Sluiten

Healing environment in nieuw Ommelander Ziekenhuis Scheemda

Niet alleen wit, maar ook materialen met een natuurlijke look en knallende kleuraccenten voeren de boventoon in het moderne Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Het creëren van een ‘healing environment’ was erg belangrijk binnen dit ontwerp van Leeuwenkamp Architecten, dat is gerealiseerd door Interfurn. Een omgeving die positief bijdraagt aan het welzijn van zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Vooral daglicht en het gebruik van natuurlijke elementen zouden helpen om het stresslevel te verlagen. En daar is bij het ontwerp van het gebouw en het interieur duidelijk aandacht aan besteed. Zo kijk je door de vele ramen uit op het weidse landschap en wordt er ook een stukje natuur naar binnen gehaald.

Van poliklinieken en verpleegafdelingen tot aan wachtruimtes en het restaurant, Interfurn verzorgde de complete vaste inrichting van dit nieuwe ziekenhuis. Het creëren van een rustige, warme omgeving was natuurlijk een essentieel uitgangspunt voor het ontwerp en de materiaalkeuze. Zo keren zachte, ronde vormen en het lichte neutrale kleurpalet in het hele gebouw terug. Die neutrale basis creëert veel rust, zelfs met de toevoeging van een aantal opvallende visuele elementen. De ronde HI-MACS balies zijn echte eyecatchers. De strakke vormgeving, het naadloze design en de combinatie met de verlichting geven de balies een hightech uitstraling. Door de naadloze verbinding en de gesloten poriën is HI-MACS ook nog eens een bijzonder hygiënisch en eenvoudig te reinigen materiaal.

Naast het witte S-28 decor van HI-MACS, is er tussen al het Duropal HPL in sprekende kleuren en lichte bruintinten ook een witte variant toegepast in het interieur. Deze uitgebreide collectie van Pfleiderer staat bekend om zijn hoge kwaliteit en brede scala aan kleuren, structuren en basismaterialen. Met de speciale Duropal HPL Compact serie biedt Pfleiderer bovendien een ideaal materiaal voor toepassingen in ruimtes met strenge hygiënische eisen. Voor een healing én healthy interieur.Specificaties

Opdrachtgever Ommelander Ziekenhuis
Ontwerp Leeuwenkamp Architecten
Realisatie Interfurn
Fotografie Interfurn
Materiaal HI-MACS, Duropal, Abet Laminati

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen