Sluiten

Luxe villa met een rauw randje

Een villa die van binnen minstens zoveel luxe uitstraalt als van buiten. Maar dan met een rauw randje. Met dit idee als uitgangspunt stelde Robert Tediek Keukens & Interieur een palet van fraaie fineren samen en combineerde dit in iedere ruimte weer op een andere manier met betongrijs, steen en zwarte elementen. Hierdoor ontstaat er eenheid en rust in de gehele woning, maar is iedere ruimte weer verrassend. Door de grote raampartijen komt er veel natuurlijk daglicht naar binnen, waardoor het interieur zelfs met veelvuldig gebruik van zwart niet echt donker wordt. De donkere kleuren en natuurlijke materialen geven de stijlvolle villa wel een stoere twist.

 

Stijlvol zwart met Shinnoki

Een van natuurlijke materialen in een donkere uitvoering is het Raven Oak fineer van Shinnoki. De kant-en-klare, afgewerkte MDF platen zijn hier toegepast in de statige, hoge keukenkasten, de inloopkast en de bar. De toevoeging van notenhout en koperkleurige lichtaccenten geeft het geheel een extra warme en exclusieve uitstraling. Het Raven Oak decor vormt een hele rustige basis door de consistente kleur. Bovendien heeft het Shinnoki fineer de looks van massief hout, zonder de nadelen ervan. Die look wordt bereikt door de speciale mixmatchtechniek. Hierbij worden fineerstroken afkomstig van diverse bomen en met verschillende snijwijzen samengevoegd tot één fineervel. Daarom hebben alle Shinnoki fineren een gevarieerd, natuurlijk houtpatroon.

 

Eikenhout: een industriële klassieker van Querkus

Het stoere zwarte fineer wordt in dit interieur afgewisseld met een populaire klassieker: eikenhout. Vivace fineer uit de Oak Natural serie van Querkus om precies te zijn. In combinatie met matzwarte grepen geeft het de kasten een industrieel karakter. Bij een interieur met een rauw randje mag het hout ook best een grovere structuur hebben. Die ruwere, doorleefde look creëer je met een extra oppervlaktebewerking van Querkus. Denk aan scratchen, borstelen of ‘distressed’; willekeurig aangebrachte hamerinslagen vormen een grillig patroon. Hoe dikker het fineer, hoe meer structuur erin aangebracht kan worden.Specificaties

Ontwerp Robert Tediek Keukens & Interieur
Realisatie Robert Tediek Keukens & Interieur
Fotografie Robert Tediek Keukens & Interieur
Materiaal Shinnoki en Querkus

Toegepaste materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen