Sluiten
 

DDW17: 'Transitions III' in museale setting

Met ruim 335.000 bezoekers was deze editie van de Dutch Design Week groter dan ooit. Van ontwerpers, makers en vertegenwoordigers tot aan de media, hét Nederlandse design evenement trok geïnteresseerden uit alle hoeken van de internationale designwereld. Ook Broeinest EHV was een van de veel bezochte locaties tijdens de DDW. Naast de expositie ‘Matter Revealed’ met onder meer het Kleurenboek, was Baars & Bloemhoff’s ‘Transitions III’ hier te bewonderen in een museale setting.


SERENE BELEVINGSWERELD

Transparante, witte doeken leidden bezoekers van de ene naar de andere presentatie, en gaven ieder product en materiaal een eigen podium. Achterin de serene belevingswereld – die Studio Mieke Meijer voor DDW17 ontwierp – werd ‘Transitions III’ tentoongesteld.

Voor deze editie zijn Studio Mae Engelgeer, Studio Floris Wubben, Christian Heikoop, Studio Truly TrulyJob van den Berg en Bart Joachim van Uden door Baars & Bloemhoff benaderd, waarbij het opzoeken van de grenzen van materiaal wederom centraal stond. Zowel het expositie ontwerp als de verfijnde styling door Raw Color en het vernieuwende werk van de zes ontwerpstudio’s, zijn zeer goed ontvangen door het gevarieerde publiek.

 

MATERIALEN ONTDEKKEN

Tijdens de expositie werden bezoekers meegenomen in het verhaal achter een ontwerp. Van grondstof tot materiaal en naar object. Of in het geval van ‘Transitions III’, van object terug naar de essentie van het materiaal en haar specifieke eigenschappen. Zo was een zijde van de ruimte volledig ingericht voor de making-off van de ‘Transitions III’ collecties.

Aan de hand van de toegepaste materialen en diverse onderdelen van de objecten kregen bezoekers stap voor stap een kijkje in het ontwerpproces. Het bleek een mooie manier om letterlijk in aanraking te komen met materialen als HI-MACSDecospan Decoflex fineer, Forbo Bulletin Board, Abet Laminati Digitalprint en Moso Bamboe. Zo stelde de expositie bezoekers in staat om de materialen, en hun onverwachte combinaties en toepassingen, te ontdekken. Benieuwd naar het verhaal achter de ‘Transitions III’ collecties? Lees hier dan snel verder!

Fotografie: Ronald Smits en Willeke MachielsFavorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen