Sluiten

Winvision toont de verborgen schoonheid van GreenPanel

In steeds meer interieurs treedt het constructieve GreenPanel van Finsa op de voorgrond en toont het haar verborgen schoonheid. Zo ook in het kantoor van Winvision, waar Studio Groen+Schild het materiaal verwerkte in de entree en het informele werkcafé. Ontdek hieronder hoe de esthetische kwaliteiten en constructieve eigenschappen van het materiaal optimaal zijn benut.

HET KANTOOR ALS CLUBHUIS

In een omgeving waar alles gericht is op samenwerken, vormen gastvrijheid, transparantie, flexibiliteit en kwaliteit het uitgangspunt. Dit zie je duidelijk terug in de multifunctionele ruimtes. Zo is de begane grond één groot ontmoetingsgebied, waarin de entree samensmelt met een open werkcafé. Op de eerste verdieping staat de kantooromgeving centraal en wisselen ontmoetingsplekken en concentratieruimtes elkaar af. Toch vormt het hele gebouw een eenheid, doordat de ongedwongen clubhuis sfeer en het statement materialenpalet in iedere ruimte zijn doorgevoerd.ESTHETISCHE CONSTRUCTIE MET HONINGRAATSTRUCTUUR

De ontwerpers van Studio Groen+Schild maakten veelvuldig gebruik van GreenPanel uit de collectie van Finsa en gaven het kantoor van Winvision daarmee een speelse twist. Van bank tot bar en van kast tot bureau, de opvallende honingraatstructuur loopt als een rode draad door het interieur. Een veelzijdig materiaal dus, dat zich leent voor een breed scala aan toepassingen.Door de samenstelling en opbouw is GreenPanel licht van gewicht, tussen de 7 en 19kg per m2, afhankelijk van de dikte. Tegelijkertijd is de plaat ook bijzonder sterk en stabiel. Zo is GreenPanel opgebouwd uit vervlochten HDF-stroken en toplagen van 4mm HDF. Het opvallende raster dat er dan ontstaat blijft meestal verscholen onder een decoratieve laag van HPL, melamine of fineer. Hier benadrukt de zichtbare constructie juist het open karakter en de ongedwongen sfeer van het kantoor.
Specificaties

Opdrachtgever Winvision
Ontwerp Studio Groen+Schild
Materiaal Finsa GreenPanel
Realisatie Harmeling Interieurs

Meer projecten met rauwe materialen

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen