Sluiten

Furnitecture.

Meubels als onderdeel van architectuur. Praktische meubels met een dubbele of zelfs een driedubbele functie. Meubels zonder voor- of achterkant. Mooi vanuit alle hoeken. Met furnitecture als uitgangspunt ontwerpt en realiseert Mark Bruin de maatwerkinrichting voor een penthouse. Alles handgemaakt, zonder CNC en mét liefde voor vakmanschap.


Functioneel design 

Strak, praktisch en ongecompliceerd. Kijk goed en ontdek een functioneel maar sfeervol blokkenpatroon. Elk blok met een eigen functie. MOSO Bamboe steekt warm af tegen klassiek en strak zwart. MDF grondeerfolie afgewerkt in spuitwerk groen in combinatie met praktisch en duurzaam Forbo Furniture Linoleum®. Alle schuifdeuren werden van lichtgewicht meubelplaat populieren HDF gemaakt. Ideaal want: schroefvast en stabiel.


Black beauty 

Laten we starten in de keuken. Gebouwd in Finsa Color MDF zwart. Color MDF is door-en-door gekleurd omdat de kleur voor het persen van de plaat door de vezels wordt gemengd. Het grote voordeel: de kopse kanten van de plaat kunnen direct blank afgelakt worden. Zorg wel voor voldoende lagen, zodat de kanten geen vocht meer op kunnen nemen. Deze keuken is afgewerkt met een diepmatte blanke lak. Een strak geheel met de zwarte kookplaat -met ingebouwde afzuiging- en een matzwarte kraan.

Alzijdig mooi 

Draai je om en het multifunctionele Moso Bamboe meubel in Sidepressed Caramel uitvoering is niet te missen. Hoe langer je kijkt, hoe meer functies je ziet. Garderobe…Opbergkast….Roomdivider! De bamboe panelen zijn opgebouwd uit meerdere lagen en hebben daardoor een zeer hoge stabiliteit. Doorlopende nerven in het aanzicht zorgen voor een massief en warm geheel. Het daglicht stroomt rijkelijk de ruimte binnen door de slanke taatsdeur.


Verrassende verstekken 

Mark maakte al het maatwerk meubilair in verstek. De kasten zijn van MDF V313 voorzien van grondeerfolie, ideaal voor de spuitwerk groene afwerking. Een slimme en originele invalshoek zorgt voor interessante details. Overhoeks te openen kastdeuren en gefreesde grepen die doorlopen over meerdere fronten.


Zwevend maatwerk 

De slaapkamer laat, geheel in het thema, maatwerk met meerdere functies zien. De waskom staat op een blad van Forbo Furniture linoleum (kleur DT 4166 charcoal) en loopt naadloos over in een ruime werkplek. Klap je laptop open en zet je focus aan. Hier kun je meters maken. Door de meubels los te houden van de vloer ontstaat een natuurlijke schaduwvoeg. Zo creëert Mark optisch zwevend meubilair. Mooi he!


Specificaties

Ontwerp & Realisatie Mark Bruin
Toegepaste materialen Moso Bamboe, MDF V313, Multiplex, Forbo, Color MDF
Fotografie Wouter van der Sar
Tekst Teksten van Eef

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen