Decospan fineer

Fineer brengt de warme look van hout naar het interieur. Van robuust eiken uit de Querkus serie tot aan de Scandinavisch stijl van Nordus en verfijnde patronen in kant-en-klare platen van Shinnoki. De collecties van Decospan zijn net zo veelzijdig als hout zelf. Fineer leeft en ieder decor is uniek. En dat is nou net de charme van dit natuurlijke materiaal.

Meer dan 155 houtsoorten

Decospan fineer is verkrijgbaar in meer dan 155 verschillende houtsoorten. Een selectie van deze fineren en de collecties van Querkus, Shinnoki en Nordus zijn als hele plaat te zien in de materialenbibliotheek van onze Broeinest locaties. Zo krijg je een goede indruk van het materiaal, maar ieder fineer is uniek en de uiteindelijke plaat kan altijd subtiele verschillen in kleur of houtpatroon vertonen. Fineerhout kan veranderen van kleur onder invloed van lichtval. Het hout krijgt er alleen maar een warmer karakter door. Ook ten opzichte van een sample zul je vaak een subtiel kleurverschil of een variatie in het houtpatroon tegenkomenSnijwijze

Decospan biedt je de mogelijkheid om stap voor stap jouw ideale fineer samen te stellen. De snij- en voegwijze zijn heel bepalend voor de looks van fineer. Elke snijwijze creëert een ander patroon. Dosse is bijvoor-beeld door het hart van de boom gesneden, waardoor de tekening een duidelijke opbouw krijgt. Kwartiers wordt haaks op de jaarringen gesneden, zodat er een subtiel lijnpatroon ontstaat.

Voegwijze

Ook de voegwijze verandertkeer op keer de tekening van het hout. Ben je fan van eenheid en symmetrie? Kies dan voor spiegelvoegen. Hierdoor ontstaat er een mooie, doorlopendetekening. De meest populaire voegtechniek is mixmatch. En dat is het niet voor niets! Door fineerstroken van diverse bomen én met verschillende snijwijzen samen te voegen, ontstaat er een fineervel met een heel natuurlijk, gevarieerd patroon en de looks van massief hout.

Structuur

Als finishing touch kun je extra structuur aanbrengen in jouw fineer. Het materiaal leent zich bij uitstek voor bijzondere oppervlaktebewerkingen. Door te borstelen komt het reliëf van het hout nog duidelijker naar voren. Op zoek naar de ruwe looks van massief hout? Scratchen is the way to go! Met een speciale bewerking kunnen de scratch-patronen op iedere fineerdikte worden toegepast.

Premium Wood Oil

Voor een langdurige bescherming van houten oppervlakken in het interieur, introduceert Decospan haar Premium Wood Oil. Het resultaat is een mat effect dat recht doet aan de originele kleur van de houtsoort. De watergedragen olie is geurloos, bevat geen formaldehyde en heeft een laag VOS-percentage (A+). Je kunt Premium Wood Oil rechtstreeks aanbrengen op het hout, zolang het nieuw ruw hout betreft dat stofvrij is en geen sporen van lijm, reinigingsmiddelen, vet, was, boenwas, polish of lijnolie bevat. Gebruik je Premium Wood Oil voor meubilair, werkbladen of andere horizontale oppervlakken? Dan raden we aan om één tot twee extra lagen olie aan te brengen.

Voor handige tips & tricks over de toepassing van de olie kun je de technische specificaties onderaan deze pagina downloaden, waarin je stap voor stap wordt meegenomen in het gebruik van Premium Wood Oil.

Bestel Decospan direct online
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen