Sluiten

Fabriek in Amsterdamse Jordaan omgetoverd tot droomwoning

Een voormalige fabriek in de Amsterdamse Jordaan is compleet gerenoveerd tot begane grond woning. Alle lof voor Bureauwijker, het architectenbureau dat de gehele verbouwing vormgaf, tekende en samen met Houtwerk tot dit verbluffende eindresultaat begeleidde. Ware eyecatchers zijn zowel de keuken als de badkamer die afgewerkt zijn met HI-MACS®. Kijk mee en bewonder het resultaat.Ultieme 'thuisgevoel'

De bewoners van dit fraaie industriële pand in de Jordaan in Amsterdam hadden één wens: Het ultieme ‘thuisgevoel’ voor beiden creëren. En dit is Bureauwijker gelukt! Het pand is van plafond tot vloer volledig aangepakt en vervolgens tot in de puntjes afgewerkt. Aan werkelijk waar elk detail is gedacht. Waar je je ook in het appartement bevindt, elke ruimte is zowel sfeervol als praktisch. Een perfecte match als je het ons vraagt.

(Dag)licht & ruimte

Het appartement is bijzonder, omdat de ruimte groot en hoog is, maar zich tegelijkertijd in hartje Jordaan bevindt. Dit betekent automatisch dat je wat ruimte betreft concessies moet doen. De uitdaging was dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van het natuurlijke daglicht. Dit om de relatief donkere woning toch van zoveel mogelijk licht (en hierdoor ruimte) te voorzien. Voor de plekken waar dit iets lastiger bleek, is een speciaal lichtplan ontwikkeld. Hiermee creëren de bewoners sfeer(licht) in gewenste scènes.ROYALE HI-MACS® KOOKEILAND IN DROOMKEUKEN

Een ware eyecatcher is de droomkeuken die het centrale middelpunt van zowel het appartement zelf als het leven van de familie en hun gasten vormt. Het is een fijne, lichte, sfeervolle en ruime plek. Een plek waar je kunt koken, maar ook kunt genieten van en met elkaar. Het royale kookeiland draagt hier absoluut een steentje aan bij en nodigt uit om gezellig samen te komen. Het geheel is afgewerkt met Solid Surface uit de collectie van HI-MACS®. De indeling is op wens van de opdrachtgevers voorzien van allerlei gesloten en open opbergmogelijkheden. Dit maakt ook van de keuken een sfeervolle en praktische ruimte.

SOLID SURFACE: DÉ PERFECTE MATERIAALKEUZE VOOR KEUKEN & BADKAMER

Een andere blikvanger die niet onopgemerkt is gebleven, is de badkamer waar zowel kleuren als materialen perfect op elkaar zijn afgestemd. Ook hier is de ruimte sfeervol, maar praktisch. De wastafels en het toilet zijn, net als de keuken, uitgevoerd in Solid Surface uit de collectie van HI-MACS®. Dit materiaal is de crème de la crème als het om de afwerking in een vochtige ruimte gaat. Het materiaal is thermisch te vormen, watervast, ondoordringbaar voor bacteriën en nog nagenoeg naadloos te verlijmen ook. De perfecte materiaalkeuze voor een vochtige ruimte zoals deze badkamer.

HI-MACS® S028 ALPINE WHITE

Het decor dat binnen dit Amsterdamse pareltje is gebruikt, is het HI-MACS® S028 Alpine White decor. Dit is de meest verkochte witte Solid Surface plaat. En terecht! De HI-MACS® S028 Alpine White in een zeer groot aantal afmetingen, diktes en uitvoeringen direct uit voorraad leverbaar en leent zich voor verticale én horizontale toepassingen. Dit resulteert in eindeloze (ontwerp)mogelijkheden.

BONUS: HI-MACS® DECOR KIEZER

Wil jij met Solid Surface aan de slag en ben je benieuwd hoe jouw favoriete decor overkomt in een ruimte? Raadplaag dan snel onze HI-MACS® Decor Kiezer. Dit is dé tool waarmee jij het materiaal in één oogopslag vanuit verschillende hoeken in een ruimte kunt bewonderen. Ontdek snel de mogelijkheden en laat je inspireren!

Vergelijk HI-MACS decoren in de Decor Kiezer

Specificaties

Ontwerp Jan Willem Wijker van Bureauwijker (bureauwijker.nl)
Realisatie Aannemersbedrijf H.Meijer BV (hmeijer.net) en Houtwerk BV (houtwerk.nl)
Materiaal  HI-MACS® S028
Fotografie Ronald Smits
Tekst Content Studio Just Jits

Andere keukens met Solid Surface

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen