Sluiten

FINSA Gama Duo | HPL, melamine en kantenband collectie

De vernieuwde Gama Duo collectie van de Spaanse producent FINSA bestaat uit een breed scala aan unikleuren, hout-, steen- en fantasiedecoren. Alle decoren hebben een 1 op 1 kleurkoppeling in HPL, melamine en ABS kantenband. Een selectie van 65 decoren leveren wij direct uit voorraad op de speciale superPan drager met een dikte van 18 mm.

Wat zijn de voordelen van FINSA Gama Duo?

  • Kleurkoppeling in HPL, melamine en ABS kantenband
  • Melamine decoren worden standaard geleverd op superPan, een drager die de voordelen van HDF en spaanplaat combineert
  • superPan is voor 85% vervaardigd uit gerecycled hout en draagt het Cradle-to-Cralde Bronze certificaat
  • 12 verschillende structuren, waarvan 4 synchroon structuren
  • 65 decoren direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 17:00 uur besteld, de volgende leverdag in huis
  • De overige decoren uit de Gama Duo collectie zijn op aanvraag beschikbaar. Let op: er kunnen minimale besteleenheden gelden voor een specifiek decor

Bestel FINSA HPL        Bestel FINSA Gemelamineerd

Ontdek FINSA Gama Duo met onze Decor Kiezer

Handig! Kies hieronder een decor uit de FINSA Gama Duo collectie en onze configurator laat zien hoe deze overkomt in een ruimte, vanuit diverse hoeken. Keuze gemaakt? Bestel dan het betreffende monster via de 'meer info' button onder de foto.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.HIGH RES AFBEELDINGEN HELE PLAAT

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele Gama Duo Collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de gehele platen.

Download afbeeldingen

IN WELKE STRUCTUREN IS FINSA GAMA DUO BESCHIKBAAR?

De vernieuwing van de FINSA Gama Duo collectie gaat gepaard met de introductie van maar liefst vijf nieuwe structuren: Mesura, Boreal, Teide, Ideal Glow en Ideal Matt. Daarnaast telt de FINSA Gama Duo collectie nog zeven uiteenlopende structuren: van subtiel houtpatroon tot aan realistische leer- en textiellooks.SOFT III EN SUPER MATE

De Soft III en Super Mate structuur hebben beiden een zacht oppervlak met een matte look. Deze structuren combineren goed met vrijwel ieder decor en unikleur.

IDEAL GLOW & IDEAL MATT

De structuren Ideal Glow en Ideal Matt zijn speciaal gecreëerd voor melamine. Het melamine decor wordt voorzien van een speciale PET-folie, waardoor het gladde oppervlak een hoogglans of hele matte uitstraling krijgt. Let op: decoren met deze structuur zijn alleen in een breedte van 1220 mm beschikbaar.

HOUTSTRUCTUREN

De twee nieuwste houtstructuren uit de FINSA Gama Duo collectie, Mesura en Boreal, hebben een aangename soft touch. De overige houtstructuren hebben een gladder oppervlak.

Atlas // een fijne nerfstructuur met glad oppervlak. Tip: combineer deze houtstructuur eens met een zwarte unikleur, zoals in dit winkelinterieur! Zo lijken kasten en andere interieurelementen uit zwart gebeitst hout te zijn vervaardigd.

Poro Arenado // een zeer verfijnde houtstructuur met subtiel lijnpatroon.

Sega // een diepe houtstructuur met grove lijnen en nerven.

Mesura // een houtstructuur die de nerven en het patroon van eikenhout realistisch benadert.

Boreal // een houtstructuur met een mix van grove en fijne lijnen. Het oppervlak voelt zacht aan.STEENSTRUCTUUR TEIDE

Teide is een matte steenstructuur die ruw aanvoelt. Met deze structuur boots je op een realistische manier de look & feel van natuursteen na. Ga je voor een melamine decor met Teide structuur? Dan heb je keuze uit plaatlengtes tot 2850mm. HPL met Teide structuur is ook beschikbaar in langere lengtematen.

LEERSTRUCTUUR NUDE

Nude is een leerachtige structuur met een soft touch, waardoor het oppervlak aangenaam zacht aanvoelt. De Nude structuur is verkrijgbaar in combinatie met drie kleuren: 78E wit, 71A grijs en 98G bruin. Al deze kleuren zijn direct uit voorraad leverbaar bij een minimale afname van 4 stuks.


TEXTIELSTRUCTUUR TEXTIL

De naam zegt het eigenlijk al, structuur Textil heeft veel weg van gewoven textiel. Daarmee geef je HPL en melamine een verrassende, zachte look.


GAMA DUO STANDAARD GELEVERD OP SUPERPAN

Alle decoren worden standaard geleverd op de speciale superPan drager van FINSA. Deze plaat combineert de voordelen van HDF en spaanplaat. Het materiaal is opgebouwd uit een kern van grove spaanders, die voor 85% is vervaardigd uit gerecycled hout. Samen met toplagen van HDF wordt de kern onder hoge druk samengeperst tot de superPan plaat. Ten opzichte van conventioneel spaanplaat bereik je met superPan sneller een strak zaagresultaat door minder uitbrekende spaanders. Ook zijn de kanten van de plaat en de decoratieve toplaag beter bestand tegen stoten bij gebruik van superPan.

Meer informatie over FINSA superPan

CERTIFICERINGEN


CRADLE-TO-CRADLE BRONZE

SuperPan draagt het Cradle-to-Cradle Bronze certificaat. Dit principe heeft als doel om kringlopen te sluiten. Criteria op het gebied van gezondheid, hergebruik van materiaal, watergebruik, hernieuwbare energie en sociale rechtvaardigheid worden getoetst en resulteren in de score Basic, Bronze, Silver, Gold of Platinum.

FSC® EN PEFC®

Binnen de FINSA Gama Duo collectie draagt al het HPL en gemelamineerd superPan de FSC® Mix 70% claim. Dit betekent dat minimaal 70% van het hout in deze materialen afkomstig is uit FSC-gecertificeerd bos. Op aanvraag zijn de materialen uit de FINSA Gama Duo collectie leverbaar 100% PEFC® certificering. Als leverancier van gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® en PEFC® Chain-of-Custody certificering.


GAMA DUO ALS MEUBELPANEEL

Een vijftal unikleuren uit de FINSA Gama Duo collectie zijn ook beschikbaar als meubelpaneel. Je kunt kiezen uit een wit, grijs, donkergrijs, antraciet en zwart decor in Soft III structuur. Met de kant-en-klare afgewerkte superPan platen is jouw kast of meubel binnen een handomdraai gerealiseerd. De meubelpanelen zijn tweezijdig voorzien van matching ABS kantenband. Hierbij heb je keuze uit verschillende diktes. Voor een extra strak resultaat zijn de naden voorzien van een nulvoeg.OP WELKE DRAGERS IS FINSA GAMA DUO NOG MEER LEVERBAAR?

Naast de superPan drager, waarop FINSA Gama Duo collectie standaard geleverd wordt, kun je kiezen voor andere dragers van FINSA. Ideaal voor toepassingen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid is CompacMel Plus. Dit is een gemelamineerde, compacte HDF-plaat met een hoge dichtheid van circa 1100kg/m3. Bovendien heeft de melamine laag ook een hoger gewicht dan conventioneel melamine, waardoor het materiaal beter bestand is tegen krassen. CompacMel Plus is standaard uit voorraad leverbaar in zes unikleuren met Soft III structuur: wit, grijs, bruin, blauw, groen en zwart. Alle overige melamine decoren uit de FINSA Gama Duo collectie zijn op aanvraag ook verkrijgbaar als CompacMel Plus en hebben een levertijd van zes weken.

Projecten met Finsa

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen