Sluiten

HAARLEMSE KEUKEN WAARIN GELEEFD MAG WORDEN

Het levendige middelpunt van deze stadswoning in Haarlem is de in het daglicht badende keuken. De meubelontwerpers achter Houtwerk waren verantwoordelijk voor de realisatie van de keuken. Lees hieronder hoe Houtwerk erin slaagde om voor deze hoogwaardige architectuur een op maat gesneden ontwerp te maken.

KOOKEILAND VAN IROKO FINEER VERBINDT KEUKEN MET WOONRUIMTE

In het visuele middelpunt van de ruimte staat een kookeiland die keuken en woonruimte verbindt. Het eiland is voorzien van de eiken houtfineer Iroko uit de collectie van Decospan, die er even verfijnt uitziet als dat deze voelt. Decospan blinkt uit in het voegen van fineervellen tot unieke, massief ogende fineren die de natuurlijke look van hout recht doen. Het prachtige fineer Iroko is op bestelling verkrijgbaar, neem hiervoor contact op met je vestiging.

Voor dit kookeiland is gekozen voor een recht op de jaarringen gezaagd fineer, ook wel kwartiers genoemd. Met als resultaat een regelmatige, rustige houttekening. De greeploze brede lades onderstrepen nog eens extra de horizontaal georiënteerde tekening van dit natuurproduct.

MEER IS MINDER IN KASTENWAND VAN FENIX

De anderhalve verdieping hoge keuken is voorzien van een perfect uitgelijnde kastenwand die tot aan het plafond reikt. Doordat de kastenwand strak verzonken ligt in de muur, oogt het geheel niet dominant. De kastfronten zijn bekleed met één van onze hoogwaardige HPL’en van Fenix in een grijze tint met de naam ‘Grigio Efeso’.De HPL’en van Fenix combineren esthetiek met ultramoderne technologische prestaties. Ze zijn daardoor perfect bestand tegen de eisen die een hedendaagse keuken stelt. Door een open, met fineer bekleed schap te integreren in het geheel, wordt het grafische ontwerp doorbroken en eenheid geschapen met het kookeiland.

MULTI-FUNCTIONELE KEUKEN DOOR LAGE KASTEN

De onderste kasten lopen vanuit de kastenwand door tot aan de gevelwand. Naast enorm veel werk- en opbergruimte, geeft het de keuken een speels karakter. Door de keukenkasten onder de ramen nog een niveau lager te maken, vloeien functies in elkaar over. Van koken tot loungen, aan ieder gezinslid is gedacht in deze levendige woonkeuken.Binnen de minimalistische doch speelse designtaal van de keuken zijn door Houtwerk materialen gekozen die naadloos aansluiten op het ontwerpconcept en eisen van de gebruikers. Minimalistische elegantie gaan hand in hand met een keuken waarin gekookt en vooral ook geleefd mag worden.

 

PROJECT SPECIFICATIES

Ontwerp Houtwerk
Realisatie Houtwerk
Fotografie Ronald Smits
Materialen Iroko van Decospan, Fenix

TOEGEPASTE MATERIALEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen