Sluiten

Gloednieuwe awardshow eert het creatieve brein

Met een overvloed aan prijzen voor het beste gebouw of ontwerp presenteert zich nu een nieuwe speler in de wereld van awards. In tegenstelling tot veel bestaande prijzen, richt de Creative Heroes Award zich niet op het eindresultaat. Juist de mensen, hun verhaal en het proces achter het ontwerp worden met de gloednieuwe award in de schijnwerpers gezet aan de oevers van het IJ in Amsterdam.

Professionele vakjury verdeelt twaalf awards

Het gaat allemaal om het creatieve brein dat zijn angst voor het lege vel papier overwon, aldus Peter de Winter. De hoofdredacteur van ArchitectuurNL is een van de juryleden die bepaald aan wie de twaalf uit te reiken awards worden overhandigd. In iedere categorie – Architectuur, Interieur, Product en Next Generation – worden drie verschillende awards uitgereikt ‘om de kracht van creativiteit te belonen.’ De jury bestaat uit een breed scala aan professionals, van textielontwerper tot aan architect.

Creatief talent stimuleren als sponsor

De Creative Heroes Award is een mooi initiatief van Guus van Maarschalkerweerd en Jeroen van Oostveen. Het eren van mensen die de wereld een beetje mooier maken, is iets wat wij alleen maar kunnen steunen. Als dagelijkse gesprekspartner van architecten en ontwerpers zien we de meest baanbrekende projecten al in het prille beginstadium ontstaan. Met deze prijs krijgen bijzondere ontwerpers en kersvers talent uit de Nederlandse creatieve industrie het podium dat ze verdienen. Daarom draagt Baars & Bloemhoff als sponsor graag een warm hart toe aan de Creative Heroes Award.

Totaal onverwacht en ironisch genoeg zijn we naast sponsor van het initiatief ook genomineerd voor een award. Hoera! De zestig genomineerden zijn onlangs door een professionele vakjury gekozen uit bijna tweehonderd inzendingen. De verrassing bij ons was dus groot. Om geselecteerd te worden, moest een inzending het verschil maken op maatschappelijk, economisch of sociaal vlak. De mate van impact, het stimuleren van sociale interactie en het creëren van vernieuwende inzichten, speelden een belangrijke rol bij de beoordeling door de vijftien vakkundige juryleden.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen