Sluiten

Laten we met elkaar een nieuwe standaard zetten!

Hoe vaak krijg je niet te horen dat we het gewoon zo doen? Dat we het al jaren op deze manier aanpakken? Dat dit nou eenmaal de standaard in onze markt is? En los van wat we daarvan vinden, nemen we dit toch vaak mee in onze besluitvorming. Want als het dan toch altijd zo werkt, waarom willen we het dan anders doen?

En juist deze gedachte zou ons niet moeten tegenhouden, maar ons moeten sterken in het zoeken naar alternatieven. We bepalen toch zelf onze kaders, of niet? Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen dat je buiten de lijnen moet kleuren om het verschil te maken? Dat de kaders er zijn om je richting te geven, maar niet om alles altijd maar op dezelfde manier aan te pakken. 

Wat zou er nou ontstaan als we zouden gaan benadrukken wat er allemaal wél mag, wat er allemaal wél kan? Hoeveel mogelijkheden ontstaan er dan? Vanuit die mindset kijk ik tegen onze toekomst aan. Wat kan en mag er allemaal wel? Hoe kunnen we de grens oprekken? Om zo nog beter samen te werken met onze omgeving, onze klanten, onze leveranciers en onze mensen. Dat is de nieuwe standaard voor mij persoonlijk!

En deze nieuwe standaard kent geen grenzen, letterlijk niet. Want waarom zou duurzaam en digitaal ondernemen moeten stoppen bij de grens? Die vraag ontving ik de afgelopen jaren regelmatig vanuit België. Waarom willen jullie ons niet beleveren? Kan dat niet? Werkt dat niet zo?

Of kan dat wel? En werkt dat ook nog? Het antwoord is ja! De komende tijd zullen we onze zuiderburen steeds vaker en intensiever kennis laten maken met onze nieuwe standaard in assortiment, service en gemak. Betrouwbaarheid voorop, eenvoud zoals dat zou moeten zijn en iedereen laten doen waar hij goed in is. Niet omdat dat zo hoort of altijd al zo is gegaan! Nee, omdat dat kan.

Dat is hetzelfde voor duurzaamheid. We moeten of willen niet verduurzamen, we gáán verduurzamen. Omdat dat simpelweg de enige keuze is die we hebben. En daar zetten we de komende jaren dan ook vol op in. Door onze impact op mens, milieu en materialen te meten, te delen en significant te verbeteren. En onze ambitie is geen doel op zich, maar de nieuwe standaard waar langs we al onze keuzes gaan leggen. Alleen zo gaat de verandering echt plaatsvinden!

En met deze ambitie speelt ook nieuw leiderschap een grote rol. Want als we een nieuwe standaard bepalen, horen daar ook nieuwe gezichten bij. Nieuwe geluiden die ons anders laten denken, die ons iedere dag uitdagen om niet te vergelijken met het heden, maar met de meetlat van de toekomst. Deze nieuwe gezichten stellen zich verder in het magazine aan jullie voor en met elkaar bepalen we niet alleen onze koers, maar vooral hoe we daar willen komen. Duurzaam en digitaal!

En bij een nieuwe standaard hoort ook een nieuwe stijl. Een stijl die past bij de waarden waar je voor staat. Niet omdat dat zo hoort, maar omdat dat kan. Omdat dat gewoon ontzettend leuk is en ook nog eens verbindt voor hetzelfde doel. Dus we hebben onszelf in een nieuw jasje gestoken, of in dit geval een nieuwe hoodie!

Want ik heb een wijs man recent horen zeggen: “als je alleen danst sta je voor paal, samen zorg je voor een glimlach”.

Met een grote glimlach wens ik jullie dan ook veel plezier met het lezen van het 4de en laatste jubileummagazine en hopelijk zien we elkaar snel en kunnen we proosten op de nieuwe standaard. 

Saluti!

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen