Sluiten

De verschillende oppervlakte structuren van houtfineer

Houtfineer leent zich perfect voor het aanbrengen van verschillende oppervlaktebewerkingen met ieder zijn eigen structuur. Al onze fineerplaten zijn standaard fabrieksmatig voorgeschuurd. Dit wil zeggen dat de platen licht zijn geschuurd maar nog niet klaar zijn voor de lakker. Alle platen dienen dus na verwerking tot eindproduct nog geschuurd te worden.

Wil je een extra look en touch aan je fineer meegeven dan heb je de keuze uit een aantal behandelingen:

Fijnbezaagd fineer | Scratched

Voor een ambachtelijke uitstraling kan je voor de fijnbezaagd structuur kiezen. Hierin zijn verschillende types uitstraling beschikbaar, van een simpel lijntje tot aan een wild patroon. Dankzij de scratchtechnieken van Decospan ziet een fineerplaat er nu even ruw en authentiek uit als massief hout.

Scratched
Type S1
Scratched
Type S3

Geborsteld fineer | Brushed

Door het hout te borstelen komen de structuur en het reliëf meer naar voren. Afhankelijk van de wens is er de keuze tussen licht borstelen (type B1) of zwaar borstelen (type B2), of is er zelfs een alternatief voor het effect van zandstralen (type B3).

Brushed
Type B1
Brushed
Type B3

Doorleefd fineer | Distressed

Tot slot kan het oppervlak ook verouderd worden met willekeurige hamerinslagen. Hierdoor krijgt de plaat een rauwe look.

Distressed
Type D1

Nieuwsgrierig geworden? Bekijk dan direct ook ons assortiment van houtfineer.

Ga naar ons Houtfineer assortiment

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen