Krijg je ons telefonisch niet te pakken? Stuur ons dan een 
mail of bel jouw contactpersoon op zijn/haar mobiele nummer. 

Sluiten

ALPI

ALPI staat voor fineer van een zeer hoge kwaliteit en is de oplossing voor elk project waar een constante kwaliteit, tekening en kleur worden geëist. Voor interieurs waar luxe en een exclusieve uitstraling worden nagestreefd passen de fineren van ALPI pérfect!
Bestel Alpi direct online

Ontdek de ALPIkord collectie met onze Decor Kiezer

Handig! Kies hieronder een decor uit de ALPIkord collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

Samenstelling

ALPI fineren zijn samengesteld uit Populieren en Ayous. De fineren van deze houtsoorten worden door en door gekleurd en vervolgens in een speciaal procedé weer geperst en gesneden zodat er een fineervel ontstaat zonder onregelmatigheden. Bovendien wordt door dit bijzondere proces het uiterlijk van allerlei verschillende, soms tropische, houtsoorten nagebootst. ALPI fineren geven invulling aan design en luxe. Door het procedé ter herhalen ontstaan fineervellen van een constante kwaliteit, zowel in tekening, kleur als structuur. Naast de luxe uitstraling bieden de ALPI fineren een constante kwaliteit, de platen passen perfect bij elkaar en zijn in één project toe te passen zonder grote verschillen te zien.

Populieren en Ayous zijn snelgroeiende houtsoorten, waarbij met name het Populieren wordt geoogst van plantages en niet uit bossen. Door de reproductie van zeldzame en beschermde houtsoorten draagt ALPI bij aan het behoudt van tropische bossen en de leefomgeving van de lokale bevolking.

 • Luxe design in houtfineer
 • Constante kwaliteit, zowel in tekening, kleur als structuur.
 • Duurzaam alternatief voor zeldzame en beschermde houtsoorten.

ALPIkord

Bij ALPIkord wordt het houtfineer verwerkt tot een kant en klare HPL. Het ALPI houtfineer wordt aangebracht op een HPL ondergrond en vervolgens afgewerkt met een zeer hoogwaardige lak. Elke variant heeft daarnaast ook nog een sprekende structuur wat de beleving van echt hout en luxe benadrukt. De houtachtige structuur GROOVE is veelvuldig toegepast binnen de collectie van ALPIkord, maar ook SILK en WAX hebben elk met hun eigen glansgraad een mooi effect op de bijzondere houtsoorten.

 • 35 unieke varianten voor de inrichting van kantoren, retail en bij jou thuis.
 • De mooiste varianten leveren wij uit voorraad binnen 24 uur.
 • Standaard afmetingen zijn 3050 x 1300 mm.
 • Verticaal toepassen op meubels en wanden.

 

ALPIlignum

ALPIlignum is een creatieve collectie met inkt geïnjecteerde houtfineren. Vanuit de duurzame houtsoorten Populieren en Ayous is er een rijke collectie vervaardigd. Van ge-update klassiekers tot aan nieuwe patronen die niet in de natuur te vinden zijn. De collectie van 26 bijzondere houtfineren is samengesteld uit het diverse designer – en houtassortiment van ALPI. Alle decoren kunnen wij verwerken op een drager naar keuze. Een aantal van deze houtfineren zijn ook als HPL verkrijgbaar binnen onze ALPIkord collectie.

Door het unieke productieproces kennen de ALPIlignum houtfineren geen onregelmatigheden, maar worden ze ook voorzien van bijzondere effecten. Zo combineren de ontwerpen van Piero Lissoni balans en elegant design met technisch vakmanschap. Natuurlijke patronen en grafische vormen en lijnen tekenen de collectie. Daarnaast bestaat ALPIlignum uit houtfineren met textielinvloeden , zoals de krijtstreep en visgraat. Maar ook meer neutrale houtpatronen zijn vertegenwoordigd in een nieuw jasje.

 • Creatieve collectie van 26 met inkt geïnjecteerde houtfineren
 • Van ge-update klassiekers tot aan nieuwe patronen die niet in de natuur te vinden zijn
 • Bijzondere ontwerpen van topdesigners naast neutrale houtsoorten
 • Alle decoren kunnen verwerkt worden op een drager naar keuze
 • ALPIlignum wordt samen met ALPIkord stilistisch gepresenteerd in het Baars & Bloemhoff Kleurenboek


ALPIrobur

De oplossing voor inrichtingsvraagstukken waar de luxe uitstraling van ALPIkord moet worden gecombineerd met strenge eisen omtrent brandveiligheid en krasbestendigheid. ALPIrobur komt tegemoet aan de wensen van de klanten zoals IMOMED en de brandklasse B-s1-d0. Om te voldoen aan de aanvullende wensen omtrent krasbestendigheid wordt de toplaag afgewerkt met een sterke transparante melaminecoating in plaats van de luxe lakafwerking bij ALPIkord.

 • Standaard afmetingen zijn 3050 x 1300 mm.
 • 31 varianten voor de zorg, vliegvelden, horeca, openbare ruimtes en scheepsinrichting.
 • Zowel verticaal als horizontaal toe te passen op meubels en wanden.

ALPI Specials

Voor de kantafwerking van meubels voorzien van ALPIkord of ALPIrobur bieden wij de mogelijkheid om bijpassend kantenband toe te passen. Voor de kantafwerkingen hebben we drie mogelijke oplossingen:

 • ABS Band van 1mm dik, gemaakt van hetzelfde houtfineer en een meegekleurde kern van ABS.

ALPIkord voorzien van jouw eigen bedrijfslogo, geperst in het oppervlak? Het kan met ALPIkord Sculptura, de HPL platen van ALPIkord worden speciaal naar uw wensen aangepast en voorzien van een persstructuur welke door jou wordt aangeleverd. Een perfecte oplossing voor in bijvoorbeeld een retailketen waar je met de luxe uitstraling van ALPIkord en het maatwerk van Sculptura een geweldige presentatie neerzet.

Materiaalsoort: Technisch fineer / HPL

Afmeting(en): 3050 x 1300 mm

Dikte: 1 mm

Milieu eigenschappen: FSC-certificering behoort tot de mogelijkheden.

Bijzonderheden: Alpi is interessant voor doorlopende projecten. Met Alpikord worden arbeidskosten bespaard door de kant en klare afwerking.

Fotografie ALPI: Federico Cedrone

Bestel Alpi direct online

Download informatie Alpi

Meer downloads

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen