Sluiten

Herso: Eindeloos (hergebruik) van hout

Het eindeloos (her)gebruik van hout en het produceren van unieke producten met een lage voetafdruk; dát is waar Herso voor staat. Vanuit de gedachte dat hout nooit afval kan zijn, maken de circulaire houtbewerkers achter Herso de meest bijzondere en unieke houten producten. Met onnoemelijk veel passie en liefde voor hout gaan ze aan de slag om voor jou unieke houten bladen te realiseren. De bladen van Herso zijn niet zomaar producten. En het feit dat alles met respect voor natuurlijke grondstoffen gemaakt wordt door vakmannen die alles doen voor een mooiere wereld, maakt het extra bijzonder.

Voordelen van Herso circulair plaatmateriaal

• Bijdrage aan circulaire economie
• Zero Waste (GEEN AFVAL)
• Hergebruik materialen
• Handgemaakt
• Unieke uitstraling, geen blad is hetzelfde
• Kwalitatief hoogstaand
• Voor 17:00 besteld, de volgende leverdag in huis

Bekijk onze collectie Herso circulair plaatmateriaal

HET MERK HERSO

In het Brabantse Loosbroek wordt al sinds 1970 door circulaire houtbewerkers met veel passie en liefde voor hout én natuur gewerkt aan het maken van unieke houten meubels, panelen en bladen. Hierbij vormt het eindeloos hergebruiken van hout het uitgangspunt. De vakmannen achter Herso hebben maar één doel: Een mooiere wereld creëren. Vanuit deze gedachten biedt Herso diverse collecties circulaire houtproducten. Collecties waarbij pure ambacht en liefde voor hout samenkomen.VISIE HERSO

Volgens de houtbewerkers achter Herso is een boom veel meer dan een stukje natuur. Bomen produceren zuurstof, filteren CO2 uit de lucht en zetten dat om in de vorm van hout. Daarnaast beschermen ze de aardbodem tegen uitdroging en erosie. Bomen zijn simpelweg fantastisch en hebben het vermogen de wereld zoveel moois én belangrijks te bieden. Toch worden er al jarenlang wereldwijd veel meer bomen gekapt dan dat er bijkomen. Dit alles met de nodige schaarste tot gevolg. Volgens de houtliefhebbers van Herso moet dit anders! Zij voelen het als hun plicht om op een andere manier te kijken naar hun productieproces en hun ontwerpen. De houtbewerkers van Herso oogsten daarom hun hout in stedelijk gebied, het zogenaamde urban mining. Dit is een arbeidsintensief proces, maar het levert unieke en bijzondere producten op die het milieu niet belasten. En daarmee maken de circulaire houtbewerkers van Herso de wereld in twee opzichten mooier!

DE COLLECTIE VAN HERSO

Het zal je niet verbazen dat het assortiment van Herso bestaat uit kwalitatief hoogstaande houten producten. Van circulaire vloeren, meubels, wandbekleding en interieurs; de vakmannen van Herso maken het allemaal! Speciaal voor het assortiment van Baars & Bloemhoff heeft Herso een collectie houten bladen in Brabants Bont en Amsterdams Blond ontwikkeld. Alle uitvoeringen in deze collectie zijn leverbaar uit voorraad. Lees snel verder en ontdek deze unieke en bijzondere materialen!

BRABANTS BONT

Onderdelen van afgedankte meubels, kozijnen, deuren en gesloopte trapleuningen; de houtliefhebbers van Herso konden het niet over hun hart verkrijgen hier niets meer mee te doen. De kans is dan ook groot dat je deze gebruikte materialen terugvindt in de plaatmaterialen uit de Brabants Bont lijn. Brabants Bont is leverbaar als massief blad in de afmetingen 2400x1000x35 mm en 3000x1000x35 mm. Voor het creëren van deze unieke bladen zijn alle afvalhoutsoorten in verschillende kleuren toegestaan. Blonde houtsoorten zoals grenen, eiken en beuken worden gecombineerd met donkerdere houtsoorten zoals teak of noten. Maar ook hout uit restant partijen meubels en productie-afval van andere houtverwerkers zijn toegestaan. Met de Brabants Bont lijn kies je voor een verrassend, uniek en speciaal paneel boordevol hergebruikte en mooie houtsoorten!

Bestel de Herso Brabants Bont serie direct online

AMSTERDAMS BLOND

De naam Amsterdams Blond zegt eigenlijk al genoeg en staat voor alle lichtgekleurde soorten afvalhout die zijn verwerkt in dit unieke, verrassende en speciale plaatmateriaal. Afgedankte meubels gered van de sloop of uit de milieustraat; de kans is groot dat deze gebruikte materialen verwerkt zijn in de massief houten bladen uit de Amsterdams Blond lijn. Amsterdams Blond is leverbaar als massief blad in de afmetingen 2400x1000x35mcm en 3000x1000x35 mm. Als grondstof voor dit unieke gerecyclede plaatmateriaal wordt afval en sloophout aangevuld met hout van bomen die lokaal gekapt moeten worden. Met de Amsterdams Blond lijn kies je voor een uniek en speciaal plaatmateriaal waarbij grenen, eiken, beuken en andere blonde houtsoorten de basis vormen.

Bestel de Herso Amsterdams Blond serie direct online

AFWERKING TOT IN PERFECTIE

Alles wat door de vingers van de houtliefhebbers van Herso gaat is kwalitatief hoogstaand én ziet er goed uit. Kies je voor een plaatmateriaal uit de Brabants Bont of Amsterdams Blond lijn, dan weet je zeker dat je iets unieks, bijzonders en duurzaams in handen krijgt. Dat duurzaamheid in het DNA van Herso zit, blijkt wel uit het feit dat zelfs oude verbindingsgaten, kabeldoorvoeren, sleufjes en eventuele scheurtjes aan de bovenzijde van het blad worden opgevuld met resthout en hars. Dit resulteert in een bijzonder kleuren- en patronenpallet dat niet snel verveelt. Zowel de boven- als de onderzijde van het plaatmateriaal is geschuurd met korrel 60. De zijkanten worden fijn op maat gezaagd.

TIP: Frees een omega profiel in aan de onderkant van het blad. Aangezien hout werkt in de breedte voorkom je hiermee dat het krom gaat trekken.EIGENSCHAPPEN HERSO

De unieke massief houten bladen uit zowel de Brabants Bont als de Amsterdams Blond lijn worden stuk voor stuk handgemaakt. De massieve panelen zijn leverbaar in de standaardmaten 2400x1000x35 mm en 3000x1000x35 mm. Omdat geen blad hetzelfde is, weet je vooraf niet welke samenstelling het heeft. Wat je wel weet, is dat jij écht de enige bent met dit exemplaar. Dit maakt de keuze voor plaatmateriaal van Herso extra bijzonder.

BIJZONDERHEDEN HERSO

• Respect voor natuurlijke grondstoffen
• Klimaatverandering hoog in het vaandel
• Positief resultaat op mpg (milieuprestatiegebouwen)
• Circulair materiaalgebruik
• Hergebruik van materialen
• Alles wordt geleverd onder FSC® Recycled 100%.ONDERHOUDS- & BEWERKINGSTIPS HERSO

1. Massief hout is gevoelig voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het hout kan daardoor gaan werken, waardoor op termijn kleine kop- en droogscheurtjes gaan ontstaan. Probeer de luchtvochtigheid zoveel mogelijk tussen de 50% en 75% te houden.
2. Kleurnuances, houtsoorten en hardheden van het hout worden bepaald door de samenstelling van het aangeleverde ‘Post-Consumer’ hout. Alle houtsoorten in alle kleuren toegestaan.
3. Plaats onder warme of hete objecten altijd een onderzetter en vermijd onderzetters met kurk. Hierdoor geef je warmte en vocht alsnog vrij spel, waardoor het kan doordringen tot de tafel.
4. Massief hout mag niet permanent met luchtdichte lakens bedekt zijn.
5. Wil je je meubel reinigen? Neem gemorste vlekken direct weg (beslist niet in laten trekken dus). Reinig daarna met een licht vochtige doek of met een mild reinigingsmiddel, zoals een klein scheutje allesreiniger en wrijf daarna droog.
6. Gebruik geen glansmiddelen met siliconen of bijtende middelen. Gebruik ook nooit middelen die schuren. Deze veroorzaken vlekken die alleen machinaal verwijderd kunnen worden.
7. Let op met harde voorwerpen, zoals aardewerk.
8. Vlekken van wijn, koffie en alcohol dien je direct schoon te maken met water.

TOEPASSINGEN HERSO

De bovenzijde van de panelen worden voorgeschuurd en tot in de puntjes afgewerkt. Zo worden eventuele oude verbindingsgaten, kabeldoorvoeren, sleufjes en scheurtjes opgevuld met resthout en hars. Dit maakt de bladen perfect geschikt als tafelblad voor een bureau, boardroomtafel of spreektafel. CERTIFICERINGEN & KEURKMERKEN HERSO

Alle vezels uit de producten van Herso zijn afkomstig van hergebruikt hout. Alle collecties van Herso worden dan ook geleverd onder FSC® Recycled 100%.

PRODUCTIEPROCES HERSO

Dat achter het merk Herso een bijzonder (duurzaam) verhaal schuilt, moge duidelijk zijn. Keer op keer weer is het voor Rik Ruigrok, eigenaar van Herso, een verrassing wat er aan materialen bij hem binnenkomt. Enerzijds komen zijn producten tot stand door materialen te ‘oogsten’ op plaatsten die verbouwd of afgebroken worden. Maar ook materialen uit de milieustraat tref je in zijn magazijn aan. Het brede scala aan materialen gaat van balken uit een woning die gesloopt wordt tot oude keuken- of salontafels die gered worden uit de milieustraat. De werkplaats van Herso is tot de nok toe gevuld met pallets van verschillende soorten hout. Waar je je ook bevindt; overal zie, ruik én voel je (de liefde voor) hout.Zodra het hout bij Herso binnenkomt, wordt het in kortere stukken gezaagd. Vervolgens worden eventuele spijkers of andere metalen uit het hout verwijderd en wordt alles in latten van verschillende afmetingen gezaagd. Na het drogen wordt alles verlijmd tot één geheel en worden eventuele gebreken opgevuld met stukjes hout. Tot slot worden de panelen geschuurd en op maat gezaagd.

LEVENSCYCLUS

Herso staat voor eindeloos (her)gebruik; het materiaal kan blijvend verzaagd en verlijmd worden en bewerkt worden tot panelen in verschillende soorten en maten. Zolang het hout maar met liefde behandeld wordt, kan het nooit afval zijn.

Bekijk al onze massief houten panelen

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen