Sluiten

Microscopische precisie in interieur Yamaha Racing

Neem kijkje achter de schermen in het thuishonk van Wilvo MXGP Yamaha Racing in Bergeijk. Scherpe bochten met Solid Surface, strakke lijnen met Eiken fineer en FENIX NTM en rijke materialen als zwart marmer spelen de hoofdrol in dit interieur.

SCHERPE BOCHTEN EN RONDE WANDEN MET SOLID SURFACE

Het witte S-28 decor van HI-MACS wordt veelvuldig toegepast in keukens en badkamers. Zo siert het materiaal onder meer de luxe wastafels. Maar de achterwanden in de keuken van Yamaha Racing hebben wel een heel bijzondere vorm. Het witte aanrechtblad loopt via de ronde achterwanden en zijwanden door tot aan het plafond. De interieurbouwers van Bone Interieurwerken weten daar wel raad mee. Meer over technische uitdagingen en complexe vormen met Solid Surface lees je in dit Binnenkijken bij interview.

“Als Solid Surface extreem vervormd moet worden kan dit de oppervlaktestructuur en kleur van het materiaal veranderen. Aan ons de taak om een optisch naadloze 3D-vorm te creëren zonder ook maar enig kleurverschil op de plek waar het materiaal buigt.” – Bone Interieurwerken

Voor extra scherpe bochten met Solid Surface raden we aan om materialen uit de Ultra-Thermoforming serie te gebruiken. Zo maakt het S928 Alpine White decor een minimale radius van 6 mm mogelijk.

GEOMETRISCHE WANDAFWERKING VAN EIKEN FINEER

Het interieur van Yamaha Racing is met enorm veel aandacht voor details ontworpen en gerealiseerd. De wandafwerking met Eiken fineer spant daarin misschien wel de kroon. Verschillende resten fineer zijn als een puzzel met driehoekige stukken in elkaar gelegd. Door de donkere afwerking past het hout uit de collectie van Decospan nog mooier in het rijke materialenpalet.De Decospan fineercollectie biedt keuze uit ruim 150 houtsoorten, een breed scala aan voeg- en snijwijzen en verschillende afwerkingen. Zo stel je zelf stap voor stap je ideale fineer samen.
MAT FENIX NTM EN ZWART MARMER

Het rijke materialenpalet wordt aangevuld met matte decoren van FENIX NTM en zwart marmer. Door de lage lichtreflectie gaan de materialen van FENIX NTM mooi op in het donkere geheel. Het hittebestendige materiaal leent zich prima voor zowel verticale als horizontale toepassingen in bijvoorbeeld keukens en badkamers. Ook in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals het domein van Wilvo MXGP Yamaha Racing.

Naast het gladde oppervlak van FENIX NTM en het gepolijste Solid Surface springt het marmerpatroon direct in het oog. De verschillende zwart-, wit- en bruintinten keren in iedere ruimte terug, waardoor het interieur een indrukwekkende eenheid vormt. Voor het verfijnde ontwerp en de knappe uitvoering verdienen Bone Interieurwerken, Ontwerpburo Michel Watrin en CS2 Architecten een podiumplaats.Specificaties

Ontwerp Ontwerpburo Michel Watrin i.s.m. CS2 Architecten
Realisatie Bone Interieurwerken
Fotografie Ronald Smits
Materiaal HI-MACS, Decospan en FENIX NTM

Meer luxe interieurs met donkere materialen

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen