Sluiten

Voormalige portiekwoning getransformeerd tot industriële loft

Een voormalig Rotterdamse portiekwoning uit de jaren ’30 is door Firm Architects getransformeerd tot een industriële loft. Om dit te realiseren, hebben ze de hulp van B-M Interieurs ingeschakeld. Het hart van de open ruimte is een multifunctioneel meubel vervaardigd uit eikenfineer van Querkus.

Ideale mix van licht, ruimte en een rauw randje

Een loft staat van oorsprong bekend om veel licht en ruimte in combinatie met een rauw randje. En dit is precies wat Firm Architects hier heeft gecreëerd. De traditionele indeling met smalle kamers is omgetoverd tot één grote open ruimte. De gloednieuwe vide zorgt voor maximale lichtinval over de volledige diepte van de woning. Bijzondere details die dit pand uniek maken, zoals de doorbroken betonvloer, zijn bewaard gebleven en geven het geheel extra charme.


Materialenpalet; van gietvloer tot eikenhout en bakstenen muur

Voor de afwerking van het interieur is gekozen voor een rijk palet aan materialen. De mix van industriële details en warm hout geven de woning een eigentijds karakter. De betonnen balken sieren het strak gestucte plafond. De oude bakstenen muur is in ere hersteld en steekt mooi af tegen de lichte gietvloer en de modern afgewerkte wanden. Het eiken haardmeubel geeft het geheel letterlijk en figuurlijk warmte en sfeer.Multifunctioneel meubel met Querkus fineer

In de categorie multifunctionele ontwerpen, scoren Firm Architects en B-M Interieurs absoluut punten met het haardmeubel dat ook als kastenwand en garderobe dient. Het geheel is afgewerkt met fineer uit de Querkus Oak Natural serie van Decospan. Dit fineer staat bekend om de rustige en moderne uitstraling en is een perfecte tegenhanger van de robuuste stalen keuken. Het wordt altijd op een drager van MDF geleverd en is in verschillende kwaliteiten en afwerkingen beschikbaar.
Open karakter en minimalistisch maatwerk

Het kookeiland, de kastenwand, het haardmeubel en de stalen trap; alles is speciaal op maat gemaakt en volledig afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Dat aan werkelijk waar alles is gedacht om de openheid in stand te houden, blijkt wel uit de keuze voor een verzonken afzuiging. Dit geeft het kookeiland dat open karakter dat je van een loft mag verwachten. De minimalistische deuren vallen weg in de wanden en daar waar ruimte bespaard moest worden, zijn schuifdeuren geplaatst. De absolute blikvanger is de zwarte stalen hangende trap die het plaatje compleet maakt!

Specificaties

Ontwerp Firm Architects
Realisatie B-M Interieurs
Fotografie Studio de Nooyer
Materiaal Querkus fineer

Meer interieurs met Querkus fineer

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen