Sluiten
HI-MACS® S028
HI-MACS® S028 product photo
HI-MACS® S028 product photo
HI-MACS® S028 product photo

HI-MACS® S028

144045
 • Lijm H16
 • 3680 x 760 x 12 mm
 • Pakinhoud 15 stuks
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 336,26  ⁄ ST Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving HI-MACS® S028  

HI-MACS® S028 Alpine White is onze meest verkochte witte Solid Surface plaat. HI-MACS® S028 is thermisch te vormen, watervast, ondoordringbaar voor bacteriën en nagenoeg naadloos te verlijmen. HI-MACS® S028 Alpine White is in een zeer groot aantal afmetingen, diktes en uitvoeringen direct uit voorraad leverbaar.

HI-MACS® S028 bijpassende producten  

De bijpassende lijm voor de HI-MACS® S028 Alpine White is de HI-MACS® H16 Cartridge. Samen met de bijpassende mengtuit, het lijmpistool, de schuurschijven voor de verschillende schuurstappen en onze Solid Surface cleaner zorgt dit voor de correcte verwerking van dit product. 

Een breed assortiment bakken & baden uitgevoerd in HI-MACS® S028 is ook direct uit voorraad leverbaar. Hiermee kan je bijvoorbeeld nagenoeg naadloos een bijpassende bak in het werkblad verlijmen.

Solid Surface is geen constructief plaatmateriaal. Er dient altijd een dragende constructie achter te zitten. Verlijming van HI-MACS® Solid Surface op elke andere draagconstructie doe je met een blijvende flexibele lijm zoals een MSpolymeer of een Tensorgrip L90 spuitlijm. Hou rekening in de toepassing met krimp en uitzet (minimaal 1 tot 2 mm per strekkende meter). 

HI-MACS® S028 verwerking 

Bekijk onze video’s voor ons basis verwerkingsadvies of klik hier voor het complete verwerkingsadvies. Als Solid Surface specialist biedt Baars & Bloemhoff een scala aan trainingen aan om zowel de basis verwerking als gevorderd thermovormen met Solid Surface je eigen te maken. Daarnaast kan je altijd contact met op ons opnemen voor het juiste advies of hulp bij de juiste keuze voor jouw project. 

Wat is Solid Surface? 

Solid Surface is een samengesteld materiaal, dat voor twee derde bestaat uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH). Dit mineraal blijft over als restproduct bij het verwerken van Bauxiet tot aluminium. Samen met acryl en de nodige kleurpigmenten vormt dit Solid Surface. Deze speciale samenstelling van grondstoffen werd 50 jaar geleden in Amerika ontwikkeld. Sindsdien is Solid Surface een populaire toepassing voor interieur en exterieur. 

Dit helderwitte homogene Alpine White decor is onderdeel van de HI-MACS® Solid Collectie, een 10-delige totaal collectie van ruim 90 decoren. Door het enorme aanbod aan kleuren binnen de HI-MACS® collecties vind je eenvoudig de juiste combinatie voor jouw interieurproject. Van marmerdecor tot parelmoer, en van de robuuste betonlook uit de Concrete collectie tot aan lichtdoorlatende decoren uit de Lucent collectie. Welk decor je ook kiest, HI-MACS® leent zich altijd voor verticale én horizontale toepassingen. 

Algemene eigenschappen Solid Surface 

 • Gesloten poriën, waardoor het materiaal zeer hygiënisch is.
 • Makkelijk te verwerken met hetzelfde gereedschap als voor houtbewerking.
 • Thermovormbaar.
 • Lichtdoorlatende eigenschappen.
 • Nagenoeg naadloos te verlijmen.
 • 100% homogeen.
 • UV-resistent tegen verkleuring.
 • Lange levensduur doordat het materiaal eenvoudig te repareren is door een gecertificeerde verwerker.

Om rekening mee te houden 

 • Controleer bij HI-MACS® altijd of de batchnummers overeenkomen om eventuele kleurverschillen te voorkomen.  
 • Per HI-MACS® Solid Surfacedecor is er een matching kleurlijm verkrijgbaar. Gebruik deze lijm nooit als vulmiddel. 
 • Ga zo schoon mogelijk te werk. Zodra lijmnaden vervuild raken, worden ze zichtbaar. 
 • Laat bladen voor plaatsing ruim van tevoren acclimatiseren. 
 • Solid Surface is niet geschikt voor stoomdouches, sauna’s en zwembaden.

Vergelijkbare producten als HI-MACS® S028 

Als het antwoord Solid Surface luidt, biedt Baars & Bloemhoff als Solid Surface specialist ruim 250 decoren van de sterken merken: HI-MACS®Avonite® en Getacore®. Geen project is hetzelfde. Daarom bieden we verschillende merken die elkaar aanvullen en samen voor ieder project een passende oplossing in Solid Surface kunnen bieden. 

Vergelijkbare witte platen in onze Solid Surface collectie zijn de Getacore Dolomiti White GC2012 en Avonite Snowfall 8090. 

Uniek aan Getacore Dolomiti White GC2012 is dat deze witte Solid Surface plaat een kleurkoppeling heeft in zowel Getalit HPL als Getalan melamine. Hiermee kan je dus bijvoorbeeld zowel je werkblad, fronten als corpussen in dezelfde kleur uitvoeren. Deze Mix & Match collectie van Getacore® is exclusief verkrijgbaar bij Baars & Bloemhoff en bestaat uit zeven decoren met een 1 op 1 kleurkoppeling met Getalit HPLFENIX NTM en melamine van GetalanDaarnaast is e Getacore Dolomiti White GC2012 in tegenstelling tot de HI-MACS® S-28 ook uit voorraad leverbaar in 3mm.  

Uniek aan Avonite® Snowfall 8090 is dat het een kleurkoppeling heeft met het Solid Surface decor Corian Glacier White. Avonite Snowfall 8090 is als witte Solid Surface plaat gunstig geprijsd. Met het Right Size Program van Avonite® kun je binnen 18 standaardformaatplaten in lengte en breedte variëren zonder toeslagen per vierkante meter. Hiermee heb je de mogelijkheid om je project qua kosten verder te optimaliseren vanwege minder arbeidsuren door minder lijmnaden, handelingen en voorkom je zaagverlies.  

HI-MACS® S028 toepassingsmogelijkheden 

Vanwege de homogene, antibacteriële en watervaste eigenschappen is HI-MACS® S028 Alpine White een erg populaire keuze als keukenwerkblad, badkamermeubel en in zorgprojecten waarin hygiëne een belangrijke rol speelt. Daarnaast voelt het materiaal warm en aangenaam aan. Door de vormvrijheid van dit product en de

lange levensduur wordt Solid Surface ook veelvuldig toegepast in zakelijke en Retail projecten. Denk aan spectaculaire driedimensionaal gevormde balies en winkelinrichting met een lange levensduur. Dit door de hoge slagvastheid en bestand tegen frequente impact op dagelijkse basis. 

HI-MACS® S028 productieproces  

Solid Surface is een samengesteld materiaal, dat voor twee derde bestaat uit het mineraal aluminium tri-hydroxide (ATH). Dit mineraal blijft over als restproduct bij het verwerken van Bauxiet tot aluminium. Samen met acryl en de nodige kleurpigmenten vormt dit Solid Surface. HI-MACS® wordt geproduceerd door LG Hausys vanuit productielocaties in Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Het maken van dit materiaal is een vloeiend proces. Allereerst worden de ingrediënten gemengd en uitgegoten op een lopende band, die het vloeibare materiaal door een pers stuurt. Door het materiaal vervolgens te verhitten en te koelen komt het als uitgeharde plaat van de band af. Dit proces resulteert in een materiaal dat homogeen van opbouw, niet poreus en bestand tegen vlekken is. Door de gesloten poriën is het materiaal eenvoudig te reinigen en zeer hygiënisch. 

HI-MACS® S028 Certificaten 

HI-MACS® S028 voldoet aan de keurmerken op het gebied van brandvertraging, hygiëne, milieu, façade en managementprocessen. Respectievelijk zijn dat Warrington Fire; volgens DIN 4102-1, B1, LGA, LEED, Greenguard Gold, Healthy Building Material, EPD, M-1 en SCS.  

HI-MACS® S028 duurzaamheid 

De duurzaamheid van HI-MACS is met name gericht op de levensduur en het verkrijgen van de grondstoffen uit restmateriaal van een bestaand productieproces. De footprint wordt dan ook bepaald via een EPD. Ten opzichte van meubelen van HPL bijvoorbeeld kunnen meubelen van HI-MACS S028 ook hernieuwd, nagenoeg zicht loos gerepareerd worden. Bij reparaties altijd een reststukje gebruiken van een plaat uit dezelfde productie batch. Dit om eventueel kleurverschil te voorkomen.

Specificaties

MerkHI-MACS®
ProductsoortSolid Surface
SerieSolid
KleurAlpine White
Breedte (mm)760
Lengte (mm)3680
Dikte (mm)12
Gewicht (kg)58
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing
Brandklasse (FR)B-s1,d0

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen