Sluiten

Medite MDF

MEDITE produceert een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige OSB en MDF platen voor toepassing in droge of vochtige ruimtes. Al sinds de jaren ’80 wordt MEDITE MDF vervaardigd in de fabriek in Clonmel, Ierland. Vanaf 2006 maakt MEDITE SMARTPLY ook deel uit van het Ierse staatsbosbouwbedrijf Coillte.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MEDITE MDF?

  • Consistente kwaliteit en glad oppervlak
  • Geproduceerd van dunningshout van naaldbomen uit duurzaam beheerde bossen in Ierland
  • Aan MEDITE Clear MDF is geen formaldehyde toegevoegd als oplosmiddel
Bestel Medite MDF direct online

HOE WORDT MEDITE MDF GEPRODUCEERD?

MDF wordt vervaardigd uit diverse lagen fijne houtvezels en kunsthars die onder hoge druk worden samengeperst tot een plaat. Bij het MDF van MEDITE wordt de toplaag iets harder geperst dan kern van de plaat. Het dunningshout dat voor de productie van MEDITE MDF gebruikt wordt is afkomstig van bossen in Ierland, beheerd door het staatsbosbouwbedrijf Coillte waar MEDITE SMARTPLY deel van uitmaakt.


WELKE SOORTEN MEDITE MDF ZIJN ER?

Of je nu een MDF zoekt voor toepassing in een vochtige ruimte, met brandvertragende eigenschappen of zonder toevoeging van formaldehyde, bij MEDITE ben je aan het juiste adres. De MDF platen van MEDITE kenmerken zich stuk voor stuk door een consistente kwaliteit en glad oppervlak en zijn geschikt voor niet-zelfdragende interieurtoepassingen.

 

MEDITE CLEAR: MDF ZONDER TOEVOEGING VAN FORMALDEHYDE

Zoek je een MDF voor een project waar hoge eisen worden gesteld aan een gezond binnenklimaat, zoals een kantoor, school, museum of ziekenhuis? Dan is MEDITE Clear een goede optie. Aan dit MDF wordt geen formaldehyde toegevoegd als oplosmiddel in de lijm. Dit betekent niet dat MEDITE Clear platen helemaal vrij zijn van formaldehyde. Formaldehyde komt immers van nature voor in hout, zo ook in houtvezelplaten als MDF. Het formaldehydegehalte van MEDITE Clear bedraagt minder dan 1 mg per 100 gram. Dit komt in erg in de buurt van het formaldehydegehalte van natuurlijk hout. Daarom wordt dit ook wel formaldehyde vrij MDF genoemd.


MEDITE PREMIER MDF: EEN MULTIFUNCTIONELE PLAAT

MEDITE Premier is een multifunctionele plaat die zich goed leent voor machinale bewerking en vormt een sterke basis voor decoratieve materialen als HPL en houtfineer. Ook kun je ervoor kiezen om het kale MDF af te werken met lak of het te verven. Bij het lakken van gezaagde of geprofileerde kanten raden we aan om het MDF eerst te schuren met minimaal korrel 150 en daarna te voorzien van een sealer, grondlaag en toplaag. Het mooiste resultaat bereik je met een watergedragen lak die je snel of geforceerd laat drogen.


MEDITE MR MDF: VOOR FREESWERK EN TOEPASSING IN VOCHTIGE RUIMTES

Speciaal voor toepassingen in vochtige ruimtes is MEDITE MR MDF ontwikkeld. MR staat voor Moist Resistant. Vochtwerend MDF staat ook wel bekend onder de naam MDF V313. Dit type MDF herken je aan de groene kleur en kenmerkt zich door een hoge dichtheid. Dit maakt MEDITE MR niet alleen geschikt voor het maken van bijvoorbeeld keuken- of badkamermeubels, maar ook voor freeswerk.


MEDITE PREMIER FR: MDF MET BRANDVERTRAGENDE EIGENSCHAPPEN

Naast MDF met vochtwerende eigenschappen omvat de MEDITE collectie MDF met brandvertragende eigenschappen, genaamd MEDITE Premier FR. Dit type MDF wordt vaak gebruikt voor plafonds en wandbekleding in hotels, restaurants, kantoren, scholen, bibliotheken en andere openbare gebouwen.


CERTIFICERINGEN & NORMERINGEN


CARB2 EN E1

De volledige MDF collectie van MEDITE voldoet aan de Europese E1-norm en de strenge criteria van CARB2. Dit betekent dat de MDF platen een laag formaldehydegehalte hebben. Geen enkele MDF plaat is 100% formaldehydevrij, maar MDF kan wel geproduceerd worden zonder toevoeging van formaldehyde. MEDITE Clear MDF is daar een goed voorbeeld van.


FSC®

Alle MDF platen van MEDITE dragen de FSC® Mix 70% claim. Dit betekent dat minimaal 70% van het hout in deze materialen afkomstig is uit FSC®-gecertificeerd bos. Het naaldhout dat gebruikt wordt voor de productie van MEDITE MDF is afkomstig uit bossen in Ierland, die worden beheerd door staatsbosbedrijf Coillte waar MEDITE SMARTPLY onderdeel van is. Als leverancier van gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® Chain-of-Custody certificering.

Bestel formaldehyde-vrij MDF direct online

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen