Sluiten
Really Solid Textile Board Wool Slate
Really Solid Textile Board Wool Slate product photo

Really Solid Textile Board Wool Slate

345300
  • 3000 x 1100 x 7,6 mm
  • Pakinhoud 20 stuks
[punten] Bonuspunten
Bestel nog [puntenperaantal] stuks om [punten] extra bonuspunten te sparen
€ 156,25  ⁄ M2 Bruto adviesprijs
st

Proefmonster aanvragen

Met een proefmonster krijg je de meest accurate indruk van het materiaal en ben je zekerder van je keuze.

Toon alle monsters

Beschrijving

Korte beschrijving Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate

Really Solid Textile Board in de kleur Cotton Wool Slate is een hoogwaardige, duurzame, geluidsabsorberend en decoratief materiaal van het Deense merk Kvadrat. Het bijzondere aan het materiaal is dat het gemaakt wordt van afvalstromen van de productie- en toeleveringsketen van Kvadrat; een toonaangevende producent van design textiel. Daarnaast wordt er end-of-life textiel aan toegevoegd. Really Solid Textile Board is leverbaar in vier prachtige kleuren; Cotton White, Cotton Blue, Wool Slate en Wool Natural. Really Solid Textile Board heeft een hoge dichtheid (1200 kg/m³) waardoor je het direct horizontaal en verticaal toe kunt passen. Afhankelijk van de toepassing kun je deze variant voorzien van een houtlak, PU of UV-coating of een wax. Op zoek naar een kant-en-klaar alternatief? Kies dan voor Really Solid Textile Board met een toplaag van melamine.

Wat is Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate?

Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate is een hoogwaardig decoratief plaatmateriaal van Kvadrat. Dit Deense premium textielmerk is bijzonder vooruitstrevend als het om duurzaamheid gaat. Met hun productielijn Really laten zij zien dat afval een belangrijke bron kan zijn voor de productie van innovatieve materialen. Uit het subtiel gestructureerde oppervlak komt namelijk een rijk scala aan stofvezels en kleurtonen naar boven. De Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate is dan ook op een bijzondere wijze geproduceerd. De belangrijkste ingrediënten zijn end-of-life textiel en afval afkomstig van de productie- en toeleveringsketen van Kvadrat. Naast de toepassing van recyclebaar materiaal uit reststromen, wordt tijdens de productie geen gebruikt gemaakt van water, kleurstoffen of chemicaliën. Duurzamer kan bijna niet!

Kenmerken Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate

De kern van Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate is gemaakt van wit end-of-life katoen uit industriële wasserijen. Het materiaal bestaat voor 70% uit textiel en voor 30% uit twee componenten bindmiddel. De kleur Cotton Wool Slate wordt aan beide zijden van de plaat toegevoegd als toplaag. De afmeting van het materiaal is 3000 x 1100 x 7,6mm.

Productieproces Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate

Omdat er achter de totstandkoming van de materialen uit de Really productielijn van Kvadrat een bijzonder verhaal schuilt, lichten we op de pagina van Really de fases van het productieproces uit.

Vergelijkbare producten Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate

Naast Really Solid Textile Board van Kvadrat heeft Baars & Bloemhoff ook andere producten van dit bijzondere Deense merk in het assortiment. Vanzelfsprekend beschikken ook deze materialen over vergelijkbare circulaire eigenschappen. Zo heeft Really ook de kant-en-klare Really Solid Textile Board met een toplaag van melamine, Really Acoustic Textile Felt met akoestische eigenschappen en Really Acoustic Textile Felt FR met akoestische en brandvertragende eigenschappen.

Toepassingen Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate

Door de hoge dichtheid van 1200 kg/m³ kan Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate tegen een stootje. Afhankelijk van de toepassing kun je deze variant voorzien van een houtlak, PU of UV-Coating of een wax. Het product is geschikt voor horizontale of verticale toepassingen. Druk een circulaire stempel op jouw interieurproject met Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate.

Tip: Gaat je voorkeur uit naar een kant-en-klaar alternatief? Kies dan voor Really Solid Textile Board met een toplaag van melamine.

Duurzame eigenschappen Really Solid Textile Board Cotton Wool Slate

Really Solid Textile Board van Kvadrat kan, afhankelijk van de toepassing, als een duurzaam alternatief voor bestaande plaatmaterialen dienen. De productielijn Really is ontwikkeld met het doel een bijdrage te leveren aan de reductie van de enorme hoeveelheid textielafval. Really daagt hiermee ontwerpers, architecten, interieurbouwers en meubelmakers uit om het gebruik van benodigde middelen en materialen te heroverwegen en interieurs te maken op basis van circulaire gedachten.

Specificaties

MerkReally
ProductsoortReally
SerieSolid Board
KleurWool Slate
Breedte (mm)1100
Lengte (mm)3000
Dikte (mm)7,6
Gewicht (kg)29,5
Duurzaamheid keurmerkNiet van toepassing

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen