Sluiten

Wood Loop trotse winnaar Circular Chain Award 2024

Met trots kondigen wij aan dat Wood Loop winnaar is in de categorie Circular Chain van de Circular Awards 2024! De Circular Awards bekronen de meest innovatieve projecten en producten van ondernemingen en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. 

De uitreiking vond plaats op de Nationale Conferentie Circulaire Economie, dit jaar met o.a. staatsecretaris Vivianne Heijnen, Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken én niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima. Dirk van Deursen nam namens Koninklijke CBM de prijs in ontvangst van staatssecretaris Vivianne Heijnen.
Wat zijn de Circular Awards?

De Circular Awards vieren jaarlijks opmerkelijke prestaties op het gebied van circulariteit in Nederland tijdens de Week van de Circulaire Economie (11-16 maart 2024). Nieuw dit jaar is de Circular Chain Award waarbij de focus ligt op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen. Deze award werd gewonnen door Wood Loop.
 

Sluit je ook aan bij Wood Loop

Namens de initiatiefnemers en het team achter Wood Loop willen wij de Wood Loop-deelnemers bedanken! Zonder jullie is er geen Wood Loop en alleen samen kunnen wij zorgen voor een circulaire economie.

Wil jij jouw recyclecyclus ook korter en efficiënter maken? Lees op onze Wood Loop pagina over de mogelijkheden en ervaringen van huidige deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Achtergrond Circular Awards

Eind vorig jaar startte voor de zevende keer de zoektocht naar innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden. Op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel werden de kanshebbers gekozen. Uit alle inzendingen werden negen finalisten geselecteerd door vakjury’s, bestaande uit gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Circulair Chain’ waarbij de focus ligt op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen 

Vier vakjury’s evalueerden de inzendingen.

  • Voor de categorie Business: Antoine Heideveld (mede-initiatiefnemer Versnellingshuis Nederland Circulair! & directeur Het Groene Brein), Anne-Marie Rakhorst (eigenaar van het onafhankelijke platform Duurzaamheid & voorzitter van de Transitieagenda Consumptiegoederen), Mariëlle van Dillen (Senior Buyer Resale & Circularity bij Zeeman, winnaar van vorig jaar), Mirjam Niessen (Principal Impact Investment bij stichting DOEN) & Karen Maas (wetenschappelijk directeur van Impact Centre Erasmus)
  • Voor de categorie Public: Jacqueline Cramer (hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht), Meindert Smallenbroek (directeur Unie van Waterschappen), Jan van Ginkel (concerndirecteur provincie Zuid-Holland) & Karin van IJsselmuide (Coördinator SDG 12 Alliantie Min. Buitenlandse Zaken)
  • Voor de categorie Circular Chain: Hidde Wagenvoort (regelingcoördinator subsidie Circulaire Ketenprojecten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Willem Evers (afdelingshoofd circulaire economie bij het Ministerie Infrastructuur & Waterstaat), Karen Janssen (Associate Lector ‘Collaborate to Regenerate’ bij Avans Hogeschool) & Antoine Heideveld (mede-initiatiefnemer Versnellingshuis Nederland Circulair! & directeur Het Groene Brein)
  • Voor de categorie Circular Heroes: Imke Haenen (programmamanager Versnellingshuis Nederland circulair! bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), Hilde Sijbring (mede-oprichter van Circular Finance Lab), Egidio Bundel (Circl Movement) & Bert van Son (oprichter Mud Jeans)

 

De Circular Awards is een initiatief van het Versnellingshuis in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Fotografie: Duurzaam Ondernemen & Koninklijke CBM.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen