Sluiten

Thermopal melamine van Pfleiderer

Thermopal melamine maakt deel uit van de kwalitatief hoogwaardige DST collectie 2021 - 2024 van Pfleiderer. De Duitse producent vervaardigt steeds meer producten uit gerecycled hout, net zoals het P2 spaanplaat waarop Thermopal standaard wordt geleverd. Dit gemelamineerde spaanplaat draagt ook het Cradle-to-Cradle Bronze certificaat. Omdat alle decoren uit de DST collectie verkrijgbaar zijn in zowel Thermopal melamine als Duropal HPL en kantenband, is een perfecte kleurkoppeling gegarandeerd.

UNIEK EN BEPROEFD PFLEIDERER DST-SYSTEEM

Dekor, Struktur en Träger; dat is waar DST voor staat. Dit systeem biedt jou de mogelijkheid om binnen de DST-collectie veel decoren, structuren en dragermaterialen met elkaar te combineren. Hiervoor bieden wij een omvangrijk assortiment aan unikleuren, houtreproductie, steen en fantasiedecoren. En dit alles kan gecombineerd worden met design- en toepassingsgerichte oppervlaktetexturen op verschillende kernmaterialen.

 

DE VOORDELEN VAN THERMOPAL MELAMINE

  • 1-op-1 kleurkoppeling in HPL, melamine en kantenband
  • DST Xpress collectie met ruim 150 decoren direct uit voorraad leverbaar. Voor 17:00 uur besteld, de volgende leverdag in huis! Bekijk hier de complete voorraadcollectie.
  • Thermopal melamine wordt standaard geleverd op P2 spaanplaat dat deels vervaardigd is uit gerecycled pre-consumer en post-consumer hout
  • Cradle-to-Cradle Bronze en Blauer Engel gecertificeerd
  • Leverbaar in verschillende structuren en te combineren met diverse dragers. Bekijk hier het Pfleiderer totaalprogramma 2021 - 2024.
Bestel Thermopal direct online

Ontdek Thermopal met onze Decor Kiezer

Om het je makkelijk te maken, hebben we de Decor Kiezer ontwikkeld. Dit is de tool om in één oogopslag te zien hoe een decor uit de Thermopal collectie overkomt in een ruimte, vanuit verschillende hoeken. Het enige dat je hoeft te doen is een decor aan te geven, onze configurator doet de rest. Ideaal!

Omdat we begrijpen dat je de collectie graag met eigen ogen wilt zien en wilt voelen, bieden we je de mogelijkheid om een sample met het gewenste decor te bestellen. Dit doe je eenvoudig door op de ‘Bestel monster’ button onder de foto te klikken. Of klik op ‘Meer info’ voor meer informatie over een specifieke decor.

*Dit is een digitale impressie van de decoren, we adviseren je dan ook om een sample met het gewenste decor te bestellen om op eigen inzicht te beoordelen.

SAMENSTELLING THERMOPAL GEMELAMINEERD SPAANPLAAT

Thermopal is een melamine dat bestaat uit een laag kraftpapier waarop het decor wordt gedrukt. Het kraftpapier is voorzien van een sterke melaminehars. Het melamine wordt standaard geleverd op ClassicBoard P2; een ureumhars gebonden spaanplaat van Pfleiderer. Voor de productie van Thermopal gemelamineerd spaanplaat maakt Pfleiderer gebruik van verschillende stromen resthout en vers hout. Gemiddeld is dit de samenstelling:

30 – 40% pre-consumer hout
40 – 50% post-consumer hout
10 – 20% vers dunningshout of resthout uit de industrie dat niet geschikt is voor zagerijen

Het verse hout komt uit duurzaam beheerde bossen die voldoen aan de criteria van PEFC of FSC®. Meer informatie over de certificering van dit materiaal vind je onderaan deze pagina.THERMOPAL COMBINEERT FUNCTIONALITEIT MET DESIGN

Omdat ieder interieur anders is, biedt Thermopal dragermaterialen in verschillende soorten en maten. Hiermee voldoet jouw project gegarandeerd aan alle mogelijke eisen en wensen. Van vochtwerende tot brandvertragende eigenschappen, hieronder zetten we de mogelijkheden voor je op een rijtje.

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

Brandvertragend: Brandvertragend Pyroex spaanplaat (B, s2, d0) en MDF (C, s2, d0) zijn op aanvraag met uiteenlopende decoren te combineren. Wit Thermopal melamine leveren wij direct uit voorraad op brandvertragend Pyroex spaanplaat.

Vochtwerend: Vochtwerend spaanplaat type P3 is direct uit voorraad leverbaar met diverse Thermopal unikleuren. Overige decoren zijn op bestelling leverbaar. Voorheen stond het vochtwerende spaanplaat van Pfleiderer ook wel bekend onder de naam V100.

MDF: Naast het standaard ClassicBoard P2 spaanplaat leveren wij enkele Thermopal gemelamineerd MDF direct uit voorraad.

Lichtgewicht: Oplossingen om gewicht te besparen biedt Thermopal in papierhoningraat (ca. 400 kg/m3).

NAADLOZE AFWERKING

Voor een naadloze en perfecte afwerking van de randen, bieden we je een ruim assortiment kantenbanden in verschillende kleuren en stijlen. Het design van het kantenband is gelijk aan dat van Thermopal melamine en Duropal HPL uit de Pfleiderer DST-collectie. Ook aan variatie in afmetingen is gedacht. De matchende ABS-banden zijn op aanvraag in diverse breedtes verkrijgbaar en zijn geschikt voor intensief gebruik.


VERWERKINGSTIPS

1. Let op: Thermopal is niet geschikt voor horizontale toepassingen en intensief gebruik. Ben je hier wel naar op zoek? Dan adviseren we je Duropal HPL dat beschikbaar is in dezelfde decoren en structuren.

2. Thermopal gemelamineerd spaanplaat is geschikt voor niet-dragende toepassingen in droge ruimtes.

3. Met hardmetaal bezette gereedschappen op conventionele houtbewerkingsmachines bewerkbaar.

4. Advies voor machine en gereedschap: op lengte snijden op horizontale plaatopdeelzaag met bijvoorbeeld: zaagblad LEITZ ID.nr. HK 852-2-36, Z 72, TR/TR en daarbij passende voorritser; toerental: indien mogelijk minder dan 4000 toeren/min.; toevoer: max. ca. 8 – 10 m/min.

5. Zowel dikke als dunne randen zijn geschikt. Voor het lijmen van de randen worden EVA- en PUR-hotmelts aanbevolen.


STRUCTUREN VOOR THERMOPAL MELAMINE

Binnen de voorraadcollectie is er voor ieder Thermopal decor minimaal één structuur beschikbaar. De Sandpearl (SD) structuur is een nieuwkomer en is de verbeterde standaard structuur voor vele unikleuren en creatieve decoren. Hieronder bieden we een overzicht van de belangrijkste structuren voor unikleuren, houtreproducties en fantasiedecoren.


MAT, ZIJDEMAT & HOOGGLANS

Sandpearl (SD): Dezezeerfijne, homogene parelstructuuris voorzien van een subtiel glans-mat effect en is universeel toepasbaar voor bijna alle decors. Een favoriet in deze structuur is de Thermopal U12231 (u231) in Leisteengrijs.

Hoogglans (HG):Deze gladde, hoogglans afwerking sluit naadloos aan op de trends van nu en leent zich uitstekend voor verticale toepassingen.   

Zijdemat (SM):Dit is een subtiele, matte structuur met een zijdezacht oppervlak.   

Matlak (ML):Deze structuur heeft een matte afwerking en een fluweelzachte uitstraling. DeMatlakstructuur is alleen geschikt voor verticale toepassingen. 


HOUTSTRUCTUREN

Natural Wood (NW): Dit is een fijne houtstructuur met een onregelmatig patroon en mooie dieptewerking. 

Montana (MO)
:
Deze diepe houtstructuur is uniek in z’n soort door het bijzondere glans-mat-effect.  

Rustic Wood (RU):Dit is een diepe houtstructuur met een onregelmatig, gestreept patroon en glans-mat effect. 


STEEN- EN FANTASIEDECOREN
  

Stucotex (SX): Deze ruwe en matte structuur sluit naadloos aan bij betonlooks en metaaldecors.   

Corrosio (CR): Deze structuur lijkt op gecorrodeerd metaal en geeft het materiaal een zijdematte afwerking. Deze structuur is richting gebonden.  


WIST JE DAT…

Pfleiderer de harsen voor de melamine- en fenolimpregnering van de HPL platen zelf produceert? Dit om de hoge duurzaamheid en homogeniteit van de HPL decoren te waarborgen.

Gemelamineerde spaanplaten gerecycled en ingezet kunnen worden voor de productie van nieuwe spaanplaten? Via Greenwaste worden zaagresten en ander resthout ingezameld om het vervolgens, na verwerking in de fabriek van Pfleiderer, nieuw leven in te blazen. 


RECYCLING & PRODUCTIEPROCES SPAANPLAAT

Met innovatieve technologieën en een uitgekiend recyclingmanagement slaagt Pfleiderer er samen met externe partners in om nieuwe producten te creëren van gerecycled hout. En die producen voldoen ook nog eens aan de hoogste gezondheids- en kwaliteitsnormen.

STAP 1: HOUTVERWERKING

In de zagerij worden boomstammen verwerkt tot staven en planken. Hier worden ze vervolgens uitgedund. Het resthout wordt gebruikt voor de productie van op hout gebaseerde materialen. Het zaagsel en de zaagresten dienen als pre-consumer recyclingmateriaal voor de productie van materialen op houtbasis. Aan het einde van hun levensduur wordt het gebruikte hout ontmanteld en verwerkt conform de ‘afvalhoutverordening’.

STAP 2: VERWIJDEREN EN VERWERKEN MINERALE EN METALEN COMPONENTEN

Door een zorgvuldige sortering en de nodige controles zorgt de Duitse producent ervoor dat alleen niet-verontreinigd afvalhout wordt gebruikt voor materiaalrecycling.


STAP 3: TESTEN OP CHEMISCHE EN ORGANISCHE VERVUILING

Alleen getest hout van de hoogste kwaliteitsklassen A1 en A2 wordt hergebruikt als post-consumer gerecycled materiaal voor de productie van op hout gebaseerde materialen. Hout dat niet meer gebruikt kan worden, wordt samen met bijproducten - zoals slijptsof en materialen die ongeschikt zijn voor materiaalgebruik - thermisch hergebruikt in Pfleiderers warmtekrachtcentrales. Deze energiecentrales werken uitsluitend met hout dat niet meer geschikt is voor de materiaalkringloop. Deze energie wordt gebruikt voor het drogen van de chips en het verwarmen van de persen.

CERTIFICERINGEN


CRADLE-TO-CRADLE BRONZE

Wist je dat de Thermopal decoren op P2 spaanplaat het Cradle-to-Cradle Bronze certificaat dragen? Dit principe heeft als doel om kringlopen te sluiten. Criteria op het gebied van gezondheid, hergebruik van materiaal, watergebruik, hernieuwbare energie en sociale rechtvaardigheid worden getoetst en resulteren in de score Basic, Bronze, Silver, Gold of Platinum.


BLAUER ENGEL

Het ClassicBoard P2 spaanplaat waarop Thermopal standaard wordt geleverd draagt het Blauer Engel certificaat. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en dat het plaatmateriaal een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen heeft en tevens minder dan 80 µg/m³ formaldehyde bevat. 


PEFC 100%

Gemelamineerd spaanplaat van Thermopal draagt de 100% PEFC claim, net zoals het bijpassende Duropal HPL van Pfleiderer. Als leverancier van PEFC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een PEFC Chain-of-Custodycertificering.


FSC® OP AANVRAAG

Op aanvraag is gemelamineerd spaanplaat van Thermopal ook beschikbaar met FSC® claim. Als leverancier van FSC-gecertificeerde houtproducten beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® Chain-of-Custody certificering. 

Download hele plaat afbeeldingen van de Thermopal collectie

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele Thermopal collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de hele platen.

Download hier de afbeeldingen

Projecten met Thermopal

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen