Sluiten

Querkus

Decospan biedt met “Querkus” een antwoord op de hedendaagse interieurtrend uit Noord-Europa. Duurzaam design door de combinatie van authentieke materialen met strakke, moderne elementen getuigt van vernieuwing zonder afbreuk te doen aan onze rijke geschiedenis. De Querkus collectie bestaat uit drie verschillende series: Oak Natural, Oak Vintage en Oak Smoked.

Eikenhout staat hierbij centraal en kan in verschillende varianten als duurzaam product in een interieur worden toegepast. Enerzijds door het upcyclen van oude balken en anderzijds door ook nieuwe eikenbomen te verwerken. Deze verschillende grondstoffen worden gesneden tot fineerhout en via een uniek procedé aan elkaar verlijmd waardoor een uniek, massief beeld wordt bekomen. Deze techniek laat ook toe om verschillende fineerdiktes te vervaardigen waardoor er voor ieder budget of toepassing een oplossing wordt aangereikt. Het ambachtelijk karakter van dit natuurproduct komt nog meer tot uiting door het oppervlak te voorzien van 3D-effecten waardoor het hout gepolijst of net ruw aanvoelt.

Bestel Querkus direct online

Ontdek de Querkus collectie

Handig! Kies hieronder een fineer uit de Querkus collectie en onze configurator laat zien hoe het fineer overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

Afbeeldingen van hele platen uit Querkus collectie als download beschikbaar

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele Querkus Collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de gehele platen.

Download hier de afbeeldingen

Querkus Oak Natural

Voor Oak Natural worden enkel zorgvuldig geselecteerde eiken gebruikt, afkomstig uit streng gecontroleerde groeizones in Kroatië. Dit wordt verzekerd door het FSC® certificaat. Je kan dus zorgeloos genieten van de pure schoonheid van deze eiken. Deze platen zijn niet afgewerkt en kunnen naar eigen smaak gebeitst en gevernist worden. Een houtolie biedt eveneens een zuivere bescherming met behoud van het natuurlijke gevoel en de warmte van het fineer. De Oak Natural fineren zijn verkrijgbaar in diverse diktes. Hoe dikker het fineer hoe massiever de look en hoe meer structuur er kan worden aangebracht.

Querkus Oak Vintage

Het verleden kunnen we een stuk doen herleven door deze oude materialen een nieuwe bestemming te geven. In een vorig leven heeft deze grondstof dienst gedaan in treinen. Decospan upcyclet deze materialen door ze een nieuw leven te geven in jouw interieur. Oak Vintage fineer is beschikbaar in diverse diktes. Hoe dikker het fineer hoe massiever de look en hoe meer structuur er kan worden aangebracht.

Querkus Oak Smoked

Oak Smoked fineer heeft een robuuste uitstraling. Door het Kroatisch eiken in de kern te roken verkrijgt het een stoer karakter. Het traditionele rookproces en de typische eigenschappen van eikenhout zorgen voor een krachtige look. Oak Smoked is beschikbaar in diverse diktes. Hoe dikker het fineer hoe massiever de look en hoe meer structuur er kan worden aangebracht.Astrata Slats: het alternatief voor massief houten balken

Met Astrata Slats voeg je een extra dimensie toe aan jouw maatwerk interieur. Deze gefineerde balken zijn vervaardigd uit MDF en een toplaag van 0,6 mm fineer. Je hebt de keuze uit twee fineersoorten: onbehandeld Oak Natural fineer en Ivory Oak van Shinnoki. De onbehandelde variant is naar eigen wens af te werken met olie, beits of vernis. De balken zijn zowel driezijdig als vierzijdig leverbaar, waarbij de driezijdige variant de beste en voordeligste keuze is als het om wand- en/of plafonddecoratie gaat. De vierzijdige balken zijn rondom volledig gefineerd en kunnen hierdoor als een afzonderlijk element worden gebruikt. Het voordeel hiervan is dat je met een reeks balken eenvoudig een semi-transparante wand vormt om een ruimte te verdelen. Waar je voorkeur ook naar uit gaat; met de Astrata Slats van Decospan sla je de plank nooit mis!

Bestel Astrata Slats direct online

Download informatie Querkus

Meer downloads

Projecten met Querkus

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen