Sluiten

De ultramatte smart materials van FENIX®

Ontdek de toekomst van interieur met de ‘smart materials’ van FENIX®. Deze vernieuwende collectie bestaat uit nanotechnologische materialen voor ieder interieurontwerp. Het hightech materiaal heeft niet alleen een esthetische kwaliteit, maar is innovatief door haar zachte textuur en unieke eigenschappen.

  • Nanotechnologische, smart materials
  • Zelf herstellend, hittebestendig, waterafstotend, hygiënisch en krasbestendig
  • Baars & Bloemhoff levert FENIX® NTM en FENIX® NTA collectie direct uit voorraad

Ontdek de collectie

Handig! Kies hieronder een decor of kleur uit de FENIX collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Zo zie je bijvoorbeeld hoe een FENIX keuken eruit ziet. Keuze gemaakt? Bestel meteen een sample via de 'meer info' button onder de foto. Zo krijg je een realstisch beeld van je keuze.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

FENIX NTM® met een ultramatte finish

Typerend voor FENIX NTM® is de ultramatte finish en een aangename soft touch. Ondanks het extreem matte oppervlak, heeft het materiaal zelf herstellende, waterafstotende, hittebestendige en krasbestendige eigenschappen. Dit maakt FENIX NTM® een robuust materiaal met een lange levensduur, dé technische innovatie voor ieder interieurontwerp. FENIX NTM® is verkrijgbaar in zowel laminaat als solid massief uitvoering, en is in diverse afmetingen en diktes leverbaar.

FENIX® kent een bijzonder productieproces, waarbij de nieuwste generatie nanodeeltjes en acrylhars worden uitgehard doormiddel van elektronenstralen. Ook is het materiaal voorzien van een meerlaagse coating. Het oppervlak is gesloten en beschikt over antibacteriële eigenschappen, waardoor het erg hygiënisch is. Dit maakt het materiaal geschikt voor toepassingen in keukens, horeca en de zorgsector.

FENIX NTM® BLOOM, een duurzamer alternatief

FENIX NTM® BLOOM is een innovatief laminaat op gebied van duurzaamheid. Deze HPL is verrijkt met 'Bloom', een nieuwe kerntechnologie, waarvoor specifiek tien kleuren zijn ontwikkeld. Deze unieke productietechniek zorgt voor een reductie van 50% van de hoeveelheid fenol die is opgenomen in de hars. Hiervoor in de plaats wordt het natuurlijke polymeer Lignine gebruikt. Met FENIX NTM® BLOOM kies je automatisch voor een stukje duurzaamheid.

FENIX NTA® Metaaldecoren

FENIX NTA® biedt de nieuwste generatie metaaldecoren. Het materiaal wordt grotendeels op dezelfde wijze geproduceerd als FENIX NTM®. Daarnaast wordt er een laag aluminium aan het materiaal toegevoegd, waardoor FENIX NTA® het uiterlijk van mat metaal krijgt. Het materiaal heeft dan misschien de looks van metaal, maar niet de eigenschappen. Net als bij de andere materialen uit de FENIX collectie, is het robuuste oppervlak van FENIX NTA® krasbestendig, anti-vingerafdruk en zelf herstellend.Geschikt voor oneindig veel toepassingen

Van werkbladen tot aan stoelen, van wandbekleding tot aan badkamermeubilair, en van horeca tot aan ziekenhuizen, de veelzijdige FENIX® collectie leent zich voor oneindig veel interieurtoepassingen. Door de unieke combinatie van eigenschappen is de hele FENIX® collectie zowel horizontaal als verticaal toepasbaar. Daarnaast kunnen de materialen eenvoudig met standaard gereedschap worden bewerkt.

Kleuren geïnspireerd op de natuur

Hoewel FENIX® voortkomt uit de nieuwste technologische ontwikkelingen, zijn de kleuren uit de collecties geïnspireerd op de natuur. Het aardse palet bestaat uit diverse schakeringen van wit, grijs en bruin, en is aangevuld met fris groen en diepe rood- en blauwtinten.Verwijder gemakkelijk kleine krassen met de CLEANING KIT

Door de toegepaste nanotechnologie heeft FENIX® een geheugen en zijn vingerafdrukken en oppervlakkige krassen verleden tijd. Kleine krassen zijn eenvoudig weg te werken met een spons of doormiddel van hitte. Onder invloed van hitte kan het oppervlak namelijk zijn oorspronkelijke vorm weer aannemen. Extreme vervuiling is te herstellen met de sterke spray uit de FENIX® Cleaning Kit, speciaal ontworpen voor de collectie hightech materialen.

DOWNLOADS FENIX®

FENIX® wil de beschikbare informatie rondom verwerkingsadvies, technische informatie en nog veel meer graag up to date houden. Hier kun je altijd de meest actuele brochures downloaden.

Gerelateerde productcategorieën

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen