Sluiten

Transitions II: Expositie met een gouden randje

De Salone del Mobile in Milaan is voor product- en meubelontwerpers dé plek om zichzelf te presenteren. De beurs trok dit jaar meer dan 340.000 bezoekers, waarvan veel vertegenwoordigers uit groothandel en detailhandel, pers, media en andere professionals uit de internationale designwereld. Ieder op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meubel- en productontwerp en, zoals inmiddels gebruikelijk, is de Nederlandse aanwezigheid in meerdere opzichten opvallend.

Ook Baars & Bloemhoff was hierbij weer aanwezig met de tweede editie van haar ‘Transitions’ project. Hiervoor hebben we wederom zes jonge Nederlandse ontwerpers uitgedaagd om onze materialen te onderzoeken en te transformeren tot een designcollectie. Het werk van David Derksen, Sabine Marcelis, Klaas Kuiken, Daphna Laurens, Paul Heijnen en RENS is tijdens de Salone del Mobile 2017 gepresenteerd. Op een gloednieuwe locatie vol sfeer en verlaten schoonheid straalde onze gouden Transitions II presentatie. De rauwe stationshal van Ventura Centrale leverde een mooi contrast op in tegenstelling tot de glimmende, architectonische setting.

Glanzend Homapal in rauw Ventura Centrale

De expositie, ontworpen door Daphna Laurens, gaat de relatie aan tussen ruimte, producten en materialiteit. Hiervoor zijn de HPL laminaten Homapal 442 en 474 toegepast, welke de presentatie haar ‘gouden’ look gaven. Homapal is gespecialiseerd in met de hand bewerkt metaal en staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit HPL decoren.De expositie vormde het décor voor het werk van zes jonge, Nederlandse ontwerpers, waaronder Dapha Laurens zelf. Daarnaast waren ook David Derksen, Sabine Marcelis, Klaas Kuiken, Paul Heijnen en rENs uitgedaagd om onze materialen te onderzoeken en te transformeren tot een designcollectie.Vele duizenden bezoekers kwamen dagelijks langs om de expositie te bewonderen, zo ook vele Nederlanders die weer in grote getale waren vertegenwoordigd in Milaan. De expositie bood een ruime presentatie per ontwerp, inclusief een toelichting en de gebruikte materialen.In een ‘Making of’ kamer werd de totstandkoming van de ontwerpen, en hoe de ontwerpers met de gekozen materialen hebben gewerkt, op uitgebreide wijze toegelicht. Aan een lange tafel in het midden van de expositie werden diverse materialen zoals HI-MACS, ALPI, Duropal en Decospan, gepresenteerd waar de bezoekers direct mee in aanraking kwamen.

Project Specificaties

Opdrachtgever Baars & Bloemhoff
Ontwerp DaphnaLaurens
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Homapal

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen