Sluiten

ALPIready

ALPI staat voor fineer van een zeer hoge kwaliteit en is de oplossing voor elk project waar een constante kwaliteit, tekening en kleur worden geëist. Voor interieurs waar luxe en een exclusieve uitstraling worden nagestreefd passen de fineren van ALPI pérfect! Met de ALPIready collectie beschikken wij nu over een prachtige fineercollectie die, de naam zegt het al, direct klaar is voor gebruik. Met deze collectie verkort je de tijd en moeite die wordt besteed aan het installeren, afwerken en lakken, zonder afbreuk te doen aan het eindresultaat.

De belangrijkste kenmerken van ALPIready op een rijtje

 • Constante kwaliteit qua tekening en kleur
 • Ecologisch duurzaam materiaal
 • Geen typische gebreken zoals bij traditioneel hout
 • Direct klaar voor gebruik
 • Het is een afgewerkt product
 • De collectie bestaat uit 30 decors die inspelen op de huidige trends
 • Kantenband in hetzelfde decor verkrijgbaar
 • ALPIready verkort de tijd en moeite die wordt besteed aan het installeren, afwerken en lakken
 • FSC® mix credit gecertificeerd
Bestel ALPIready direct online

Meer over ALPI

ALPI wordt geproduceerd in Modigliana in Italië en is opgericht door Pietro Alpi in 1919. ALPI was het eerste bedrijf in de wereld dat het productieproces van composiethout industrialiseerde.

ALPI is in staat om producten aan te bieden die het milieu respecteert en voldoet aan de meest veeleisende behoeften van architecten, ontwerpers en aannemers.ALPIready

ALPIready bestaat uit een collectie van 30 verschillende decors die inspelen op de huidige trends. ALPIready is een plaat opgebouwd uit 2 lagen kruislings verlijmde fineerlagen die voorzien is van een kant en klare afwerking.

Het product is dus “ready” voor gebruik en bereikt hiermee optimale kostenefficienctie bij de installatie van het eindproduct.

Deze collectie is een selectie van de meest aantrekkelijke en prominente texturen. Hun combinatie met de nieuwste decors vormt een oplossing die aan specifieke eisen voldoet. De verschillende beschikbare keuzes kunnen worden toegepast in de contractsector, design, meubelindustrie en de creatieve wereld in het algemeen.

Ontdek de ALPIready collectie met onze Decor Kiezer

Handig! Kies hieronder een decor uit de ALPIready collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

Producteigenschappen

ALPI fineren zijn samengesteld uit Populieren en Ayous. De fineren van deze houtsoorten worden door en door gekleurd en vervolgens in een speciaal procedé weer geperst en gesneden zodat er een fineervel ontstaat zonder onregelmatigheden. Bovendien wordt door dit bijzondere proces het uiterlijk van allerlei verschillende, soms tropische, houtsoorten nagebootst. ALPI fineren geven invulling aan design en luxe. Door het procedé te herhalen ontstaan fineervellen van een constante kwaliteit, zowel in tekening, kleur als structuur. Naast de luxe uitstraling bieden de ALPI fineren een constante kwaliteit, de platen passen perfect bij elkaar en zijn in één project toe te passen zonder grote verschillen te zien.

Pluspunten

 • Ecologisch duurzaam materiaal
 • Constante kwaliteit qua tekening en kleur
 • Geen typische gebreken als bij traditioneel hout
 • Klaar voor gebruik door aanwezige afwerking


Minpunten

 • Niet geschikt voor buitentoepassingen
 • Bij plakken op dragermateriaal altijd 2-zijdig beplakken voor de juiste balans

 

Toepassingen

De collectie kan worden toegepast in een groot aantal sectoren van de markt, zoals keuken- en andere interieurmeubelen, horeca, zorg, maritieme betimmering, kantoren, retail en show en stand bouw. We adviseren om ALPIready alleen verticaal toe te passen ivm de krasgevoeligheid van houtfineer.

Bestel ALPIready direct online

Download informatie ALPIready

Meer downloads

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen