Sluiten
Homapal® 474/636
Homapal® 474/636 product photo

Homapal® 474/636

315111
  • Bijbehorende Homapal Backing B005
  • 2440 x 1220 x 1,3 mm
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 124,38  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving HOMAPAL 474/636 Alu Polished Lava Smokey Grey

HOMAPAL 474/636 Alu Polished Lava Smokey Grey is een metaal HPL voorzien van een laag aluminium uit de HOMAPAL Metal collectie. HOMAPAL 474/636 is leverbaar in de afmetingen 2440 x 1220 x 1,3mm en 3050 x 1220 x 1,3mm.

Wat is HOMAPAL 474/636?

Dit HPL decor is onderdeel van de HOMAPAL Metal collectie. Deze collectie kenmerkt zich door een breed scala aan metaal decoren. Deze zijn opgebouwd uit 55% kraftpapier, 25% fenolhars en 20% metaalfolie. Sommige oppervlakken uit de HOMAPAL Metal collectie zijn met de hand bewerkt. Om kleine verschillen in het oppervlak te voorkomen, raden we bij met de hand bewerkt Metaal HPL aan, om platen uit 1 batch te gebruiken in hetzelfde meubel of project. Naast de HOMAPAL Metal collectie biedt HOMAPAL ook diverse HPL decoren aan voorzien van een magneet folie. Dit is de HOMAPAL Magnetic Boards serie.

Kenmerken HOMAPAL 474/636

HPL is een harde, vormvaste plaat die als decoratieve laag op een dragermateriaal kan worden geplakt. HOMAPAL HPL kun je combineren met een breed scala aan dragermaterialen, zoals MDF, Berken multiplex of spaanplaat. Kies bij de bewerking van HOMAPAL metaal decoren altijd voor een drager met een vochtgehalte dat gelijk is aan, of lager is dat dat van HPL. Wanner het metaal HPL gecombineerd wordt met een drager die een hoger vochtgehalte heeft, kan er oxidatie of blaasjesvorming optreden tussen de metaalfolie en de kern van het HPL.

Bestel het HPL los of laat het door ons bewerken tot een plaat die zich het best leent voor jouw project. Neem voor het bewerken van HPL contact op met jouw verkoopkantoor.

HOMAPAL 474/636 bijpassende producten

HOMAPAL B005 is een backing HPL die speciaal is ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met de HOMAPAL 474/636. Wij adviseren altijd om deze plaat te gebruiken indien je de drager niet 2-zijdig met dezelfde HOMAPAL HPL beplakt. Wanneer je ervoor kiest een andere backing te gebruiken, kan het materiaal kromtrekken en kunnen we de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal niet garanderen.

HOMAPAL 474/636 toepassingsmogelijkheden

De HOMAPAL 474/636 is voorzien van een beschermfolie. Wij adviseren om deze folie pas na de bewerking van het HPL te verwijderen. HOMAPAL HPL met metaalafwerking is in de standaard uitvoering geschikt voor verticale toepassingen in droge ruimtes. Denk hierbij aan wandbekleding of kastdeuren. Wil je metal HPL van HOMAPAL ook gebruiken voor horizontale toepassingen, zoals balies, werkbladen of tafels? Dan raden wij decoren met een Scratch Resistant Matt (SRM) afwerking aan.

HOMAPAL 474/636 productieproces

HPL staat voor High Pressure Laminate. Dit decoratieve materiaal is opgebouwd uit meerdere lagen die onder druk worden samengeperst. De onderste laag bestaat uit enkele vellen kraftpapier die zijn geïmpregneerd met fenolhars. Daarop komt de bedrukte decoratieve laag, die in talrijke decoren en uni kleuren kan worden uitgevoerd. Bij HOMAPAL Metal HPL is de decoratieve laag vervaardigd uit echt metaal. Dit kan zowel aluminium, koper, messing als RVS zijn. Afhankelijk van de metaalsoort wordt het HPL voorzien van een beschermende lak. HPL met een aluminium laag kan geanodiseerd zijn of afgewerkt met een epoxy of polyester lak. HPL met een laag van koper of messing wordt voorzien van een UV-lak.

Specificaties

MerkHomapal
ProductsoortHPL
SerieMetal
KleurAlu Polished Lava Goldtone
Breedte (mm)1220
Lengte (mm)2440
Dikte (mm)1,3
Gewicht (kg)5
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen