Sluiten

Central Bank of Ireland met brandvertragend MEDITE MDF

Met uitzicht op de oevers van rivier de Liffey, heeft het iconische gebouw van de Central Bank of Ireland in Dublin, een ware transformatie ondergaan. Met brandvertragend MDF van Ierse producent MEDITE SMARTPLY, hebben Architecten Henry J Lyons het grote, open interieur op een respectabele manier toegankelijk en gebruiksvriendelijk weten te maken.

Een sculpturaal exterieur met een minstens zo indrukwekkend interieur. Flexibele en efficiënte open kantoren worden gecombineerd met een grote hoeveelheid aan samenwerkingsruimtes. Zo wordt een kale, lege ruimte omgetoverd tot een open, creatieve en innovatieve werkomgeving voor de 1,450 werknemers van de bank - en de bezoekers.


Akoestische houten, brandvertragende panelen

De werkplek is in een glazen huid gewikkeld, afgeschermd van verblinding en zonnewarmte door een buitenlaag van geanodiseerde aluminium gaaspanelen. Maar naast uitzicht en bescherming tegen de zon, is ook alles op alles gezet om het interieur zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. MEDITE MDF platen vormen de basis voor de akoestische houten panelen van Woodfit Acoustics. Deze MDF-plaat is brandvertragend, en hierdoor bij uitstek geschikt voor veilig gebruik in openbare en druk bezochte ruimtes. MEDITE PREMIER FR voldoet aan de criteria van de Europese brandklasse B en C. Volgens de test is het materiaal 30 minuten brandwerend bij een toepassing in een symmetrische, niet-zelfdragende scheidingswand. Andere toepassingen kunnen een ander effect hebben op de brandwerendheid.

 

Zeven verdiepingen hoge lambrisering

De gefineerde MEDITE PREMIER FR platen in de Central Bank of Ireland zijn voor allerlei ruimtes op verschillende manieren afgewerkt. Van een witte lambrisering van zeven verdiepingen hoog tot eiken plafondtegels in de werkruimtes. De consistente kwaliteit en het gladde oppervlak maken MDF platen ideaal voor diverse bewerkingen en toepassingen. Het toegepaste MEDITE PREMIER FR MDF is geproduceerd met FSC® gecertificeerd hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Ierland – het land waar MEDITE MDF al sinds de jaren 80’ vervaardigd wordt.

 

BREEAM Outstanding rating

Central Bank of Ireland is het eerste gebouw in Ierland met een BREEAM Outstanding rating: één van 's werelds meest toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethoden in de bouw. En dit maakt het nieuwe ontwerp voor de Central Bank of Ireland niet alleen een plezier om in te werken, maar ook vooral een bron van inspiratie voor de toekomst.Meer zakelijke interieurs

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen