Sluiten

RhinoplexRhinoPrime kleurklaar wit/gr 310x153 FSC

352396
  [punten] Bonuspunten
  Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen

  Beschrijving

  RhinoPrime kleurklaar is dé innovatie op het gebied van plaatmateriaal voor een exterieure toepassing. Een ijzersterk alternatief voor onder andere Okoumé multiplex. RhinoPrime kleurklaar wordt gemaakt van een Europese, snelgroeiende houtsoort. Het is een multiplex die de duurzaamheid van Berken, Hardhout en Okoumé multiplex overtreft. Daarnaast voldoet het aan alle eisen van deze tijd. RhinoPrime kleurklaar is FSC® en CE2+ gecertificeerd, je krijgt er 15 jaar garantie op en het heeft een lage CO2 footprint.

  Vernieuwde toplaag voor een hoogwaardig eindresultaat

  De toplaag van RhinoPrime kleurklaar staat garant voor hoogwaardig eindresultaat. De plaat heeft aan beide zijden een MDO coating die in het proces wordt mee geperst. Deze coating heeft vervolgens een universeel

  overschilderbare grondverflaag gekregen die aan één zijde grijs RAL7045 en aan één zijde wit RAL9003 is. Het resultaat is een toplaag van 210 g/m2 die je na licht opschuren direct kunt afwerken in de gewenste eindkleur*.

  Waarom is RhinoPrime kleurklaar hét alternatief

  RhinoPrime kleurklaar is Stiho’s oplossing voor de wereldwijd gestegen vraag naar multiplex, de hierdoor ontstane druk op de beschikbaarheid van deze producten en het negatieve effect op niet-gecertificeerde (tropische) bossen in bijna alle delen van de wereld. Daarnaast groeit de vraag naar producten met een lage CO2 footprint. Gebruik van snelgroeiende en duurzaam geproduceerde Europese houtsoorten is dan

  één van de oplossingen voor de groeiende vraag naar gezaagd hout en multiplex.

  Door-en-door verduurzaamd

  In het productieproces van RhinoPrime kleurklaar wordt elke fineer apart verduurzaamd. Het resultaat is een 100% door-en-door verduurzaamde fineer. Dit verduurzamen verbetert de duurzaamheid van het product, terwijl de natuurlijke eigenschappen van het hout behouden blijven. De fineren en MDO coating worden vervolgens samengeperst tot een multiplexplaat met als resultaat een multiplex met verbeterde duurzaamheid, geschikt voor risicoklasse 3.1 volgens de NEN-EN 335. RhinoPrime kleurklaar heeft duurzaamheidsklasse 2-3 en is uitermate geschikt voor een exterieure toepassing.

  RhinoPlex en RhinoPaint

  Naast de RhinoPrime kleurklaar is er ook een onbehandelde plaat – de RhinoPlex – en een plaat voorzien met een painting laag, de RhinoPaint. De basis van beide platen is gelijk aan die van de RhinoPrime kleurklaar met dezelfde kenmerken en voordelen. Door het verduurzamen kan er in de RhinoPlex binnen één fineer kleurverschil ontstaan.

  Behoud van kwaliteit

  Om de kwaliteit van het materiaal te behouden, is het belangrijk om het materiaal af te werken volgens het verwerkingsadvies van de fabrikant. Aanvullend op dit advies kan je de algemene richtlijnen voor opslag, verwerking en afwerking van houtachtige plaatmaterialen aan de gevel hanteren.

  * RhinoPrime kleurklaar is af te werken met de meeste gangbare verfsystemen. Wij adviseren je om een verfadvies in te winnen bij jouw verfleverancier en altijd een test uit te voeren met het verfsysteem naar keuze.

  Zie voor verdere informatie ook de gegevens in het productinformatieblad en verwerkingsvoorschrift.

  Wil je RhinoPrime kleurklaar, RhinoPaint en RhinoPlex producten bestellen of zoek je meer informatie? Online of op jouw vestiging helpen we je graag verder!
  Specificaties

  MerkRhinoplex
  ProductsoortMultiplex
  Breedte (mm)1530
  Lengte (mm)3100
  Dikte (mm)10
  Gewicht (kg)21,34
  Duurzaamheid keurmerkFSC Mix 70%

  Favorieten

  Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

  Inloggen