Sluiten

MOSO Bamboe

Hoewel de reuzenbamboe genaamd “MOSO” formeel een gras is en geen hout, heeft het wel uitstekende hardhout eigenschappen, zoals een hoge hardheid en duurzaamheid. In combinatie met de hoge stabiliteit (weinig krimp & zwel) ontstaat een perfecte grondstof voor de productie van hoogwaardige platen en fineer. MOSO bamboe kan gezien worden als een onuitputtelijke grondstof. Het groeit enorm snel (tot wel 1 meter per dag!) en aangezien alleen de oude stammen worden geoogst, krijgt de jonge bamboe meer ruimte om te groeien voor nog hogere oogstopbrengsten.

 • Baars & Bloemhoff levert de MOSO gefineerd en massief plaatmateriaal direct uit voorraad.
 • Voor 17:00 besteld, de volgende leverdag in huis.
Bestel Moso Bamboe direct online

Ontdek de collectie

Kies hieronder een decor uit de Moso Bamboe collectie en bekijk direct hoe het materiaal overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Op zoek naar meer informatie over het materiaal of wil je een monster bestellen? Klik dan op de 'meer info' button onder de foto, super makkelijk!

*De uiteindelijke uitstraling van de bamboe platen wordt bepaald door de afwerking. We adviseren je dan ook om een sample met de gewenste afwerking als kleurreferentie te gebruiken.


Download hele platen

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de Moso Bamboe Collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de gehele platen. Let op: de uiteindelijke uitstraling van de bamboe platen wordt bepaald door de afwerking. We adviseren je dan ook om een sample met de gewenste afwerking als kleurreferentie te gebruiken.

Download hier de afbeeldingen

Duurzaamheid

Dankzij deze enorme groeisnelheid en de efficiënte productie, neemt MOSO bamboe meer CO2 op dan dat er vrijkomt tijdens de verwerking en transport naar de eindconsument. Daarmee zijn alle MOSO bamboe platen en fineer gegarandeerd CO2 neutraal over de hele levenscyclus (LCA rapport TU Delft, 2011). Als pionier in de bamboe-industrie heeft MOSO zich ontwikkeld tot de Europese marktleider in bamboevloeren en plaatmateriaal. Dankzij haar grote ervaring (meer dan 15 jaar) en vakmanschap staat MOSO bekend als leverancier van bamboeplaten en fineer van de allerhoogste kwaliteit.

 • Hardhout eigenschappen met een lange levensduur.
 • Het groeit enorm snel (tot wel 1 meter per dag!)
 • Natuurlijke schoonheid.
 • Verschillende MOSO Bamboe producten kunnen een bijdrage leveren aan een hogere BREEAM NL classificering.

OPTIEK

Bamboe wordt opgebouwd uit strips die zowel horizontaal als verticaal geperst kunnen worden en sinds kort heeft MOSO Bamboe daar een derde variant naast ontwikkeld.

 • Plain pressed (horizontaal): hierbij ziet men nog duidelijk de verdikking (knopen) van de bamboe stam.
 • Side pressed (verticaal): kenmerkt zich door zeer smalle banen en meer lijnenpatroon, waarbij de knopen minder nadrukkelijk zichtbaar zijn.
 • Density: de nieuwste variant is “Density” waarbij de stammen zijn versnipperd en weer samengeperst onder zeer hoge druk voor een tropische hardhout look. Deze extra harde variant is verkrijgbaar in Naturel, Caramel en een combinatie van beide genaamd Tiger.


Massief plaatmateriaal

De Moso massieve plaat is een zeer decoratief plaatmateriaal welke bestaat uit meerdere lagen bamboe, beschikbaar in diverse variaties wat betreft afmetingen, diktes, opbouw, stijl en kleur. Deze plaat is vooral interssant bij toepassingen waar de gehele plaat zichtbaar blijft zoals tafelbladen, meubels, traptreden en keukenwerkbladen.

 • Uit voorraad leverbaar in 2440 x 1220 x 5/20/40 mm, andere afmetingen en diktes zijn op aanvraag leverbaar.
 • Zeer hoge stabiliteit door de meerlaags opbouw.
 • MOSO bamboe plaatmateriaal is leverbaar in de kleuren Naturel, Caramel en Tiger.
 • Voor werkbladen standaard leverbaar op 700mm breedte.Fineer

MOSO bamboefineer is een hoogwaardig fineer dat wordt gemaakt door vellen fineer van een massief Bamboeblok te snijden. MOSO bamboefineer is leverbaar in diverse afmetingen, uitvoeringen en kleuren. Het wordt geleverd als A-keus, is zeer regelmatig van kleur en kan dus met beperkt productieverlies worden toegepast.

 • Uit voorraad leverbaar gefineerd op MDF, één- en dubbelzijdig.
 • Enkel leverbaar in de varianten Plain Pressed en Side Pressed.
 • MOSO Bamboefineer is naast Naturel en Caramel ook verkrijgbaar in de tussenkleur Khaki. De Caramel en Khaki tint worden verkregen door de naturel strips te stomen.

MOSO Flexbamboo

Flexbamboo is een flexibel bamboeproduct dat veelal door de verwerker op een drager van bijvoorbeeld MDF wordt aangebracht en wordt toegepast als decoratieve afwerking van wanden, plafonds, kasten of meubilair. MOSO flexbamboo is beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, alle varianten hebben een gaasbacking.

 • Zeer flexibel, dus ook ronde vormen zijn mogelijk.
 • De collectie bestaat uit 7 trendy kleuren.MOSO Bamboo X-treme

MOSO Bamboo X-treme is een massieve plank, gemaakt van in elkaar geperste bamboevezels. Bamboo X-treme is geschikt voor buitentoepassingen en met name voor gebruik als vlonderplank. Een speciaal gepatenteerd proces zorgt ervoor dat Bamboo X-treme de hoogste duurzaamheidsklasse bereikt binnen de EU wetgeving. Daarnaast verhoogt het proces de dichtheid – en daarmee de hardheid – van het product. Dankzij de symmetrische vorm van het zijprofiel, is de vlonderplank te gebruiken met gladde- of met geribbelde zijde. Met de bijpassende clips kan het product snel en gemakkelijk geplaatst worden. Zoals elke hardhoutsoort zal Bamboo X-treme, bij blootstelling aan weersomstandigheden, vergrijzen, waardoor het een mooie, natuurlijke look verkrijgt.

 • Direct beschikbaar bij Stiho
 • Voor zowel buitenterrassen als gevelbekleding.
Bestel Moso Bamboe direct online

Projecten met MOSO Bamboe

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen