Sluiten

"Familie kun je niet kiezen, vrienden wel!"

Familie kun je niet kiezen, wordt er altijd gezegd. Familie kun je niet kiezen, vrienden wel! Het is een mooi tegeltje aan de wand. Maar wat zou er gebeuren als je wel je familie kunt kiezen? Zou je dan anders keuzes maken? Of blijft de keuze dan gelijk en ga je waarderen wat je allemaal hebt? 

Want hoe gaat het als je na ruim 25 jaar kunt zeggen dat het tijd wordt om je familie te vergroten? En dat je zelf kunt kiezen wie dat dan zou moeten worden? Waar kijk je dan naar? Wat vind je dan belangrijk? 

Bijzondere vragen, misschien wel rare vragen. Want hoe vaak kom je in deze situatie. Wanneer je echt moet nadenken over een andere familie? En toch is dat wat Goodwin Baars en Gerard Bloemhoff deden toen ze eind jaren 90 besloten om het warme nest in Spijkenisse te gaan verlaten. Want het was tijd voor een volgende stap. Een volgende fase in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. 

En ook dat hoort erbij. Nadenken over de volgende stap. Wat neem je dan allemaal mee? Wat laat je allemaal achter? Loslaten heet dat en wat is dat toch moeilijk! Want dat betekent ook afscheid nemen van zaken waar je trots op bent, die je leuk vindt en waar je goed in bent geworden. Het klinkt zo eenvoudig, maar is oh zo moeilijk. 

En toch is dat wat er moest gebeuren. Want de familie uit Spijkenisse ging zich vestigen in Nieuwegein. Bij een andere familie, namelijk DSG, met veel meer familieleden. Een bedrijf met zijn oorsprong in Utrecht, waar de handelsgeest al sinds 1926 ronddwaalde. En toch voelde het vertrouwd, want zoals Gerard Bloemhoff zelf zei; “destijds waren er ook andere gegadigden, maar ik had veel meer vertrouwen in een net familiebedrijf met veel ervaring”. 

Maar hoe voelde dat aan de andere kant van de tafel? Hoe zorgde DSG er voor dat Baars & Bloemhoff ook echt onderdeel werd van de familie? Hoe behielden ze alle sterke eigenschappen van de organisatie en voegden er nieuwe eigenschappen aan toe, zodat het kon uitgroeien tot de familie die het vandaag de dag is? 

Lees snel verder, want Pieter Pelt vertelt hier zelf nog veel meer over. 

Veel plezier met lezen!

John Faas – Business Unit Manager

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen