Sluiten

Homapal

HOMAPAL staat bekend als specialist in HPL met een metalen toplaag. Denk daarbij aan messing, koper en aluminium decoren, de looks van geborsteld metaal of juist een spiegelend oppervlak. Naast een breed scala aan metaaldecoren beschikt HOMAPAL over een collectie magnetisch HPL.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HOMAPAL HPL?

  • Metallic HPL is voorzien van een echte metalen toplaag
  • Metaaldecoren met Scratch Resistant Matt (SRM) afwerking zijn geschikt voor horizontale toepassingen en bestand tegen krassen en vingerafdrukken
  • De speciale HOMAPAL backing voorkomt kromtrekken en garandeert een hoogwaardige kwaliteit
Bestel Homapal direct online

HOMAPAL SCRATCH RESISTANT MATT (SRM)

Een tafel of werkblad met metaal look? Dat kan met HOMAPAL Scratch Resistant Matt (SRM). Deze matte afwerking is leverbaar op een selectie HPL decoren met aluminium, koper of messing toplaag. Dit maakt het metallic HPL krasbestendiger en daarmee ook geschikt voor horizontale toepassingen in droge ruimtes.


HOMAPAL METALLIC HPL

Metallic HPL van HOMAPAL is opgebouwd uit 55% kraftpapier, 25% fenolhars en 20% metaalfolie. De decoratieve laag van dit HPL wordt vervaardigd uit echt metaal in plaats van kraftpapier. Hiervoor wordt aluminium, koper, messing of RVS gebruikt. Vervolgens wordt het HPL voorzien van een beschermende lak, die varieert per metaalsoort. HPL met een aluminium laag kan geanodiseerd zijn of afgewerkt worden met een epoxy of polyester lak. HPL met een laag van koper of messing wordt voorzien van een UV-lak.


VERWERKING HOMAPAL METALLIC HPL

Door de metalen toplaag vraagt HOMAPAL metallic HPL om een iets andere verwerking dan conventioneel HPL. Natuurlijk kun je het materiaal combineren met diverse dragers, zoals Berken Multiplex, spaanplaat of MDF. Let er daarbij op dat het vochtgehalte van de drager gelijk aan of lager is dan dat van het HPL. Als je metallic HPL combineert met een drager die een hoger vochtgehalte heeft, kan er oxidatie of blaasjesvorming optreden tussen de metaalfolie en de kern van het HPL. Voor de verlijming kun je kiezen voor witte lijm, reactielijm (epoxy) of neopreen-contactlijm. Ureumlijmen kun je beter niet gebruiken voor de verwerking van HOMAPAL HPL.

Enkele metaaldecoren uit de collectie van HOMAPAL zijn met de hand bewerkt. Voor het mooiste resultaat raden we aan om in dit geval HPL uit dezelfde batch te gebruiken binnen één meubel of project. Zo voorkom je kleine verschillen in het oppervlak.
TOEPASSING HOMAPAL METALLIC HPL

Standaard metallic HPL leent zich alleen voor verticale toepassingen in droge ruimtes, zoals wandbekleding en frontjes. Wil je een tafel of werkblad voorzien van een metaal look? Voor horizontale toepassingen zijn er decoren met de speciale Scratch Resistant Matt afwerking beschikbaar. Dit maakt het metalen oppervlak beter bestand tegen krassen en vingerafdrukken.


HOMAPAL MAGNETISCH HPL

Bij de productie van magnetisch HPL wordt magneetfolie onder de decoratieve toplaag aangebracht. Zo krijgen unikleuren HOMAPAL HPL een geheel nieuwe functie. Er zijn bijvoorbeeld decoren waar je op kunt schrijven met krijt of whiteboard stiften. Kies je voor wandbekleding van magnetisch HPL met een matte look? Dan kun je dit ook gebruiken voor projectie met een beamer.VERWERKING HOMAPAL MAGNETISCH HPL

Door de laag magneetfolie vragen decoren uit deze collectie om een andere verwerking dan standaard HPL. Op het technisch datablad onderaan deze pagina vind je praktische tips en advies voor de verwerking.

Net zoals de metaaldecoren van HOMAPAL, kun je magnetisch HPL verlijmen met witte lijm, reactielijm (epoxy) of neopreen-contactlijm. Het gebruik van ureumlijmen raden we af.


TOEPASSING HOMAPAL MAGNETISCH HPL

HOMAPAL HPL met magneetfolie geschikt voor verticale toepassingen in droge ruimtes, zoals wandpanelen of frontjes.


HOMAPAL HPL BACKING

Of je nu kiest voor magnetisch of metallic HPL, we raden aan om altijd gebruik te maken van de speciale backing als je HOMAPAL HPL verwerkt. Als je het HPL combineert met een andere backing, kan het materiaal kromtrekken en kunnen we de hoogwaardige kwaliteit van HOMAPAL niet garanderen.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen