Sluiten

Labels Boutique: minimalistisch industrieel interieur met Viroc

Een grijze, bunkerachtige ruimte vormt het decor voor de meest exclusieve modemerken die Labels Boutique presenteert. Voor de uitbreiding van de boetiek ontwikkelde Maurice Mentjens een minimalistisch industrieel interieurconcept met Viroc in de hoofdrol, dat gerealiseerd is in de werkplaats van Timmerfabriek Hees.

VIROC VAN WAND TOT PLAFOND

De cementgebonden vezelplaat Viroc vormt de basis voor het betongrijze winkelinterieur van Labels Boutique. Dit robuuste materiaal met betonlook loopt door van wand tot plafond en van toonbank tot aan platform op de vloer. De architect heeft ervoor gekozen om de betonafwerking te combineren met een rustige, grijze gietvloer. Maar je zou ook de vloer kunnen bekleden met Viroc. Als je het materiaal onbehandeld toepast, blijf je het dichtst bij de typerende betonlook. Wanneer je Viroc platen schuurt, komt juist de houtvezel meer naar boven. De onbehandelde variant sluit het best aan bij het industriële karakter van dit retail interieur.

RAUWE BETONLOOK ONTMOET GLAS EN STAAL

In het interieur van Labels Boutique gaat het rauwe Viroc hand in hand met de enorme spiegelwanden, slanke lijnen van stalen rekken en modulaire glazen displays. Door speciale groeven in het heldere spieglas kunnen de elementen op verschillende manieren worden samengevoegd tot transparante meubels, displays en vitrines. Achter de spiegelwanden ligt nog een ander opvallend element verscholen. De kleedkamers zijn gehuld in een warme roze tint, die een sterk contrast vormt met het koele materiaal- en kleurpalet. Zo geven Maurice Mentjens en Timmerfabriek Hees dit strakke winkelinterieur een verrassende finishing touch.Specificaties

Ontwerp Maurice Mentjens
Realisatie Timmerfabriek Hees
Fotografie Arjen Schmitz
Materiaal Viroc

Meer interieurs met Viroc

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen