Homapal® HPL 8205

146322
  • Bijbehorende Homapal Backing B011
  • 3050 x 1220 x 1 mm
€ 51,02  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Gratis proefmonster

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving HOMAPAL 8205

HOMAPAL 8205 is een HPL uit de HOMAPAL Magnetic Boards serie. De HPL is voorzien van een magneetfolie zodat magneten er makkelijk op blijven zitten. De HOMAPAL 8205 is leverbaar in de afmetingen 2440 x 1220 x 1mm en 3050 x 1220 x 1mm.

Wat is HOMAPAL 8205?

Dit HPL decor is onderdeel van de HOMAPAL collectie. De collectie kenmerkt zich door een breed scala aan metaal decoren en HPL voorzien van een magneetfolie. De magneetfolie wordt onder een decoratieve laag aangebracht. Zo combineert HOMAPAL stijvolle uni kleuren met een functionele magnetische werking. Er zijn varianten beschikbaar die je kunt beschrijven met krijt en er zijn varianten beschikbaar die je met een whiteboard marker kan beschrijven. De HPL decoren uit de Magnetic Boards collectie met een mat oppervlak zijn ook te gebruiken om het beeld van een beamer op te projecteren.

Kenmerken HOMAPAL 8205

HPL is een harde, vormvaste plaat die als decoratieve laag op een dragermateriaal kan worden beplakt. HOMAPAL HPL kun je combineren met een breed scala aan dragermaterialen, zoals MDF, Berken multiplex en spaanplaat. Mede door de laag magneetfolie in deze plaat, vraagt HOMAPAL Magnetic Boards om een andere verwerking dan standaard HPL. Download hier het technisch datablad voor specifiek verwerkingsadvies.

Bestel het HPL los of laat het door ons laten bewerken tot een plaat die zich het beste leent voor jouw klus. Neem contact op met jouw verkoopkantoor voor het bewerken van plaatmateriaal.

HOMAPAL 8205 bijpassende producten

HOMAPAL B011 is een backing HPL, welke speciaal is ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met HOMAPAL Magnetic Boards HPL. Wij adviseren altijd om deze plaat te gebruiken indien je de drager niet 2-zijdig met dezelfde Magnetic Boards HPL beplakt. Wanneer je ervoor kiest een andere backing te gebruiken, kan het materiaal kromtrekken en kunnen we de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal niet garanderen.

HOMAPAL 8205 toepassingsmogelijkheden

De HOMAPAL 8205 is voorzien van een beschermfolie. Wij adviseren om deze folie pas na de bewerking van het HPL te verwijderen. HOMAPAL Magnetic Boards HPL is geschikt voor verticale toepassing in droge ruimtes. Denk hierbij aan wandbekleding of kastdeuren. Wil je HOMAPAL Magnetic Boards HPL horizontaal toepassen? Dan raden wij de decoren met een Scratch Resistant Matt (SRM) afwerking aan.

HOMAPAL 8205 productieproces

HPL staat voor High Pressure Laminate. Dit decoratieve materiaal is op gebouwd uit meerdere lagen die onder druk worden samengeperst. De onderste laag bestaat uit enkele vellen kraftpapier die zijn geïmpregneerd met fenolhars. Daarom komt de magneetfolie en de bedrukte decoratieve laag, die in diverse uni kleuren kan worden uitgevoerd.

HOMAPAL 8205 duurzaamheid

FSC® - Het hout dat voor de productie van HOMAPAL Magnetic Boards HPL wordt gebruikt, voldoet aan de criteria van FSC® Controlled Wood. Als volgende schakel in de keten en als leverancier van FSC®-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een Chain-of-Custody certificering.

Specificaties

MerkHomapal
ProductsoortHPL
SerieMagnetic Boards
KleurBlack Matt (Chalk)
Breedte (mm)1220
Lengte (mm)3050
Dikte (mm)1
Gewicht (kg)5
Duurzaamheid keurmerkFSC Controlled Wood
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen