Sluiten
  • Terugblik Salone del Mobile 2019

TERUGBLIK SALONE DEL MOBILE 2019

Ook wij begaven ons van 9 tot 14 april naar Salone del Mobile om ons te laten inspireren én de noviteiten van onze materialenpartners te aanschouwen. Het regenachtige weer in Milaan mocht de pret niet drukken - we werden overspoeld met verrassende installaties, ingenieuze materialen en nieuwe trends.

Heb je Milaan dit jaar gemist of had je eenvoudigweg niet de tijd om alles te bezoeken? Lees dan hieronder meer over de fantastische presentaties waar onze materialen in floreerde.

GRAFISCHE DIMENSIES IN DE SHOWROOM VAN ALPI

Met de luxe van een permanente showroom in één van de belangrijkste designdistricten van Milaan, toonde ALPI in haar eigen, verfijnde architectonische omgeving het nieuwste van het nieuwste uit haar collectie houtfineren. Iconische meubels, zoals de Zig-Zag stoel van Gerrit Rietveld, uitgevoerd in diezelfde nieuwe houtstructuren, maakte de tentoonstelling helemaal af.De houtinterpretaties die de Italiaanse ontwerper Martino Gamper en artdirector van het merk, Piero Lissoni, maakte voor het merk, stonden centraal in de showroom. De getoonde houtfineren waren conceptueel van aard en blonken uit door hun grafische dimensies. Nadruk lag hierbij op de schoonheid van hout en zijn ontwerppotentieel: precies daar waar de kracht van ALPI ligt.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de materialen uit de presentatie van ALPI? Op de deze pagina vind je meer informatie, daarnaast ben je ook van harte welkom om ze in één van onze Broeinesten te komen bekijken!

TRANSFORMATERIALS VAN FENIX

Ook de presentatie ‘Transformaterials’ van FENIX was er één om over naar huis te schrijven. In de Milaanse creatieve hotspot ‘Brera Design District’ bootste Arpa Fenix een complete ambachtelijke werkplaats na. Gecureerd door DWA Studio werd op een poëtische manier de transformatie van grondstof naar designstuk verteld.Met bakken vol mooi vormgegeven materialenmonsters was het een ware snoepwinkel voor iedere designliefhebber. Onder het motto zien, voelen en beleven, kregen bezoekers de gelegenheid om een interactie aan te gaan met structuren, vormen en afwerkingen. De interactieve studio vormde het perfecte decor om de unieke tactiliteit van Arpa’s nieuwste collectie Kér te ervaren. De expressieve kracht van Kér werd geïntroduceerd met twaalf exclusieve HPL'en in stijlvolle decors.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de materialen uit de presentatie van Fenix? Op de deze pagina vind je meer informatie, daarnaast ben je ook van harte welkom om ze in één van onze Broeinesten te komen bekijken!

PEEL SAVER EN STAUPER DAYBED VAN STUDENT DESIGN 

Het succesvolle design platform Student Design dat talentvolle designstudenten een podium geeft, stond dit jaar met maar liefst twee projecten in het design hart van Milaan. Voor de presentatie van dit jaar waren de ‘Peel Saver’ van het Italiaanse trio Pietro, Paolo en Simone en de ‘Stauper Daybed’ van de Noorse designstudenten Jonas & Gard uitverkorenen om in de spotlight te staan.

Met beide producten werd ingespeeld op het actuele thema afvalreductie. Zo werd de Stauper Daybed gemaakt van vlasweefsel, een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor plastic, én werd voor de Peel Saver het schilafval van aardappels ingezet voor een friet puntzak. Met een grote dosis lef benaderde Student Design Nederlands grootste leverancier van frieten, Aviko, om de stand vol te laden met aardappelschillen. Ook wij konden een bijdrage leveren aan dit mooie initiatief in de vorm van onze zwarte MDF-platen van Finsa. Deze vormde een smaakvolle backdrop voor de twee presentaties.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het materiaal dat werd toegepast in de presentaties van Student Design? Hier vind je meer informatie!

ASTRAL BODIES VAN FINSA

Een zwerm van felgekleurde neergeslagen meteorieten vulde de presentatie ‘Astral Bodies’ van Finsa. Slalommend om de gestapelde bergen plaatmateriaal, kon je kennismaken met de veelzijdigheid van Finsa’s nieuwste materiaal ‘Fibracolour’ en haar vele transformaties.De presentatie die werd bedacht door de Spaanse ontwerp studio’s ENORME-studio en Vitamin-Arte, toonde op een speelse manier de vernieuwende esthetische en functionele mogelijkheden die met door en door gekleurde MDF-platen gecreëerd kunnen worden. Zo toonde de gekleurde massa’s onder andere de uiteenlopende mogelijkheden in het behandelen van het oppervlakten. Van het afwerken met lak of een transparante vernis tot het bekleden met een fineer of melamine: de mogelijkheden zijn oneindig.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de materialen uit de presentatie van Finsa? Op de deze pagina vind je meer informatie, daanaast ben je ook van harte welkom om ze in één van onze Broeinesten te komen bekijken!

THE MUSEUM DOOR SPACE ENCOUNTERS X FINSA

De architecten van Space Encounters realiseerde een mindfull museum-ervaring te midden van het Palazzo Clerici Milano. Het uitgangspunt was een ervaring scheppen die eens een keer niet wordt overstemd door de hectische wereld om je heen. Space Encounters liet de bezoekers van Salone Del Mobile onderdompelen in een wereld zonder afleiding. De memorabele ervaring vond plaats in een museum paviljoen opgebouwd uit geometrische vormen. In samenwerking met Finsa werden de blauwe bouwsels volledig vervaardigd van fullcolour MDF.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het materiaal dat werd toegepast in de presentatie 'The Museum'? Op de deze pagina vind je meer informatie, daanaast ben je ook van harte welkom om ze in één van onze Broeinesten te komen bekijken!

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen