed alternatief.

Varianten van MDF Lakdraagfolie met vochtwerende of brandvertragende eigenschappen hebben een hogere persing van ongeveer 720kg/m3. Zowel de MDF-platen met lakdraagfolie van FINSA als Topan zijn 100% PEFC gecertificeerd.

Bestel MDF Lakdraagfolie direct online

Plus- en minpunten van MDF Lakdraagfolie

Pluspunten Minpunten
Homogeen, glad oppervlak Kan splijten aan de randen bij boren en schroeven of bij gebruik van nagels en nieten
Zeer geschikt voor spuitwerk, schilderen en lakken Sterk zuigende werking op kopse kanten
Snel een hoogwaardige afwerking, doordat gronden niet meer nodig is Standaard MDF kan uitzetten onder invloed van hitte of vocht

BEWERKING EN TOEPASSING VAN MDF LAKDRAAGFOLIE

Door haar gladde oppervlak leent MDF Lakdraagfolie zich perfect voor lakken, schilderen en spuitwerk. Gronden is niet nodig, omdat de lakdraagfolie de zuigende werking van de MDF plaat vermindert. Dit maakt het een ideaal basismateriaal voor interieurtoepassingen in een droge omgeving, zoals kasten en ander meubilair. MDF Lakdraagfolie is beschikbaar in verschillende kwaliteiten, die elk hun eigen voordeel hebben. Het verschil zit hem in de impregnatie van de folie wanneer deze op het MDF wordt geperst.

Zo is Topan MDF Lakdraagfolie voorzien van een dekkende witte folie. Dit maakt het materiaal geschikt voor hoogglans lakwerk en bereik je ook met spuiten of verven snel een dekkend resultaat. FINSA MDF Lakdraagfolie heeft juist een meer open structuur. Hierdoor hecht verf of lak snel en vergt spuitwerk minder voorbereiding dan wanneer het MDF nog gegrond moet worden. Een nadeel is dat vuil sneller zichtbaar is op onafgewerkt FINSA MDF Lakdraagfolie.

KANTAFWERKING VAN MDF LAKDRAAGFOLIE

De kanten van MDF kun je het beste eerst voorzien van een sealer om vervolgens een grondlaag en een toplaag aan te brengen. We raden aan om het oppervlak te schuren met minimaal korrel 150, voordat je de volgende laklaag aanbrengt. Wil je in één keer klaar zijn voor de definitieve afwerklaag? Kies dan voor een afwerking met grondeerband, zodat de MDF plaat snel rondom voorzien is van een overschilderbare laag.


LICHTGEWICHT, VOCHTWEREND OF BRANDVERTRAGEND MDF LAKDRAAGFOLIE

Heb je een klus waarbij er speciale eisen aan het MDF worden gesteld, bijvoorbeeld voor een toepassing in een badkamer of keuken? Een MDF plaat met vochtwerende kern, voorzien van lakdraagfolie biedt een uitkomst. Ook brandvertragend MDF is beschikbaar in een variant met lakdraagfolie. Voor lichtgewicht oplossingen kun je gebruikmaken van FINSA Greenpanel MDF met grondeerfolie. Door het HDF-raster is dit materiaal bovendien erg stabiel en heeft het een hoge dichtheid.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen