Sluiten

Baars & Bloemhoff’s ‘Transitions III’ gaat naar Ventura Centrale

Na een geslaagde expositie tijdens de afgelopen Dutch Design Week, gaat ‘Transitions III’ internationaal. Wederom zal het werk van zes toonaangevende Nederlandse ontwerpstudio’s gepresenteerd worden op een van de nieuwste en meest trendy locaties van de Salone del Mobile: Ventura Centrale. Vorig jaar vormde de rauwe stationshal in hartje Milaan nog het decor voor de tweede editie van ‘Transitions’, een expositie met een gouden randje.

Ook dit jaar belooft het een glanzend, visueel spektakel te worden. Dit keer naar het ontwerp van Studio Harm Rensink. Denk reflecterende oppervlakken van Sibu in zwart, zilver en roze, naast de rauwe architectuur van Ventura Centrale. In combinatie met verlichtingsbuizen worden zowel de ‘Transitions III’ collecties als het immense boogvormige plafond en de bezoekers zelf, uitgelicht in een visuele echo in de ruimte. Zo wordt het werk van Studio Mae Engelgeer, Floris Wubben, Job van den Berg, Studio Truly TrulyChristian Heikoop en Bart Joachim van Uden op een spannende wijze in de spotlights gezet. 

Ge-updatete collecties in spectaculaire setting

Niet alleen presenteren ‘Transitions III’ in een nieuwe setting, maar ook de collecties zelf zijn volop in ontwikkeling. Het project heeft alle ontwerpers geïnspireerd om zich verder te verdiepen in de mogelijkheden van onze materialen. En dat is precies waar ‘Transitions’ voor staat: nieuwe visies op materiaalgebruik en niet eerder vertoonde toepassingen. Zo hebben Bart Joachim van Uden en Mae Engelgeer nieuwe objecten aan hun collectie toegevoegd als verbindend element, terwijl Floris Wubben en Job van den Berg een geheel nieuwe serie lampen hebben ontwikkeld vanuit hun eerdere concept en verkregen inzichten. Al het nieuwe werk voor ‘Transitions III’ zal tijdens de Salone del Mobile voor het eerst aan het publiek worden getoond. Dus de expositie in Milaan is er een met veel primeurs!Exclusief kijkje achter de schermen

Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen en het verhaal achter het werk van de zes Nederlandse ontwerpstudio’s? Houd onze website en social media kanalen dan goed in de gaten! Daar geven we je de komende weken een exclusief kijkje achter de schermen bij het creatieve ontwerpproces en de totstandkoming van de ‘Transitions III’ collecties. Zo brachten we een bezoek aan alle ontwerpers in hun eigen studio of werkplaats voor een korte video impressie. En het mooie is, de eerste video staat al online! Hier zie je bijvoorbeeld welke marmerachtige Google Earth locaties Bart Joachim van Uden heeft gebruikt voor zijn werk ‘Romancing the Stone’ met Abet Laminati digtal print.

See you in Milan!

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen