Sluiten

Volvo Showroom – Henk Scholten

Aan de Hogelandse weg in Nijmegen vinden we Volvo Showroom - Henk Scholten. Omdat welkom hier meer is dan alleen ‘Goedendag’, zorgden de ontwerpers voor een huiskamergevoel en sfeer. De makers van Zollinger Meubel-Interieurbouw lieten het ontwerp van Toke Peelen en Etienne Bouten van B+B architecten tot leven komen.

Showroom met een Scandinavische twist

In een Volvo showroom staan nu eenmaal auto’s binnen. Hoe zorg je dan toch voor een sfeervol huiskamergevoel? In het ontwerp is gekozen voor een plafond van houten latten gecombineerd met een vloer in dezelfde uitstraling. Een groot karpet, meubels met een - hoe kan het ook anders - Scandinavische twist zorgen voor sfeer en gezelligheid.
Super matzwarte spreektafel

Naast het karpet zien we een ruime spreektafel, uitgevoerd in FENIX® NTM Nero Ingo. Een perfecte keuze voor een spreektafel waar regelmatig met klanten wordt overlegd. Het materiaal heeft een schat aan unieke eigenschappen. Anders dan je misschien zou denken laat je bijvoorbeeld geen vingerafdrukken achter op deze aaibare ultramatte verschijning. Alle decoren uit de FENIX NTM collectie weerkaatsen door het matte uiterlijk weinig licht. Niet alleen fijn om te voelen, maar ook om naar te kijken dus. Het materiaal kan bovendien tegen een stootje, wel zo handig als je spreektafel intensief gebruikt wordt. Morst de enthousiaste klant een drupje koffie of thee, niets aan de hand, de zuren kunnen niet binnendringen in het materiaal. Ben jij al overtuigd?
Duurzaam alternatief

Vanwege bovenstaande kenmerken van de FENIX NTM collectie, is het materiaal ook toegepast in de geheel greeploze keuken, de omlijsting plafond en de bureau’s in de kantoren. Maak je liever een duurzame(re) keuze? Kies dan voor FENIX Bloom, deze heeft maar liefst vijftig procent minder fenol in de hars.


Solid Surface Service Desks

Verderop in de showroom maakte Zollinger Interieurbouw gebruik van HIMACS Alpine White voor een viertal service desks met een opstand van mat glas. De massief ogende look krijgen de desks doordat HIMACS nagenoeg naadloos te verlijmen is. Ook is het ondoordringbaar voor bacteriën en makkelijk schoon te houden: ideaal voor klantcontact en monteurs met vieze handen.


Liever iets anders?

Als alternatief voor HIMACS Alpine white kunnen we Getacore Dolomiti White GC2012 en Avonite Snowfall 8090 aanbevelen. Ben je benieuwd welk mat materiaal geschikt is voor jouw project? Op onze ‘Matte Materialen’ Kennisbankpagina staan alle merken, eigenschappen en afmetingen zodat jij de beste keuze maakt voor jouw project.

Direct naar kennisbankpagina matte materialen

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen