Sluiten

De Finsa Duo collectie met unieke Superpan drager

De populaire Duo 2022-2024 collectie van de Spaanse producent Finsa bestaat uit een breed assortiment van gemelamineerd spaanplaat, HPL en kantenband. De plaatmaterialen zijn beschikbaar in diverse unikleuren, hout-, steen- en fantasiedecoren. Alle decoren hebben tevens een 1 op 1 kleurkoppeling in gemelamineerd spaanplaat, HPL en ABS kantenband. De gehele Finsa Duo collectie leveren wij direct uit voorraad op de speciale Superpan drager met een dikte van 18 mm.


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN FINSA DUO?

  • Kleurkoppeling in HPL, melamine en ABS kantenband
  • Melamine decoren worden standaard geleverd op Superpan, een drager die de voordelen van HDF en spaanplaat combineert
  • Superpan is voor 85% vervaardigd uit gerecycled hout en draagt het Cradle-to-Cralde Silver certificaat
  • 12 verschillende structuren, waarvan 4 synchroon structuren
  • Gehele Finsa Duo collectie vanaf 1 of 2 platen direct uit voorraad leverbaar 
  • Voor 17:00 uur besteld, de volgende leverdag in huis

ONTDEK FINSA DUO MET ONZE DECOR KIEZER

Handig! Kies hieronder een van de nieuwe decoren uit de Finsa Duo collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

De unieke Superpan drager, dé standaard bij Finsa

Alle decoren worden standaard geleverd op de speciale Superpan drager van Finsa. Deze plaat combineert de voordelen van HDF en spaanplaat. Het materiaal is opgebouwd uit een kern van grove spaanders, die voor 85% is vervaardigd uit gerecycled hout. Samen met toplagen van HDF wordt de kern onder hoge druk samengeperst tot de Superpan plaat. Ten opzichte van conventioneel spaanplaat bereik je met Superpan sneller een strak zaagresultaat door minder uitbrekende spaanders. Ook zijn de kanten van de plaat en de decoratieve toplaag beter bestand tegen stoten bij gebruik van Superpan.

Meer informatie over de Superpan drager


Fotografie moodboards: Barbara Medo

Overzicht van alle structuren

De vernieuwing van de Finsa Duo collectie gaat gepaard met de introductie van vier vijf nieuwe structuren: Ari, Moa, Moon en Balm. Daarnaast telt de Finsa Duo collectie een flink aantal structuren: van subtiel houtpatroon tot aan realistische leer- en textiellooks.

ARI

Ari is geïnspireerd door natuurlijke vezels en hun kleine imperfecties. De draden en het matte uiterlijk benadrukken het ambachtelijke karakter van de textielontwerpen.

MOA

Moa heeft een matte structuur met een steeneffect en een zachte touch. Het heeft een homogene structuur die perfect past bij een grote verscheidenheid aan decors.

MOON

Moon heeft een afwerking van geborsteld metaal met een mat oppervlak en een luxe uitstraling. Het spel van glans en diepte benadrukt het gevoel van een geschuurd oppervlak.

BALM

Balm heeft een aangename warme touch en een zeer lage licht reflectie. Het heeft een microstructuur met een zeer lichte korrel waardoor het goed bestand is tegen vingerafdrukken.

SOFT III EN SUPER MATE

De Soft III en Super Mate structuur hebben beiden een zacht oppervlak met een matte look. Deze structuren combineren goed met vrijwel ieder decor en unikleur.

HOUTSTRUCTUREN

Atlas // een fijne nerfstructuur met glad oppervlak. Tip: combineer deze houtstructuur eens met een zwarte unikleur. Zo lijken kasten en andere interieurelementen uit zwart gebeitst hout te zijn vervaardigd.

Poro Arenado // een zeer verfijnde houtstructuur met subtiel lijnpatroon.

Sega // een diepe houtstructuur met grove lijnen en nerven.

Mesura // een houtstructuur die de nerven en het patroon van eikenhout realistisch benadert.

Boreal // een houtstructuur met een mix van grove en fijne lijnen. Het oppervlak voelt zacht aan.

STEENSTRUCTUUR TEIDE

Teide is een matte steenstructuur die ruw aanvoelt. Met deze structuur boots je op een realistische manier de look & feel van natuursteen na. Ga je voor een melamine decor met Teide structuur? Dan heb je keuze uit plaatlengtes tot 2850mm. HPL met Teide structuur is ook beschikbaar in langere lengtematen.

LEERSTRUCTUUR NUDE

Nude is een leerachtige structuur met een soft touch, waardoor het oppervlak aangenaam zacht aanvoelt. De Nude structuur is verkrijgbaar in combinatie met drie kleuren: 78E wit, 71A grijs en 98G bruin. Al deze kleuren zijn direct uit voorraad leverbaar bij een minimale afname van 4 stuks.


TEXTIELSTRUCTUUR TEXTIL

De naam zegt het eigenlijk al, structuur Textil heeft veel weg van gewoven textiel. Daarmee geef je HPL en melamine een verrassende, zachte look.
CERTIFICERINGEN


Cradle-to-Cradle Silver

Superpan draagt het Cradle-to-Cradle Silver certificaat. Dit principe heeft als doel om kringlopen te sluiten. Criteria op het gebied van gezondheid, hergebruik van materiaal, watergebruik, hernieuwbare energie en sociale rechtvaardigheid worden getoetst en resulteren in de score Basic, Bronze, Silver, Gold of Platinum.

FSC® EN PEFC®

Binnen de Finsa Duo collectie draagt al het HPL en gemelamineerd Superpan de FSC® Mix 70% claim. Dit betekent dat minimaal 70% van het hout in deze materialen afkomstig is uit FSC-gecertificeerd bos. Op aanvraag zijn de materialen uit de Finsa Duo collectie leverbaar 100% PEFC® certificering. Als leverancier van gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® en PEFC® Chain-of-Custody certificering.

DUO DECOREN ALS MEUBELPANEEL

Een vijftal unikleuren uit de Finsa Duo collectie zijn ook beschikbaar als meubelpaneel. Je kunt kiezen uit een wit, grijs, donkergrijs, antraciet en zwart decor in Soft III structuur. Met de kant-en-klare afgewerkte Superpan platen is jouw kast of meubel binnen een handomdraai gerealiseerd. De meubelpanelen zijn tweezijdig voorzien van matching ABS kantenband. Hierbij heb je keuze uit verschillende diktes. Voor een extra strak resultaat zijn de naden voorzien van een nulvoeg.

OP WELKE DRAGERS IS FINSA DUO NOG MEER LEVERBAAR?

Naast de Superpan drager, waarop de Finsa Duo collectie standaard geleverd wordt, kun je kiezen voor andere dragers van Finsa. Ideaal voor toepassingen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid is Compacmel Plus. Dit is een gemelamineerde, compacte HDF-plaat met een hoge dichtheid van circa 1100kg/m3. Bovendien heeft de melamine laag ook een hoger gewicht dan conventioneel melamine, waardoor het materiaal beter bestand is tegen krassen. Compacmel Plus is standaard uit voorraad leverbaar in zes unikleuren met Soft III structuur: wit, grijs, bruin, blauw, groen en zwart. Alle overige melamine decoren uit de Finsa Duo collectie zijn op aanvraag ook verkrijgbaar als Compacmel Plus en hebben een levertijd van zes weken.

Gerelateerde productcategorieën Finsa Duo

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen