Sluiten

Arpa FENIX

Ontdek de toekomst van interieur met de ‘smart materials’ van Arpa FENIX. Deze vernieuwende collectie bestaat uit nanotechnologische materialen voor ieder interieurontwerp. Het hightech materiaal heeft niet alleen een esthetische kwaliteit, maar is innovatief door haar zachte textuur en unieke eigenschappen.

  • Nanotechnologische, smart materials
  • Zelf herstellend, hittebestendig, waterafstotend, hygiënisch en krasbestendig
  • Baars & Bloemhoff levert de Arpa FENIX NTM® en FENIX NTA® collectie direct uit voorraad
Bestel FENIX direct online

Ontdek de collectie

Handig! Kies hieronder een decor uit de FENIX collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

FENIX NTM®

Typerend voor Arpa FENIX zijn de ultramatte finish en een aangename soft touch. Ondanks het extreem matte oppervlak, heeft het materiaal zelf herstellende, waterafstotende, hittebestendige en krasbestendige eigenschappen. Dit maakt FENIX NTM® een robuust materiaal met een lange levensduur, dé technische innovatie voor ieder interieurontwerp. FENIX NTM® is verkrijgbaar in zowel HPL als solid massief uitvoering, en is in diverse afmetingen en diktes leverbaar.Arpa FENIX kent een bijzonder productieproces, waarbij de nieuwste generatie nanodeeltjes en acrylhars worden uitgehard doormiddel van elektronenstralen. Ook is het materiaal voorzien van een meerlaagse coating. Het oppervlak is gesloten en beschikt over antibacteriële eigenschappen, waardoor het erg hygiënisch is. Dit maakt het materiaal geschikt voor toepassingen in keukens, horeca en de zorgsector.

FENIX NTM® BLOOM

FENIX NTM® BLOOM is een innovatieve HPL van Arpa Industriale. Deze HPL is verrijkt met Bloom, een nieuwe kerntechnologie, waarvoor specifiek vier kleuren zijn ontwikkeld. Deze unieke productietechniek zorgt voor een reductie van 50% van de hoeveelheid fenol die is opgenomen in de hars. Hiervoor in de plaats wordt het natuurlijke polymeer Lignine gebruikt. Met FENIX NTM® BLOOM kies je automatisch voor een stukje duurzaamheid.

FENIX NTA®

FENIX NTA® biedt de nieuwste generatie metaaldecoren. Het materiaal wordt grotendeels op dezelfde wijze geproduceerd als FENIX NTM®. Wel wordt er een laag aluminium aan het materiaal toegevoegd, waardoor FENIX NTA® een de looks van mat metaal krijgt. Het materiaal heeft dan misschien de looks van metaal, maar niet de eigenschappen. Net als bij de andere materialen uit de Arpa FENIX collectie, is het robuuste oppervlak van FENIX NTA® krasbestendig, anti-vingerafdruk en zelf herstellend.FENIX TOEPASSINGEN

Van werkbladen tot aan stoelen, van wandbekleding tot aan badkamermeubilair, en van horeca tot aan ziekenhuizen, de veelzijdige Arpa FENIX collectie leent zich voor oneindig veel interieurtoepassingen. Door de unieke combinatie van eigenschappen is de gehele Arpa FENIX collectie zowel horizontaal als verticaal toepasbaar. Daarnaast kunnen de materialen eenvoudig met standaard gereedschap worden bewerkt.

ARPA FENIX KLEUREN

Hoewel Arpa FENIX voortkomt uit de nieuwste technologische ontwikkelingen, zijn de kleuren uit de collecties geïnspireerd op de natuur. Het aardse palet bestaat uit diverse schakeringen van wit, grijs en bruin, en is aangevuld met fris groen en diepe rood- en blauwtinten.FENIX CLEANING KIT

Door de toegepaste nanotechnologie heeft Arpa FENIX een eigen geheugen en zijn vingerafdrukken en oppervlakkige krassen verleden tijd. Kleine krassen zijn eenvoudig weg te werken met een spons of doormiddel van hitte. Onder invloed van hitte kan het oppervlak namelijk zijn oorspronkelijke vorm weer aannemen. Extreme vervuiling is te herstellen met de sterke spray uit de FENIX Cleaning Kit, speciaal ontworpen voor de collectie hightech materialen.

Bestel FENIX direct online

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen