Thermopal

De Thermopal Interieurcollectie 2017-2020 biedt een unieke collectie decoren en structuren waarmee je de mogelijkheden in handen krijgt om met elk project te varieren en iets bijzonders neer te zetten. Het grote voordeel van deze collectie is de koppeling met Duropal HPL, elk décor is zowel op plaatmateriaal als op HPL verkrijgbaar, waarbij Baars & Bloemhoff ook nog het bijpassende ABS Band levert.

Voor elk project biedt Thermopal een passende oplossing. Door haar grote variatie aan verschillende type dragers, kun je voldoen aan alle mogelijke eisen die gesteld worden aan een interieur. Denk daarbij aan functionaliteiten als vochtwerendheid, brandvertragendheid of ecologische eisen. Thermopal combineert functionaliteit met design.

 • Baars & Bloemhoff levert de gehele Pfleiderer DST-Collectie direct uit voorraad.
 • Voor 17:00 besteld, volgende leverdag in huis.
Bestel Thermopal direct online

HELE PLATEN UIT DST-COLLECTIE ALS DOWNLOAD BESCHIKBAAR

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele Pfleiderer DST-Collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de gehele platen.

Download hier de afbeeldingen

Wijzigingen in codering vanaf 2017

Naast nieuwe decoren en structuren heeft Pfleiderer de codering van haar interieurcollectie aangepast, elk décor heeft een nieuw nummer gekregen. Om je te helpen bij het opzoeken van de nieuwe codering hebben we een online hulpmiddel voor je klaarstaan. Hierin kan je de ‘oude’ code van het decor invoeren en het hulpmiddel laat je dan alle belangrijke vernieuwde informatie over dat decor zien.

Klik hier om het hulpmiddel te gebruiken.

Collectie 2017 - 2020

De nieuwe collectie wordt geïntroduceerd in 2017 en loopt tot en met 2020. Gemelamineerd spaanplaat van Thermopal wordt veelvuldig toegepast in interieurs in Nederland. Haar marktleiderspositie in Nederland heeft ze verkregen door het leveren een zeer hoge kwaliteit in combinatie met een zeer goede beschikbaarheid. Uniek is de koppeling met Duropal HPL, 300 decoren uit de uitgebreide collectie van Duropal zijn ook leverbaar als gemelamineerd spaanplaat van Thermopal, ook wel bekend als de DST-collectie.

 • Standaard leverbaar in 2800 x 2100 x 10/18 mm.
 • 300 decoren ook leverbaar als Duropal HPL.
 • Zeer goede verwerkbaarheid, Thermopal gebruikt een hoge kwaliteit spaanplaat.
 • Leverbaar in 15 verschillende structuren.
 • PEFC gecertificeerd (FSC is op bestelling mogelijk).
 • Ook leverbaar op een drager van MDF.

 


Wijzigingen in codering vanaf 2017

Naast nieuwe decoren en structuren heeft Pfleiderer de codering van haar interieurcollectie aangepast, elk décor heeft een nieuw nummer gekregen. Om je te helpen bij het opzoeken van de nieuwe codering hebben we een online hulpmiddel voor je klaarstaan. Hierin kun je de ‘oude’ code van het decor invoeren en het hulpmiddel laat je dan alle belangrijke vernieuwde informatie over dat decor zien.

Meandra

De Thermopal structuur Meandra geeft invulling aan de wens voor rustieke, meer golvende structuren welke houtdecoren maar ook unikleuren meer karakter geeft. Meandra combineert de levende structuur van hout met een zachte touch. Een diepe structuur wat ervoor zorgt dat hout aanvoelt als hout, maar ook een verrassend effect heeft op de diepe unikleuren van Thermopal.

 • Diepe structuur, onderscheidend en aansprekend.

 • Leverbaar op zowel Duropal HPL als ook op Thermopal plaatmateriaal.
PrimeBoard

PrimeBoard is een afgewerkte dragerplaat, voorzien van meerdere laklagen en gepigmenteerde lak. Voor deze lak zijn twee verschillende afwerkingen mogelijk: XTreme Matt of XTreme Hoogglans. Beiden robuust en sterk als drager, maar ook met prachtige esthetische kwaliteiten. Zo beschikt de Hoogglans variant over een perfecte spiegelglans en is de laklaag ook nog eens krasbestendig. Daarentegen heeft XTreme Matt een fluweelzacht oppervlak met anti-vingerafdruk effect.

Ook in dragertype biedt Pfleiderer met PrimeBoard de keuze tussen twee materialen. Zo is er PrimeBoard P2, gemelamineerd spaanplaat, en PrimeBoard MDF Plus, gemelamineerd MDF. Door de toevoeging van een PUR-functionele laag aan alle PrimeBoard varianten, ontstaan er tijdens het zagen, frezen, boren en kanten geen spaanders of breuk in het materiaal. Bovendien heeft PrimeBoard een kleurkoppeling met Duropal HPL en DecoBoard, waardoor het materiaal veelzijdig toepasbaar en eenvoudig te combineren is.Ecologie

Thermopal levert haar gemelamineerd plaatmateriaal standaard met het PEFC certificaat, op verzoek kan dit ook met een FSC certificaat geleverd worden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Thermopal, daarom heeft het de afgelopen jaren geïnvesteerd in een nieuwe product, namelijk Balanceboard. Deze drager bestaat uit een combinatie van hout en een toevoeging van snel groeiende éénjarige platen.

 • Duurzaamheid staat centraal bij de productie van Thermopal.

 • Balanceboard is lichter van gewicht (ca. 500 kg/m3) en een ecologisch verantwoord alternatief op standaard spaanplaat.


Hoogglans

Hoogglans is de trend en Thermopal biedt een glansvariant die zowel optimale rust geeft aan het oppervlak als ook met een perfecte glans overtuigt. Door het spiegeleffect trekt deze structuur altijd veel aandacht. Hooglans van Thermopal is te combineren met een veelvoud aan dragermaterialen en decoren, tevens is het leverbaar als Duropal HPL en Duropal HPL Solid Color.

Praktische toepassingen

Bij elke toepassing worden er verschillende eisen gesteld aan het decoratieve plaatmateriaal, Thermopal biedt met een breed scala aan mogelijkheden altijd de juiste oplossing.

Brand

 • Brandvertragend spaanplaat (B, s2, d0) en MDF (C, s2, d0) behoren tot het standaard assortiment.

Vocht  

 • Vochtwerend spaanplaat type P3 is standaard leverbaar.

Gewicht  

 • Oplossingen om gewicht te besparen biedt Thermopal in dragers als een papierhoningraat (ca. 400 kg/m3) en Balanceboard (ca. 500 kg/m3).

Kracht

 • De MFP Hybrid van Thermopal is de perfecte oplossing waar het gaat om maximale eisen qua belasting. Deze oplossing is zeer hoogwaardig, zwaar belastbaar en flexibel in gebruik door de enorme keuze aan decoren en structuren.

 

Specials

Thermopal biedt binnen haar assortiment van gemelamineerd plaatmateriaal ook hele specifieke oplossingen, hieronder een kort overzicht.

 • Blauwe Engel, met deze classificatie wordt aan een absoluut geminimaliseerde formaldehydegehalte voldaan.
 • Livingboard, dit plaatmateriaal is volledig formaldehydevrij verlijmd en daardoor een bijzonder emissie-arme houtspaanplaat.
 • Antislip, deze vochtwerende spaanplaat is éénzijdig uitgevoerd in een antislip uitvoering, de achterzijde is voorzien van een standaard melamine coating. Beschikbaar in decor F8582 en standaard in 16mm uit voorraad leverbaar.
 • ESA, deze gemelamineerd spaanplaat voorkomt op betrouwbare wijze elektrostatische opladingen. Beschikbaar in de decoren Span 140, U133 en U1188.
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen