Sluiten

Duropal HPL van Pfleiderer

Duropal HPL is onderdeel van de DST collectie 2021 – 2024 van Pfleiderer. Deze collectie beschikt over alle ingrediënten die nodig zijn om binnen jouw interieurproject iets bijzonders en hoogwaardigs neer te zetten. De HPL decoren van Duitse topkwaliteit zijn stuk voor stuk uniek in zowel uitstraling als structuur en kun je eenvoudig combineren. Bonus: De decoren hebben een 1-op-1 kleurkoppeling in Duropal HPL en Thermopal melamine. Zo creëer je in een handomdraai eenheid in horizontale en verticale toepassingen. En om het plaatje compleet te maken, leveren we nog bijpassende ABS-banden ook.

UNIEK EN BEPROEFD DST-SYSTEEM

Dekor, Struktur en Träger; dat is waar DST voor staat. Dit beproefde systeem is uniek in de wondere wereld van houtachtige materialen. Het biedt jou de mogelijkheid om binnen de DST-collectie veel decoren, structuren en dragermaterialen met elkaar te combineren. Hiervoor bieden wij een omvangrijk assortiment aan unikleuren, houtreproducties, steen- en fantasiedecoren. En dit alles kan gecombineerd worden met design- en toepassingsgerichte oppervlaktetexturen en verschillende dragermaterialen.


DE VOORDELEN VAN DUROPAL

  • 1-op-1 kleurkoppeling in Duropal HPL, Thermopal melamine en kantenband
  • DST Xpress collectie met ruim 150 decoren direct uit voorraad leverbaar. Voor 17:00 uur besteld, de volgende leverdag in huis! Bekijk hier de complete voorraadcollectie.
  • Leverbaar in verschillende structuren en te combineren met diverse dragers. Bekijk hier het Pfleiderer totaalprogramma 2021 - 2024.
  • Blauer Engel gecertificeerd
  • Speciale varianten HPL beschikbaar, zoals Duropal microPLUS®, HPL deurmaten, SolidColor (door en door gekleurd HPL), werkbladen en vensterbanken.
Bestel Duropal HPL direct online

Ontdek Duropal met onze Decor Kiezer

Om het je makkelijk te maken, hebben we de Decor Kiezer ontwikkeld. Dit is de tool om in één oogopslag te zien hoe een decor uit de Duropal collectie overkomt in een ruimte, vanuit verschillende hoeken. Het enige dat je hoeft te doen is een decor aan te geven, onze configurator doet de rest. Ideaal!

Omdat we begrijpen dat je de collectie graag met eigen ogen wilt zien en wilt voelen, bieden we je de mogelijkheid om een sample met het gewenste decor te bestellen. Dit doe je eenvoudig door op de ‘Bestel monster’ button onder de foto te klikken. Of klik op ‘Meer info’ voor meer informatie over een specifieke decor.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

SAMENSTELLING & TOEPASSING VAN DUROPAL HPL

HPL staat voor High Pressure Laminate; een naam die refereert aan het productieproces van dit populaire en decoratieve hogedruklaminaat. HPL is opgebouwd uit meerdere lagen die onder hoge druk en invloed van hitte worden samengeperst. De onderste laag bestaat uit vellen kraftpapier geïmpregneerd met fenolhars die alle lagen met elkaar verbindt. Daar bovenop komt een laag decorpapier. Dit is letterlijk de zichtbare print van een decor. Vervolgens wordt de toplaag voorzien van een transparante melaminehars die het HPL krasbestendig maakt. Het resultaat is een materiaal dat zeer slijtvast, temperatuurbestendig en eenvoudig te reinigen is. Conclusie: HPL is niet alleen een feest voor het oog, maar is leent zich perfect voor toepassingen waarin een goede belastbaarheid, lange levensduur en hygiëne een belangrijke rol spelen. Duropal HPL is geschikt voor horizontale toepassingen in droge ruimtes. Denk hierbij aan kasten, keukens, balies, tafels en displays.


WIST JE DAT…

Pfleiderer de harsen voor de melamine- en fenolimpregnering van de HPL platen zelf produceert? Dit om de hoge duurzaamheid en homogeniteit van de HPL decoren te waarborgen.DUROPAL HPL PLAK & PERS SERVICE

Duropal HPL kun je los bestellen en combineren met diverse dragermaterialen, afhankelijk van de eigenschappen waaraan de desbetreffende drager moet voldoen. Hiervoor biedt Baars & Bloemhoff een zogenaamde ‘Plak en pers service’ aan. Het Duropal HPL wordt dan vakkundig door een professionele verwerker voor je op een gewenste drager geplakt.

Bekijk de opties voor plaatbewerkingen

NAADLOZE AFWERKING

Voor een naadloze en perfecte afwerking van de randen, bieden we je een ruim assortiment kantenbanden in verschillende kleuren en stijlen. Het design van het kantenband is gelijk aan dat van Thermopal melamine en Duropal HPL uit de DST-collectie van Pfleiderer. Ook aan variatie in afmetingen is gedacht. De matchende ABS-banden zijn op aanvraag in diverse breedtes verkrijgbaar en zijn geschikt voor intensief gebruik.

VERWERKINGSTIPS

  1. Houd er bij de toepassing van donkere kleuren rekening mee dat vlekken en lichte krassen eerder zichtbaar zijn op het horizontale oppervlak dan bij lichte kleuren.
  2. DuropalHPL leentzich goed voor horizontaletoepassingen in droge ruimtes. Denk hierbij aan kasten, keukens, balies, tafels en displays.
  3. Voor verticale toepassingen kun je ook kiezen voorgemelamineerdspaanplaat van Thermopal. Dit heeft een 1-op-1 kleurkoppeling met Duropal.
  4. Voor interieurs waarin hygiëne een belangrijke rol speelt, kun je kiezen voor het antibacteriële Duropal microPLUS®.DUROPAL HPL COLLECTIE

Duropal HPL is verkrijgbaar in diverse varianten met speciale eigenschappen. Bijvoorbeeld als antibacteriële kwaliteit met Duropal microPLUS® of met de extreem matte maar toch slijtvaste structuren XTreme Matt en XTreme Plus. En wist je dat je met de Pfleiderer Individual service je eigen ontwerp op Thermopal melamine of Duropal HPL kunt laten drukken? Lees snel verder voor meer informatie!


DUROPAL SOLIDCOLOR

Duropal SolidColor is een door en door gekleurd HPL, waardoor het een diepere kleur heeft dan standaard HPL. SolidColor is in enkele kleuren en verschillende structuren direct uit voorraad leverbaar. Let op: omdat het materiaal door en door gekleurd is en niet, zoals bij een standaard HPL, alleen de laag decorpapier een kleur heeft, kun je te maken krijgen met een kleurverschil als je Duropal SolidColor en Duropal HPL in hetzelfde meubel of project toepast!


DUROPAL HPL COMPACT

Duropal HPL Compact is op aanvraag beschikbaar en daarvoor geldt een minimale bestelhoeveelheid. Neem gerust contact op met jouw vestiging om de mogelijkheden te bespreken. Onze specialisten kunnen je voorzien van advies op maat.


DUROPAL HPL DEUREN

Exclusief binnen de Duropal collectie is een serie HPL met deurafmetingen. Duropal HPL in deurmaten draagt de FSC® 70% claim. Lees meer over deze collectie in de brochure onderaan deze pagina.


DUROPAL HPL WERKBLADEN

Uit voorraad leveren wij de Duropal Quadra werkbladen met een wit decor. De werkbladen zijn samengesteld uit spaanplaat, een toplaag van wit HPL met SD structuur en een waterafstotende stabilisatielaag aan de andere zijde van de plaat. De voorzijde heeft een afgeronde postforming rand met een radius van 3mm. De zijkanten kun je afwerken met speciale HPL kantenstroken met hetzelfde decor. De werkbladen zijn slijtvast en kunnen bijvoorbeeld worden toegepast in keukens of balies. Werkbladen met andere Duropal HPL decoren zijn op aanvraag leverbaar.

DUROPAL MICROPLUS®

Er is meer aandacht dan ooit voor hygiëne en bescherming van de gezondheid. Met het innovatieve microPLUS®-oppervlak van Pfleiderer kan de interieurbouw al direct een significante bijdrage leveren aan de bescherming van de gezondheid. Het oppervlak van Duropal microPLUS® is niet alleen effectief tegen ziektekiemen en bacteriën, maar ook tegen virussen. Zo lopen mensen minder risico op besmettingen via oppervlakken met ziekteverwekkers.


PFLEIDERER INDIVIDUAL

Creatieve ontwerpers opgelet! Met Pfleiderer Individual bieden we jou de mogelijkheid je​​eigen decor te ontwerpen gerealiseerd met behulp van de modernste digitale printtechnologie. Een foto, illustratie, bedrijfslogo of motto; alles is mogelijk. En dit kan gerealiseerd worden op elk gewenst kernmateriaal! Of het nu gaat om een ​​hoogwaardige HPL of een gemelamineerd spaanplaat in directe coating; u vraagt, wij draaien!OVERZICHT DUROPAL STRUCTUREN

Binnen de voorraadcollectie is er voor ieder HPL decor is er minimaal één structuur beschikbaar. De Sandpearl (SD) structuur is een nieuwkomer en is de verbeterde standaard structuur voor vele unikleuren en creatieve decoren. Hieronder hebben we de belangrijkste structuren voor unikleuren, houtreproducties en fantasiedecoren voor je opgesomd.


MAT, ZIJDEMAT & HOOGGLANS

Sandpearl (SD): Deze zeer fijne, homogene parelstructuur is voorzien van een subtiel glans-mat effect en is universeel toepasbaar voor bijna alle decors.

XTreme
 Matt (XM): De XM structuur heeft een mat, reflectie arm oppervlak. Deze stijlvolle structuur is belastbaar, duurzaam en onderhoudsarm. De structuur is, zeker bij de lichte decoren, zo goed als ongevoelig voor vingerafdrukken en vetsporen.

XTreme Plus
: Decoratieve hogedrukkunststofplaat in met elektronenstraalgehard oppervlak en geschuurde rugzijde. Dit is een HPL met een extreem matte structuur. Het voordeel hiervan is dat het materiaal hierdoor goed bestand is tegen vlekken en vingerafdrukken en dus perfect geschikt is voor horizontale oppervlakken die intensief gebruikt worden.

Hoogglans (HG)
:
Deze gladde, hoogglans afwerking sluit naadloos aan op de trends van nu en leent zich uitstekend voor verticale toepassingen.   

Zijdemat (SM)
:
Dit is een subtiele, matte structuur met een zijdezacht oppervlak.   

Matlak 
(ML):Deze structuur heeft een matte afwerking en een fluweelzachte uitstraling. DeMatlakstructuur is alleen geschikt voor verticale toepassingen. 


HOUTSTRUCTUREN

Natural Wood (NW): Dit is een fijne houtstructuur met een onregelmatig patroon en mooie dieptewerking.

Montana (MO)
:
Deze diepe houtstructuur is uniek in z’n soort door het bijzondere glans-mat-effect.  

Rustic 
Wood (RU):Dit is een diepe houtstructuur met een onregelmatig, gestreept patroon en glans-mat effect. 


STEEN- EN FANTASIEDECOREN
  

Stucotex (SX): Deze ruwe en matte structuur sluit naadloos aan bij betonlooks en metaaldecors.   

Corrosio
 (CR): Deze structuur lijkt op gecorrodeerd metaal en geeft het materiaal een zijdematte afwerking. Deze structuur is richting gebonden.  CERTIFICERINGEN

BLAUER ENGEL

Duropal HPL draagt het Blauer Engel certificaat. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en dat het plaatmateriaal een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen heeft en tevens minder dan 80 µg/m³ formaldehyde bevat. 


PEFC 100%

Duropal HPL draagt de 100% PEFC claim, net zoals het bijpassende Duropal HPL van Pfleiderer. Als leverancier van PEFC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een PEFC Chain-of-Custody certificering


FSC® OP AANVRAAG

HPL in een deuren afmeting draagt standaard de FSC® 70% claim. Op aanvraag zijn er ook andere Duropal materialen beschikbaar met FSC® claim. Als leverancier van FSC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® Chain-of-Custody certificering.  

Download hele plaat afbeeldingen van de Duropal collectie

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele Duropal collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de hele platen.

Download hier de afbeeldingen

Meer info over certificeringen en duurzaamheid

Meer downloads

Projecten met Duropal

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen