Sluiten

HI-MACS®

Het Solid Surface materiaal HI-MACS® biedt ongekende ontwerp mogelijkheden door haar unieke samenstelling en producteigenschappen. Al jaren is HI-MACS® een veelgebruikt materiaal voor spraakmakende interieurprojecten en de interesse in het product groeit nog elke dag.

SOLID SURFACE

HI-MACS® is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het materiaal zeer goed reinigbaar en daardoor zeer hygiënisch. Maar door de speciale samenstelling is het een materiaal dat een grenzeloos design mogelijk maakt en dat qua vormgeving en duurzaamheid aan alle wensen voldoet. HI-MACS® is namelijk thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen. Hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk.

DE VOORDELEN VAN HI-MACS®

  • Zeer hygiënisch door het gesloten oppervlakte
  • Driedimensionaal ontwerp kan gemaakt worden met HI-MACS®
  • Nagenoeg naadloos te verlijmen
  • Geschikt voor toepassingen in de zorg, onderwijs, retail, gastronomie en bij jou thuis
  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Vóór 17:00 besteld, de volgende leverdag in huis
Bestel HI-MACS direct online

ONTDEK HI-MACS® MET ONZE DECOR KIEZER

Handig! Kies hieronder een decor uit de Solids en Lucent series van HI-MACS® en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.*Dit is een digitale impressie van de decoren. We adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om naar eigen inzicht te beoordelen.

Direct contact met een gecertificeerde HI-MACS® verwerker

De door HI-MACS® opgerichte Quality Club bestaat uit ervaren vakmensen, verwerkingsbedrijven en installateurs. Alle leden ontvangen een eersteklas opleiding en worden in het Baars & Bloemhoff HI-MACS® trainingscentrum individueel geschoold. Bekijk hier het overzicht van verwerkers.

HI-MACS® Quality Network

Driedimensionaal Design

HI-MACS® kan met een eenvoudig procedé verhit en driedimensionaal thermoplastisch vervormd worden. Tegenover gebruikelijke materialen ontstaat een grote vormflexibiliteit. Zo kunnen zelfs de meest spectaculaire ideeën snel een concrete vorm aannemen. Alle bochten, vormen en hoeken zijn mogelijk. De logische conclusie: het materiaal past zich aan uw gedachten en ontwerpen aan, niet omgekeerd. Zo moet het ook.

NAADLOZE PERFECTIE

HI-MACS® kan optisch naadloos worden verwerkt. Door de naadloze verbinding van het materiaal ontstaan ruime oppervlakken zonder voegen. Ook elementen zoals wasbakken of wastafels worden vlak ingebouwd. Objecten uit het Solid Surface materiaal zien er niet alleen uit als kunstwerken uit één stuk, ook de naadloze inbouw van het materiaal en het poriënvrije oppervlak garanderen bijzonder hygiënische en gemakkelijk te reinigen structuren. Zo is HI-MACS® zeer geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen en laboratoria. En mochten onderdelen van het object op een of andere manier beschadigd raken, kunnen ze dankzij de naadloze verwerking zonder zichtbare sporen worden gerepareerd of vervangen. Ook de levensduur van objecten wordt aanzienlijk verlengd!


TRANSLUCENT

Bepaalde kleuren en plaatdiktes van HI-MACS® vertonen in combinatie met licht een bijzondere doorschijnendheid. Onder invloed van de structuren en patronen die in het materiaal zijn ingebed, wordt de translucentie van HI-MACS® nog versterkt. Door infrezingen ontstaan, naargelang de lichtbron, patroon en design, spectaculaire effecten, die een compleet innovatief ruimtegevoel verschaffen en visuele accenten leggen. Dankzij deze transparante eigenschap is het Solid Surface materiaal ook prima geschikt voor de constructie van verlichting en verlichte meubelen. 

  - Lichtdoorlatend voor nog meer mogelijkheden in jouw ontwerp.
  - Jouw persoonlijke handtekening in een onderscheidend project.

HI-MACS® TRAININGEN

Leer meer over de samenstelling en mogelijkheden van HI-MACS® en andere Solid Surface decoren tijdens een van onze Solid Surface trainingen in Broeinest UTR. Tijdens de praktische training ervaar je hoe het materiaal zich bewerken en vervormen.

WASBAKKEN

Als HI-MACS® wordt toegepast als werkblad in bijvoorbeeld een keuken of ziekenhuis is het mogelijk om in hetzelfde materiaal een bijbehorende spoelbak te krijgen. Door de vrijwel naadloze verbinding lijkt het meubel uit één geheel te bestaan. Onze Dutch Design Bowls collectie is zeer breed en voor elke toepassing is de juiste bak voor handen.

Bestel de HI-MACS Wasbakken direct online

GEVEL

De homogene, porieloze samenstelling van HI-MACS® maakt het materiaal ook uitermate geschikt voor toepassing op buitengevels. Organische vormen, driedimensionaal ontwerp en een materiaal wat zich uitstekend laat reinigen vormen de basis voor unieke projecten waar HI-MACS® de buitengevel heeft mogen sieren.

  - Zeer gemakkelijk reinigbaar.
  - Driedimensionaal ontwerp.
  - Met behulp van licht worden de mogelijkheden eindeloos.


Materiaalsoort:
Solid Surface

Afmeting(en): 3680 x 760 mm (diverse afmetingen mogelijk om te optimaliseren)

Dikte: 4, 6, 9, 12 en 19 mm

Bijzonderheden: Nagenoeg naadloze verlijming, thermisch vervormbaar en zeer hygiënisch door gesloten poriën

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen