Sluiten

Kwaliteitskeuze van houtfineer

Bij de keuze van het meest geschikte houtfineer voor jouw project is ook de kwaliteit een belangrijk onderdeel. Boekjes fineer worden door de producent visueel gesorteerd en per boekje wordt er een kwaliteitsnormering bepaald. Zo kan je voor elk project de beste keuze maken in functie van toepassing en budget.

Architectural

Dit is de topkwaliteit. Enkel homogene stammen van een zuivere kwaliteit en met een mooie structuur komen hiervoor in aanmerking. Hierbij kunnen de vellen opeenvolgend geleverd worden om een eenheid te creëren in een interieur.

Classic

Dit is de klassieke fineerkwaliteit die het meest wordt toegepast. Bij Classic wordt fineerhout gebruikt met een aantal karakteristieken die eigen zijn aan het hout en die niet storend overkomen. De panelen zijn evenwel niet genummerd en de opeenvolgende series zijn minder groot en niet gegarandeerd.

Commercial

Deze commerciële topper heeft een wildere structuur met meer kleurnuances, kleinere seriegroottes en meer knoopjes. De typische houtkarakteristieken zijn dus voluit aanwezig. Er worden geen series gegarandeerd, maar de voordelige prijs is ongetwijfeld de grote troef.


Je hebt dus verschillende kwaliteiten in het hout maar het is en blijft een natuurproduct. In het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit van het fineer, hoe rustiger de uitstraling. Nieuwsgrierig geworden? Bekijk dan hier ons assortiment van houtfineer.

Ga naar ons Houtfineer assortiment

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen